Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Dodgers winnen NLDS-opener in Atlanta
English
ATLANTA, Georgia (USA) - Los Angeles Dodgers is de best-of-five National League Division Series tegen Atlanta Braves op donderdagavond 3 okotober begonnen met een 6-1 overwinning. Eerder op de dag kwam St. Louis Cardinals in hun NLDS-opener vs. Pittsburgh Pirates tot een 9-1 zege.

De Dodgers sloegen al vroeg toe in Atlanta en stonden met 5-0 voor in de vierde inning na tweemaal te hebben gescoord in de tweede en derde slagbeurt plus nog een punt in de vierde. De Braves pakten een punt terug in de 2e4, maar de Dodgers voegden weer een punt toe in de zesde.

In de tweede inning sloegen Cubaan Yasiel Puig en Dominicaan Juan Uribe een honkslag met één uit voor de Dodgers. Ze scoorden hierna respectievelijk de eerste punten op een opofferingsslag van Skip Schumaker en een tweehonkslag van A.J. Ellis.

In de derde inning verdubbelde Los Angeles de voorsprong. Carl Crawford begon met een honkslag, waarna Adrian Gonzalez met twee uit homerde om er 4-0 van te maken.

De voorsprong werd verhoogd naar 5-0 in de vierde slagbeurt toen Ellis opnieuw een tweehonkslag sloeg (met één uit) en scoorde op een 2-out single van Mark Ellis.

Atlanta pakte hierna een punt terug in de 2e4. Met één uit sloeg Freddie Freeman een honkslag en kreeg Evan Gattis vier wijd. Na een vangbal scoorde Freeman op een honkslag van Chris Johnson, maar Gattis strandde op het derde honk toen volgende slagman Andrelton Simmons drie slag kreeg.

De Dodgers voegden weer een punt toe in de zesde inning op nieuwe werper Jordan Walden, de derde Atlanta-pitcher in dit duel. Met één uit sloeg Mark Ellis een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Hanley Ramirez.

Dodger-starter Clayton Kershaw domineerde. De linkshander hield de Braves op slechts drie hits in zeven innings en gooide 12 maal drie slag. In de achtste inning nam Brian Wilson het over en stond Atlanta's vierde honkslag toe. Wilson, bijgenaamd 'The Beard', gooide zeven seizoenen voor San Francisco Giants. Vorig jaar gooide hij in slechts twee wedstrijden voor de Giants, omdat hij in de eerste week van het seizoen zijn elleboog blesseerde. Hij onderging voor de tweede keer de Tommy John-operatie en koos ervoor bij niemand een contract te tekenen voor het seizoen 2013, omdat hij voor honderd procent hersteld wilde zijn. Nadat hij in november free agent was geworden herstelde hij tot halverwege dit jaar verder en tekende op 30 juli een contract bij de Dodgers.

In de 2e9 werd Wilson afgelost door closer Kenley Jansen. De Oranje-international begon met vier wijd voor lead-off hitter Evan Gattis, maar schakelde hierna Brian McCann en Chris Johnson met drie slag uit. Jansen stond vervolgens tegenover landgenoot Andrelton Simmons, beiden zijn afkomstig van Curaçao. Simmons won het duel, want hij sloeg een honkslag in het linksveld, waardoor Gattis het derde honk bereikte. Even later nam Simmons bezit van het tweede honk via velderskeus zonder aangooi. Maar met lopers op het tweede en derde honk schakelde Jansen ook Elliot Johnson met drie slag uit om het duel af te sluiten en de winst te bezegelen.

Los Angeles 'outhit' Atlanta met 11-5. Game 2 wordt vrijdag gespeeld.

(3 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.