Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pioniers 'allesdoener' Co Pikee overleden
English

IN MEMORIAM


...Co Pikee...
(1953 - 2013)

HOOFDDORP - Het nieuwe jaar heeft een trieste start, want Co Pikee, die door velen werd bestempeld als de 'stille kracht' achter het hoofdklasse-team van Hoofddorp Pioniers, is op woensdag 2 januari op 59-jarige leeftijd overleden. Pikee was al geruime tijd ziek, maar heeft uiteindelijk de strijd tegen zijn ziekte toch verloren. In december was hij gelukkig nog in de gelegenheid zijn 25-jarig huwelijk te vieren met zijn vrouw Corrie en familie.

Jacobus Gerardus (Co) Pikee, die werd geboren op 6 augustus 1953, was zeker zo'n 30 jaar verbonden aan het honkbalteam van Hoofddorp Pioniers. In die periode was Pikee vele jaren Team Manager en Team Scorer van de ploeg, maar regelde ook alles rondom het team, zoals de contacten met de buitenlandse spelers van Pioniers. Bijna 20 jaar geleden verhuisde de vereniging van Sportpark Arnoldushoeve naar Sportpark Toolenburg op de huidige locatie en uiteraard verhuisde Pikee mee. Het was op Toolenburg dat Pioniers hun eerste (en enige) landskampioenschap vierde in 1997 toen Pikee bij de ploeg was als Team Manager en Scorer. Tijdens de Play-Offs van dat jaar keek Pioniers in de best-of-five tweemaal tegen een achterstand aan tegen Neptunus, maar won toen Game 5 in Rotterdam met 12-2 om de Holland Series te bereiken. In de finale won Pioniers met 3-1 van HCAW en won het beslissende duel op eigen veld met 10-7 om de titel te veroveren. Een jaar later reisde hij met de ploeg mee naar Barcelona (Spanje) voor deelname aan het Europa Cup Toernooi, waar Pioniers op de tweede plaats eindigde. Sinds 1995 bereikte Pioniers bijna jaarlijks de Play-offs en keerde terug in de Holland Series in 2006, 2007, 2009 en 2011. Door al zijn activiteiten rondom de Pioniersploeg werd Co in de Hoofdklasse een bekende persoonlijkheid, maar vooral in de Hoofddorpse en Haarlemse regio.


...Co Pikee met speler Dè Flanegin tijdens een...
...afsluitfeest van Pioniers na het seizoen 2008...
(© Foto: www.reni-foto-nl)
Pikee was ook zeer bekend binnen het umpire- en official scorer-corps, want het was bijna altijd Pikee die de wedstrijdofficials door de jaren heen ontving in de bestuurskamer in Hoofddorp. De laatste twee jaar was hij ook de coördinator van het clubhuis van Pioniers en regelde ook daar alle zaken. In het verleden zat hij zelf ook regelmatig achter de kassa bij de ingang van het sportpark.

Co Pikee, die bekend stond om zijn enorme gevoel voor humor, was vanaf de jaren negentig tot en met 2004 de Team Manager en Team Scorer van Pioniers. Hij stopte daar toen mee, maar bleef op de achtergrond actief en bleef nauw betrokken bij alle zaken rondom het honkbalteam van Pioniers. Zo was hij ook betrokken bij besprekingen met vertegenwoordigers van de Gemeente Haarlemmermeer en met sponsors, maar organiseerde ook verschillende activiteiten rondom de thuiswedstrijden. En uiteraard was hij tijdens thuiswedstrijden bijna altijd te vinden op zijn vaste plek naast de dug-out van Pioniers aan de eerste honk-kant, samen met vrienden en een biertje, genietend van de wedstrijd met de nodige commentaren, maar wel altijd met zijn kenmerkende humor.

Op maandagavond 7 januari is er van 19:00-20:00 uur gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren in het Uitvaartcentrum van Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 42 te Hoofddorp. Op dinsdag 8 januari zal Co uit eerbetoon om 12:30 uur rond het honkbalveld van Hoofddorp Pioniers op Sportpark Toolenburg worden gereden wat door iedereen op het veld kan worden bijgewoond. Aansluitend zal om 13:00 uur de afscheidsplechtigheid worden gehouden in het Uitvaartcentrum van Dunweg Uitvaartzorg in Hoofddorp. Na de plechtigheid zal Co's familie hem begeleiden naar het crematorium. De overige aanwezigen zijn dan welkom in de kantine van Hoofddorp Pioniers op Sportpark Toolenburg (Hoofdweg 865). Daar zal ook de familie rond 14:50 uur arriveren.

Het is mogelijk persoonlijke herinneringen aan Co te delen op http://dicht.by/co-pikee.

Co Pikee, die enorm veel werk verzette voor Hoofddorp Pioniers, zal enorm worden gemist. Niet alleen door zijn familie en de leden van Pioniers, maar ook door zijn vele vrienden in de honkbalwereld.

Langs deze weg condoleert de webmaster van Grand Slam * Stats & News Co's familie en wenst hen heel veel sterkte toe.

(2 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.