Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


HCAW houdt Pirates puntloos in Urbanus-openingswinst
English
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW is de 31e editie van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi op wederom een zeer frisse avond begonnen met een 2-0 shutout-zege in zes innings tegen L&D Amsterdam Pirates. Het toernooi wordt op zaterdag vervolgd met drie wedstrijden en op zondag afgesloten met de overige twee ontmoetingen.

Op vrijdag was het duel tussen HCAW en Amsterdam het eerste dat dit seizoen werd gespeeld op het gerenoveerde veld. Het thuisveld van de Bussumse club is nu het eerste in de Hoofdklasse met een kunstgras-binnenveld. Op een latere datum zal het veld officiëel worden heropend wanneer al het renovatiewerk gereed is.


...Dillon True scoort het eerst punt voor HCAW...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
De wedstrijd bleef vijf innings puntloos, waarna HCAW tweemaal scoorde in de zesde slagbeurt en dat was de laatste, want de toernooiregel van één uur en 50 minuten was bereikt.

Amsterdam had in de eerste drie innings de beste kans om tot scoren in plaats van HCAW. Amsterdam bereikte vijfmaal het honk, terwijl HCAW niet in staat was op het honk te komen op starter Rob Cordemans, die negen slagmensen op rij uitschakelde.

Amsterdam kreeg twee lopers op de honken met twee uit in de eerste slagbeurt. Percy Isenia kreeg toen vier wijd en Bas de Jong sloeg een honkslag, maar de twee strandden, want hierna volgde Kenny Berkenbosch met een groundout.

Pirates liet hierna ook twee lopers achter in de tweede inning op starter Sander Helmendach. Met één uit sloeg Kevin Weijgertse een honkslag, waarna Roelie Henriquez met twee uit een honkslag sloeg. De lopers kwamen in scoringspositie na een doorgeschoten bal, maar dit keer sloot een vangbal van Michael Duursma de inning af.

In de volgende drie innings bereikte Amsterdam tweemaal het honk. In de derde beurt kreeg Bas de Jong vier wijd met één uit en in de vijfde inning bereikte Jesse Aussems het honk na een fout.

HCAW kwam in de vierde inning voor het eerst op het honk op Cordemans. Jasper Keijzer opende toen met een honkslag en Jorin van Amstel sloeg een honkslag met één uit. Maar met twee lopers op de honken en één uit schakelde Cordemans de volgende twee slagmensen met drie slag om de inning af te sluiten. Nieuwe werper Kyle Ward zorgde hierna voor drie nullen (twee strikeouts) op rij in de vijfde inning.

In de zesde inning kreeg Pirates voor de tweede keer een loper op het derde honk. Met één uit kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd, waarna pinch-runner Raoell Kortstam het tweede honk stal en opschoof na een grounder. Met twee uit kreeg Kevin Weijgertse vier wijd, maar de inning kwam ten einde toen die uitging bij een steelpoging, zodat Kortstam op het derde honk achterbleef.

Na het honk slechts tweemaal te hebben bereikt in de eerste vijf inning sloeg HCAW toe in de 2e6. Voormalig HCAW-werper Kyle Ward kreeg eerst een lead-off single tegen van Dillon True en gooide daarna vier wijd op Jasper Keijzer. Hierna volgde een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Jim Froberg die True in staat stelde de score te openen. Keijzer stal hierna het derde honk, maar een vangbal en een strikeout zorgden even later voor twee nullen. Een honkslag van Linoy Croes leverde vervolgens het tweede punt op, waarna een vangbal de wedstrijd afsloot.

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 2-0
RHE
L&D Amsterdam Pirates000000 -031
Mr. Cocker HCAW000002 -241
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans46-2--
Kyle Ward, L (0-1)23122-
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach3.2123--
Sedley Karel1.1-----
Bob Klaarenbeek, W (1-0)112---
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorers-Fred Haak, Feiko Drost.
Speeltijd-1:53 hr.

(5 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.