Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Top-3 neemt meer afstand; 2e zege HCAW
English
HOOFDDORP / BUSSUM / VLEUTEN / DORDRECHT - DOOR Neptunus leek een comfortabele 13-5 voorsprong te te hebben in de zevende inning tegen Vaessen Pioniers, maar dat kwam toen tot een 7-run rally om de achterstand te verkleinen naar slechts 13-12. Neptunus hield de minimale voorsprong vast en won het duel.

Mr. Cocker HCAW won de tweede wedstrijd van het seizoen en versloeg ADO Lakers met 6-2 in een 'complete game 8-hitter' van Ivn Granados.

Corendon Kinheim en L&D Amsterdam Pirates ondervonden geen problemen tegen respectievelijk UVV en Mampaey The Hawks. Kinheim shutout UVV met 13-0, terwijl Amsterdam met 12-2 won.

Met de resultaten van vandaag nam de huidige top-3, Neptunus, Kinheim en Pirates weer meer afstand van de vijfde (en lagere) plaats.Vaessen Pioniers vs. DOOR Neptunus
In Hoofddorp stond DOOR Neptunus tweemaal achter vs. Vaessen Pioniers, maar scoorde vervolgens negen punten in de vijfde en zesde inning samen om een ogenschijnlijk comfortabele 13-5 voorsprong te nemen. Maar uiteindelijk won de Rotterdamse ploeg slechts met n punt verschil, 13-12.

In de eerste inning scoorde Pioniers drie punten op starter Orlando Yntema via een RBI-single van Danny Rombley, vier wijd met volle honken voor Kevin Dirksen en een wilde worp. Neptunus antwoordde met vier runs in de tweede slagbeurt op Josh Rickards, dankzij RBI-doubles van Rudy Van Heydoorn, Shaldimar Daantji en Gyenuar Lopez (2-run). De tweehonkslagen van Daantji en oud-Pionier Lopez waren back-to-back.

In de 3e inning hernam Pioniers de leiding toen Mark-Jan Moorman een 2-run homerun sloeg. De 5-4 voorsprong bleef staan tot de vijfde inning, waarin Neptunus tot een rally van zes punten kwam. Rafal Jozefa opende de rally toen met een 2-run double en dat leidde tot een werperswissel. Met de honken vol zorgde Adrian Anthony voor drie punten, waarna wederom een nieuwe werper naar de heuvel kwam. Anthony scoorde even later na een opofferingsslag van Daantji en bracht de stand op 10-5.

De voorsprong werd opgevoerd naar 13-5 in de volgende slagbeurt via RBI-triples van Benjamin Dille en Shaldimar Daantji plus een wilde worp.

Maar toen kwam de thuisploeg plotseling terug in de wedstrijd met een 7-run rally op drie werpers. In de zevende nam Quinn Tramm de pitching over van Yntema in zijn eerste optreden voor Neptunus, maar werd begroet met een honkslag van Phil Ortez. Hij raakte vervolgens Dannny Rombley met een worp en zorgde met vier wijd voor Vince Rooi voor volle honken. Een vrije loop voor Mark Duursma zorgde daarna voor een punt en een werperswissel. Diornick Sanchez nam het over, maar kreeg een 3-run triple tegen van Mark-Jan Moorman en een OS van Kevin Dirksen. Hij gaf vervolgens drie vrije lopen weg en werd afgelost door Jorian van Acker. Phil Ortez zorgde hierna met een honkslag voor het volgende punt, maar Jefferson Muzo (die donderdag weer terugkeerde in de line-up) werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging ook te scoren. Hierna bracht een honkslag van Danny Rombley de stand op 13-12 en kwamen de honken opnieuw vol te staan toen Vince Rooi het honk bereikte na een fout. Maar drie lopers bleven achter toen een uithaal van Mark Duursma werd gevangen.

Pioniers werd vervolgens door Van Acker op rij uitgeschakeld in de achtste. In de negende kreeg closer Berry van Driel een one-out single tegen, maar daarna maakte een dubbelspel een einde aan de wedstrijd en stelde de winst veilig.

Vaessen Pioniers - DOOR Neptunus 12-13
RHE
DOOR Neptunus040063000-13111
Vaessen Pioniers302000700-12100
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (3-0)643555
Quinn Tramm- (*)-2144
Diornick Sanchez0.1-3133
Jorian van Acker, H (1)1.2--2--
Berry van Driel, SV (3)11-1--
(*) - Tramm gooide op vier slagmensen in de zevende inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Josh Rickards, L (1-2)4 (*)56577
Dennis Buring- (**)-1233
Swen Huijer332433
Bayron Cornelissen23----
(*) - Rickards gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
(**) - Buring gooide op vier slagmensen in de vijfde inning
Homerun: Pioniers: Mark-Jan Moorman (1)(2-run,3e,op Yntema).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play-Huub Nelissen.
Umpire Beoordelaar-Arnold Verbrugge.
Speeltijd-3:31 uur.Mr. Cocker HCAW vs. ADO Lakers
In Bussum won Mr. Cocker HCAW de tweede wedstrijd van het seizoen en versloeg ADO Lakers met 6-2 in een 'complete game 8-hitter' van Ivn Granados. De linkshander kwam tot negen strikeouts tegen ADO Lakers, de hun losing streak verlengde tot negen wedstrijden.

