Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oakland 'one-runs' Detroit in Game 2 ALDS
English
OAKLAND, California (USA) - Game 2 van de American League Division Series tussen Oakland Athletics en Detroit Tigers bleef acht innings puntloos. Maar Oakland scoorde hierna het enige punt met nul uit in de 2e9 om met 1-0 te winnen en de Series in evenwicht te brengen, 1-1. De Series gaat nu naar Detroit, waar Game 3 voor maandag op de agenda staat.

Met een puntloze stand kreeg Oakland de honken vol in de negende inning. Reliever Al Albuquerque kwam op de heuvel voor Detroit in de achtste inning met twee lopers op de honken en één uit, maar schakelde toen twee slagmensen met drie slag uit. Maar in de negende moest Albuquerque honkslagen incasseren van Yoenis Cespedes en Seth Smith, die voor lopers op het eerste en derde honk zorgden. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Josh Reddick opzettelijk vier wijd. Hierna verving Rick Porcello Albuquerque, maar zijn derde worp op rookie Stephen Vogt eindigde in een 'walk-off single' die de A's een 1-0 overwinning opleverde.

De wedstrijd was een echt werpersduel. De 23-jarige rookie rechtshander Sonny Gray startte voor Oakland en gooide negenmaal drie slag in acht innings, terwijl hij maar vier honkslagen toestond. Voor Detroit startte de 30-jarige veteraan Justin Verlander, die eveneens domineerde. De rechtshander gooide elfmaal drie slag en stond ook maar vier hits toe in zeven innings.

Gray kreeg een 2-out single tegen van Miguel Cabrera in de eerste inning. In de tweede slagbeurt gooide hij vier wijd op Alex Avila met één uit en kreeg hij een 2-out single tegen van Don Kelly, maar die strandden. Hierna stond hij nog maar twee van de volgende 20 slagmensen tot de honken toe tot en met de achtste inning. De 35-jarige veteraan Grant Balfour gooide hierna de negende inning voor Oakland. De Australiër zorgde voor drie nullen op rij en werd de winnende wrper, want even later werd het winnende punt gescoord.

Verlander schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit, waarvan zes met drie slag. Met twee uit in de vierde kreeg hij een honkslag tegen van Josh Donaldson, maar volgde met een nieuwe strikeout. In de vijfde inning kreeg Oakland de eerste twee lopers op de honken toen Cespedes en Smith een honkslag sloeg, maar een line drive en twee strikeouts volgden. Verlander zorgde hierna weer voor drie nullen op rij in de zesde, maar twee slagmensen het honk bereiken in de zevende. Met lopers op het tweede en derde honk schakelde hij vervolgens zijn elfde slagman met drie slag uit. In de achtste werd Verlander opgevolgd door Drew Smyly, die een pinch-hit, lead-off double tegenkreeg van Alberto Callaspo en met één uit vier wijd gooide op Jed Lowrie. Hierna nam Al Albuquerque het over en gooide tweemaal drie slag, maar vervolgens sloeg Oakland in de volgende slagbeurt toe om het duel te winnen.

(5 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.