Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


St. Louis verslaat Pittsburgh en dwingt 5e duel af
English
PITTSBURGH, Pennsylvania (USA) - Michael Wacha gooide maandag vijf perfecte innings en nam een No-Hitter mee naar de achtste inning in een 2-1 overwinning van St. Louis Cardinals bij Pittsburgh Pirates die de stand in de National League Division Series gelijk trok, 2-2. De reeks gaat nu weer terug naar St. Louis, waar woensdag de beslissende vijfde wedstrijd wordt gespeeld.

De 22-jarige Wacha, die op 30 mei in de Major League debuteerde na slechts één seizoen in de minor league, gooide vijf perfecte innings, waarna hij vier wijd gooide op lead-off hitter Russell Martin in de zesde inning. Maar hierna schakelde hij weer zeven slagmensen op rij uit. Met één uit in de tweede helft van de achtste inning kwam er een einde aan Wacha's No-Hitter en shutout toen Pedro Alvarez homerde. Wacha gooide hierna opnieuw vier wijd op Martin en werd afgelost door Carlos Martinez, die de achtste inning afsloot. Trevor Rosenthal gooide de negende inning voor de Cardinals en verdiende een save.

In zijn laatste start van de reguliere competitie gooide Wacha 8 2/3 innings vs. Washington Nationals. Zijn No-Hitter eindigde hierna met een infield-hit via zijn eigen handschoen.

Toen Wacha de homerun tegen kreeg stonden de Cardinals reeds met 2-0 voor. De ploeg scoorde beide punten in de eerste helft van de zesde inning. Pittsburgh-starter Charlie Morton gooide toen vier wijd op lead-off hitter Carlos Beltran en dat werd gevolgd door een 2-run homerun van Matt Holliday. En dat was alles wat de Cardinals en rookie Wacha nodig hadden.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.