Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Jurickson Profar vervangt De Caster in Oranje
English
PHOENIX, Arizona (USA) - Korte stop Jurickson Profar zal voor het Nederlands Honkbal Team uitkomen in de finaleronde van de World Baseball Classic in San Francisco. In de Nederlandse ploeg is Profar de vervanger van Yurendell de Caster, die een voetblessure opliep in de wedstrijd tegen Cuba afgelopen maandag (11 maart).

Het Nederlands Team speelt aanstaande maandag in de tweede halve finale en moet het dan opnemen tegen de winnaar van Poule 2 van de Tweede Ronde, die momenteel aan de gang is in Miami, Florida. Daar werd Italië woensdag uitgeschakeld door Puerto Rico. Italië leek op weg naar een sensationele overwinning na het nemen van een 3-0 voorsprong in de vijfde inning. Maar toen maakte de verdediging een aantal fouten en wist Puerto Rico alsnog met 4-3 te winnen. De USA en de Dominicaanse Republiek zijn de twee andere ploegen die in de race zijn voor de twee resterende plekken in de finaleronde in San Francisco.

Donderdag (14 maart) speelt het Nederlands Team een oefenwedstrijd tegen de San Diego Padres. Op vrijdag speelt Oranje tegen Seattle Mariners. Beide wedstrijden worden gespeeld in Peoria. Na afloop van de vrijdagavond-wedstrijd vliegt de ploeg naar San Francisco.

Jurickson Profar, een switch-hitter, was één van de spelers die in januari was opgegeven in de voorlopige selectie van 28 spelers. Alleen spelers die deel uitmaken van voorlopige selecties zijn gerechtigd geblesseerde spelers te vervangen.

Profar (die op 20 februari 20 jaar werd) staat te boek als het nummer 1 talent in de Major League. In februari maakte hij bekend niet in te gaan op de uitnodiging om voor Oranje uit te komen tijdens de WBC, omdat hij zich wilde richten op Spring Training met de Texas Rangers in de hoop een plek te bemachtigen op het Major League-roster. Vorig jaar speelde Profar in 16 Major League-wedstrijden voor de Rangers toen hij slechts 19 jaar was. Hij sloeg .176 (3-uit-17) met twee runs, twee RBI's, twee doubles en een homerun.

Op 2 september vorig jaar debuteerde Profar in de Major League en was toen de tweede honkman voor de Texas Rangers in een uitduel bij de Cleveland Indians. En het werd een memorabel debuut. Hij opende de 2e3 met zijn eerste Major League-slagbeurt en dreunde toen de vierde worp die hij zag (2 wijd, 1 slag) van Zach McAllister diep in de rechtsveld-tribune voor een homerun. Profar sloeg ook nog een tweehonkslag en was 2-uit-4.

In Spring Training van dit jaar speelde Profar in 16 wedstrijden en slaat .222 (8-uit-36) met vijf runs, vijf RBI's, een tweehonkslag, driehonkslag en een gestolen honk.

Profar tekende in 2009 een profcontract bij de Rangers en debuteerde in 2010 in Single-A Short Season als speler van Spokane Indians. Hij promoveerde naar Single-A in 2011 en sloeg toen .286 voor Hickory Crawdads. Vorig seizoen kwam hij uit voor de Frisco RoughRiders, het Double-A team van de Rangers en sloeg .281 in 125 wedstrijden met 135 honkslagen, 76 gescoorde punten, 62 binnengeslagen punten, 26 doubles, zeven triples en 14 homeruns.

(13 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.