HCAW scoorde vier punten in de eerste inning. Met n uit bereikte Jorin van Amstel het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen te staan toen Jesus Latte vier wijd kreeg en Linoy Croes een honkslag sloeg. Het eerste punt werd hierna gescoord toen ook Kevin Nieveld vier wijd kreeg. Een honkslag van Sergino Martis leverde vervolgens twee runs op en een OS van Jurin Overman maakte er 4-0 van.

In de vijfde slagbeurt voegde HCAW een punt toe na een fout, maar liet ook drie lopers achter.

ADO Lakers pakte een punt terug in de zesde na een tweehonkslag van Gino Hersilia, maar HCAW scoorde onmiddellijk zelf ook weer een punt in de 2e6 toen Barry Mastenbroek scoorde na een wilde worp.

ADO Lakers wist nog slechts n punt toe te voegen in de negende inning toen Rodney Michel een tweehonkslag sloeg met twee uit en scoorde na een honkslag van Dayron Puril.


...Winnende werper Ivn Granados...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - ADO Lakers 6-2
RHE
ADO Lakers000001001-282
Mr. Cocker HCAW40001100X-681
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (0-4)644663
Martijn Riphagen2--2--
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ivn Granados, W (1-3)99-822
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-2:36 uur.UVV vs. Corendon Kinheim
In Vleuten kwam Corendon Kinheim tot een 13-0 shutout tegen UVV op elf honkslagen.

Kinheim opende de score met vier runs in de derde inning op startende werper Ian Delemarre. Met n uit sloeg Dirk van 't Klooster een tweehonkslag en volgde Ramiro Balentina met een honkslag. Hierna zorgden een honkslag van Bryan Engelhardt, opofferingsslag van Jeffrey Arends, tweehonkslag van Quintin de Cuba en honkslag van Mervin Gario voor een 4-0 stand.

Drie runs werden toegevoegd in de vijfde inning. Met de honken vol zorgde een tweehonkslag van Roy Seltenrijch voor twee runs en een OS van Remco Draijer verhoogde de stand naar 7-0.

Een 6-run rally volgde in de achtste inning. Kinheim kreeg de honken opnieuw vol, waarna Ramiro Balentina met een honkslag voor twee punten zorgde. Een honkslag van pinch-hitter Niels van Weert bracht het volgende punt binnen. Een grounder van Quintin de Cuba maakte er 11-0 van, waarna tweemaal werd gescoord op een opofferingsslag van Bjrn Henrichs.

UVV kwam tot vier honkslagen, waarvan drie op starter Steven van Groningen.

UVV - Corendon Kinheim 0-13 (7)
RHE
Corendon Kinheim00403006-13111
UVV00000000-041
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Steven van Groningen, W (4-0)5433--
Dion Steijl1--1--
Jean-Paul Gulinck111---
Arshwin Asjes1-----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (2-2)311644
Dennis Burgersdijk412233
Hylke van Viersen1-2366
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Speeltijd-2:27 uur.Mampaey The Hawks vs. L&D Amsterdam Pirates
In Dordrecht won L&D Amsterdam Pirates met 12-2 bij Mampaey The Hawks. Amsterdam kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van Percy Isenia.

Amsterdam opende de score met twee runs in de tweede inning op Kevin Noordzij via een tweehonkslag van Rashid Gerard en een fout, maar liet daarna de honken vol achter in de volgende slagbeurt. En punt werd gescoord in de vijfde inning na een tweehonkslag van Kevin Weijgertse. Een 3-run rally met twee uit volgde in de zesde inning. Nieuwe werper Pim Swinkels kreeg toen een RBI-single tegen van Jesse Aussems en een 2-run single van Bas de Jong, zodat het 6-0 werd.

De voorsprong werd opgevoerd naar 9-0 via drie punten in de 1e7. Met n uit sloeg Bjrn Hato een honkslag en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Milan Post, die later zelf scoorde na een fout. Een velderskeus-grounder van Jesse Aussems leverde het volgende punt op.

In de 2e7 scoorde The Hawks hun enige twee runs van vandaag. Een groundout van Niels McCartan en een fout zorgden voor de punten. Maar in de achtste bereikte Pirates het verschil van 10 punten door nog eens driemaal te scoren, dankzij een 2-run triple van Bjrn Hato en een grounder van Milan Post.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek kwam tot vijf strikeouts en stond slechts drie hits toe in zes innings om zijn eerste zege te boeken van het seizoen en zijn eerste in een Amsterdam-uniform.

Mampaey The Hawks - L&D Amsterdam Pirates 2-12 (8)
RHE
L&D Amsterdam Pirates02001333-12141
Mampaey The Hawks00000020-255
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-2)65-3--
Nick Stuifbergen1--221
Jurrian Koks1-----
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij, L (1-1)532832
Pim Swinkels1.1-1565
Hugo van der Kooij1.21-131
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Ren Ras, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Fred Haak.
Play-by-Play-Linda Steijger.
Speeltijd-2:33 uur.

(4 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.