Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Ruime winst Oranje in derde oefenduel
English
SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Na een verrassende nederlaag op woensdag boekte het Nederlands Honkbal Team op donderdag een ruime zege en won met 15-1 vs. de Pumas, het team van Paradise Valley Community College. Het Nederlands team bereidt zich in Arizona voor op de komende World Baseball Classic en zal nu de nationale ploeg van China ontmoeten in de volgende drie oefenwedstrijden, voordat wordt afgereisd naar Taiwan.

In Scottsdale, op het Spring Training-complex van de San Francisco Giants, opende Oranje de score in de eerste inning toen Randolph Oduber begon met een honkslag en later scoorde via een sacrifice fly van Kalian Sams.

Twee runs werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Sams kreeg toen vier wijd met één uit, maar ging gedwongen uit na een grounder van Curt Smith. Hierna volgde Dashenko Ricardo met een 2-run homerun om de stand op 3-0 te brengen.

In de vierde inning sloeg Danny Rombley een tweehonkslag met één uit, maar strandde, net als twee lopers in de vijfde inning.

Het Nederlands Team, dat tot elf honkslagen kwam, brak de wedstrijd hierna open met een 3-run rally in de zesde inning. Met één uit kreeg de ploeg de honken vol met Danny Arribas (vier wijd), Dwayne Kemp (velderskeus) en Hainley Statia (vier wijd) als honklopers. Een punt werd toen gescoord via een grounder van Michael Duursma en Kalian Sams volgde met een 2-run triple die de stand opvoerde naar 6-0.

Het volgende punt kwam tot stand in de achtste inning, waarna een 7-run rally volgde in de negende slagbeurt, waarin slechts één honkslag werd genoteerd. Zes slagmensen kregen toen een vrije loop naar het eerste honk, drie van hen via vier wijd, de andere drie na te zijn geraakt door een worp. De Pumas, die acht honkslagen lieten noteren, scoorden het enige punt in de negende inning.

Rob Cordemans startte het duel voor Oranje en gooide twee innings. Hij werd opgevolgd door Tom Stuifbergen, Jonathan Balentina, Wendell Floranus, Mark Pawelek, Jonatan Isenia en Leon Boyd.

Pitching Stats
pitcherINNSOBBH
Rob Cordemans2300
Tom Stuifbergen2202
Jonathan Balentina1.1204
Wendell Floranus1.2002
Mark Pawelek0.2100
Jonatan Isenia0.2110
Leon Boyd0.2210

De volgende spelers kwamen in actie voor Oranje in het duel van vandaag:
Randolph Oduber (2-uit-3), Dwayne Kemp (1-uit-2, geraakt werper), Hainley Statia (0-uit-4, 2x vier wijd), Yurendell de Caster (0-uit-1, 2x vier wijd), Michael Duursma (1-uit-3), Kalian Sams (2-uit-3, 2x vier wijd), Curt Smith (1-uit-5, geraakt werper), Dashenko Ricardo (2-uit-3), Bas Nooij (0-uit-2, vier wijd), Phildrick Llewellyn (1-uit-6), Nick Urbanus (0-uit-4, 2x vier wijd), Danny Rombley (1-uit-2), Danny Arribas (0-uit-1, vier wijd, geraakt werper).

(14 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.