Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Detroit wint nipt van Oakland in ALDS-opener
English
OAKLAND, California (USA) - Detroit Tigers scoorde drie punten in de eerste inning en dat was alles wat de ploeg nodig had om met 3-2 te winnen bij Oakland Athletics in de opener van hun American League Division Series.

De 40-jarige Oakland-starter Bartolo Colon had een zware eerste inning. Hij kreeg een lead-off double tegen van Austin Jackson, raakte volgende slagman Torii Hunter met een worp, gevolgd door een RBI-single by Miguel Cabrera. Hierna sloeg Prince Fielder in een dubbelspel, maar daarop scoorde Hunter. Victor Martinez volgde met een nieuwe tweehonkslag, waarna het derde punt werd gescoord toen volgende slagman Alex Avila een honkslag sloeg. Een grounder sloot de inning hierna af, maar Detroit had een 3-0 voorsprong genomen.

In de volgende vier innings stond Colon slechts drie slagmensen tot de honken toe. In de zesde kreeg hij twee honkslagen met één uit. Een honkslag van Omar Infante volgde, maar de voorste loper werd op de plaat uitgegooid, waarna een pop-fly de inning afsloot.

Twee relievers hielden de Tigers hierna hitloos en puntloos, maar de schade was reeds toegebracht in de eerste inning.

Detroit-starter Max Scherzer hield Oakland op slechts drie hits in zeven innings en schakelde elf slagmensen met drie slag uit in een sterk optreden, maar moest twee punten toestaan in de zevende inning. In de vierde tot en met zesde inning schakelde hij negen van de tien slagmensen uit, waarvan zes met drie slag.

Hij kreeg een lead-off single tegen van Brandon Moss, waarna Yoenis Cespedes een homerun sloeg, maar hierna volgden drie nullen. In de achtste gooide nieuwe werper Drew Smyly tweemaal drie slag en gaf een vrije loop weg, waarna zijn opvolger Joaquin Benoit de inning afsloot. In de negende maakte Benoit een einde aan de wedstrijd met drie strikeouts. Hiermee kwam het strikeout-totaal voor de drie Detroit-pitchers op 16.

(4 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.