Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston wint ruim in ALDS-opener vs. Tampa Bay
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - Boston Red Sox, de ploeg met het beste 'record' in de American League, stond vrijdagavond met 2-0 achter in de vierde inning vs. Tampa Bay Rays, maar kwam daarna tot een rally van vijf runs. De BoSox won het openingsduel van de best-of-five American League Division Series uiteindelijk ruim met 12-2.

Nadat Boston een loper in scoringspositie had achtergelaten in de eerste slagbeurt openden de Raya de score in de tweede inning toen Sean Rodriguez homerde met twee uit. Boston strandde hierna opnieuw een loper in scoringspositie in de thuishelft van de tweede inning.

Beide ploegen ging op rij uit in de derde slagbeurt, waarna Tampa Bay een punt toevoegde in de vierde. En de Rays deden dat opnieuw met het slaan van een homerun. Dit kwam kwam de vierhonker op nam van lead-off hitter Ben Zobrist. Hierna, met één uit, kregen de Rays nog twee honklopers, maar beiden bleven achter.

In de tweede helft van de vierde inning draaide Boston het duel om en sloeg toe met vijf runs. Dustin Pedroia opende met een honkslag en David Ortiz volgde met een 'ground-rule double'. Een pop-fly zorgde hierna voor de eerste nul, maar volgende slagman Jonny Gomes bracht vervolgens met een tweehonkslag beide lopers binnen en zorgde voor een gelijke stand. Hierna schakelde Tampa Bay-starter Matt Moore Jarrod Saltalamacchia met drie slag uit, maar kreeg daarna een honkslag te verwerken van Stephen Drew waardoor Gomes kon scoren en Boston de leiding nam. Will Middlebrooks volgde met een RBI-double om de stand op 4-2 te brengen. Moore gooide even later ook drie slag op Jacoby Ellsbury, maar de derde slagbal eindigde in een doorgeschoten bal en lopers op het eerste en derde honk. Het volgende punt werd toen gescoord toen Shane Victorino hierna een honkslag sloeg, maar de inning kwam ten einde via een grounder van Pedroia in zijn tweede slagbeurt in deze inning.

Boston scoorde nog eens drie punten in de vijfde inning. Met één uit sloeg Napoli een tweehonkslag, waarna Gomes opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukte, want Saltalamacchi volgde met een 2-run double, waardoor het 7-2 werd. Het betekende het einde voor Moore, die werd opgevolgd door Wesley Wright. Na een strikeout en een nieuwe opzettelijke vrije loop kreeg Wright een RBI-single tegen van Ellsbury waarmee de stand werd opgevoerd naar 8-2 en dat bracht een nieuwe reliever naar de heuvel. Chris Archer werd begroet met een honkslag van Victorino die voor volle honken zorgde, maar hierna maakte hij met drie slag voor Pedroia een einde aan de inning.

In de achtste inning verhoogde Boston de stand naar 12-2 door nog eens vier punten te scoren op nieuwe werper Jamey Wright. Een honkslag van Victorino bracht het eerste punt binnen, waarna Napoli vier wijd kreeg met volle honken. Het volgende punt werd gescoord op een double play-grounder van Gomes en het laatste punt kwam tot stand via een honkslag van Saltalamacchia.

Tampa Bay sloeg slechts vier honkslagen, waarvan drie op starter Jon Lester, die tot zeven strikeouts kwam in 7 2/3 inning.

(4 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.