Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Dodgers naar NLCS; Jansen stelt winst veilig!
English
LOS ANGELES< California (USA) - Los Angeles Dodgers is de eerste van de vier teams die zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Major League Play-Offs. Maandagavond wonnen de Dodgers met 4-3 vs. Atlanta Braves in Game 4 van de National League Division Series en wonnen de best-of-five met 3-1. Juan Uribe sloeg een 2-run homerun in de achtste inning om de Dodgers op 4-3 te zetten, waarna Kenley Jansen drie strikeouts gooide in de negende om de winst veilig te stellen.

Met de winst plaatsten de Dodgers zich voor een plek in de National League Championship Series. In die best-of-seven series ontmoeten de Dodgers de winnaar van de reeks tussen St. Louis Cardinals en Pittsburgh Pirates, die woensdag wordt beslist in hun Game 5. De Dodgers moeten nu niet alleen tot woensdag wachten om te weten wie de tegenstander wordt in de NLCS, ze zullen dan ook pas weten waar ze spelen. De NLCS opent aanstaande vrijdag met de eerste van twee wedstrijden bij het hoogst geplaatste team in de reguliere competitie. Wanneer de Cardinald winnen opent de series in St. Louis, wanneer de Pirates winnen wordt begonnen in Los Angeles.

De Dodgers stonden aanvankelijk met 2-0 voor na drie innings, maar de Braves kwamen langszij in de vierde en namen een 3-2 voorsprong in de zevende. Uribe's homerun in de achtste draaide het duel vervolgens weer om in het voordeel van de Dodgers.

In de tweede helft van de eerste inning openden de Dodgers de score toen Carl Crawford begon met een homerun op de vijfde worp van Atlanta-starter Freddy Garcia. In de derde inning homerde Crawford opnieuw, dit keer met één uit, om de stand op 2-0 te brengen.

Atlanta kwam langszij in de vierde inning op Clayton Kershaw. Freddie Freeman opende met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Evan Gattis. Een wilde worp bracht de lopers een honk verder, maar toen kreeg Brian McCann drie slag. Hierna bracht Chris Johnson Freeman binnen met een honkslag. Andrelton Simmons sloeg vervolgens een grounder richting derde honk, resulterend in een gedwongen nul op het tweede honk, maar Gattis kon het gelijkmakende punt scoren.


...Kenley Jansen - 3 strikeouts - save...
(© Foto: Henk Seppen)
In de zevende inning nam Ronald Belisario de pitching over voor Kershaw. Lead-off hitter Andrelton Simmons ging uit na een grounder, maar hierna sloeg Elliot Johnson een driehonkslag. En die zette Atlanta op een 3-2 voorsprong toen José Constanza volgde met een honkslag.

In de eerste helft van de achtste inning werd Brian Wilson de vierde werper voor de Dodgers. 'The Beard' schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit en moest toen honkslagen toestaan aan Chris Johnson en Andrelton Simmons, maar zij bleven achter op de honken. In de tweede helft van de achtste inning werd David Carpenter de nieuwe werper voor de Braves en kreeg een lead-off double tegen van Yasiel Puig. Volgende slagman Juan Uribe sloeg hierna tweemaal een foutbal op een stootslag-poging, maar met een 2-wijd-2-slag count dreunde hij de vijfde worp van Carpenter het linksveld in voor een 2-run homerun die de Dodgers een 4-3 voorsprong opleverde. En dat bleek de winnende klap te zijn. Hiermee zorgde Uribe er ook voor dat Wilson de winnende werper werd. In 2010 waren de twee teamgenoot bij San Francisco Giants, dat toen de World Series won.

Met een 4-3 voorsprong nam Kenley Jansen de pitching over voor de Dodgers in de eerste helft van de negende inning. De closer uit Curaçao, die met het Nederlands Team in maart deelnam aan de World Baseball Classic, had wederom een prima optreden. De voormalige catcher schakelde alle drie de slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit om de winst veilig te stellen en zelf een save te verdienen.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.