Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Neptunus, UVV completeren opening sweeps
English
DORDRECHT / VLEUTEN / AMSTERDAM / HOOFDDORP - Op zondag completeerden DOOR Neptunus en UVV een 3-game sweep en werden de eerste koplopers na de eerste reeks wedstrijden van het nieuwe seizoen. Neptunus was met 11-2 te sterk voor Mampaey The Hawks 11-2, terwijl UVV tot een 11-0 shutout kwam tegen Mr. Cocker HCAW. L&D Amsterdam Pirates herstelde van de verrassende nederlaag op zaterdag en opende het thuisseizoen met een 8-1 winst tegen ADO Lakers. Landskampioen Corendon Kinheim won de tweede wedstrijd tegen Vaessen Pioniers met 4-1. De twee ploegen ontmoeten elkaar dinsdagavond opnieuw om hun afgelaste eerste wedstrijd in te halen.Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus
In Dordrecht speelde Mampaey The Hawks de eerste Hoofdklasse-wedstrijd op eigen veld. De ploeg nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong in de eerste inning tegen DOOR Neptunus, maar een verrassing was niet in de maak, want de tegenstander kwam tot een rally van vier runs in de derde inning en won met 11-2.

Voor de wedstrijd opende The Hawks officiŽel hun gerenoveerde honkbal- en softbalcomplex in Dordrecht en vierde het debuut in de hoogste afdeling. Vorig seizoen eindigde The Hawks op de eerste plaats in de Overgangsklasse en promoveerde naar de Hoofdklasse na winst in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Sparta-Feyenoord. Rynette Reynvaan, de wethouder Sport van de Gemeente Dordrecht, gooide de ceremoniŽle eerste bal. Dat deed ze in gezelschap van Robbert Boset, de directeur van hoofdsponsor Mampaey, die eveneens een eerste bal gooide.

In de eerste inning, op Tim Roodenburg, opende The Hawks de score. Urving Kemp begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Steven Wharwood. Een fout bij een poging een dubbelspel te maken bracht de laatste naar het tweede honk. Wharwood bereikte het derde honk na een honkslag van Erwin Bonis, waarna hij scoorde op een grounder van Frans van den Heuvel.

Neptunus antwoordde met vier runs in de derde inning op Elton Koeiman. Adrian Anthony en Shaldimar Daantji openden met honkslagen, waarna de eerste scoorde op een one-out single van Gianison Boekhoudt. Raily Legito volgde ook met een honkslag, waarna een opofferingsslag van Dwayne Kemp Neptunus een 2-1 voorsprong opleverde. Honkslagen van RafaŽl Jozefa en Rudy Van Heydoorn verhoogden de stand hierna naar 4-1.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde na een honkslag van Shaldimar Daantji, maar The Hawks pakte een punt terug in de volgende slagbeurt. Met ťťn uit stond pinch-hitter Berry van Donselaar tegenover nieuwe werper Jorian van Acker en sloeg een tweehonkslag, waarna hij scoorde op een honkslag van Friso Arkenbout. Maar dit was het laatste punt dat The Hawks in dit duel scoorde.

In de achtste inning kwam Neptunus tot een rally van zes (onverdiende) punten met twee uit om de stand op te voeren naar 11-2, maar verzuimde nog een punt toe te voegen om het duel met 10 punten verschil te kunnen afsluiten. In de achtste kwamen de honken vol met twee uit toen Adrian Anthony en Gyenuar Lopez vier wijd kregen en Shaldimar Daantji tussendoor een honkslag sloeg. Een fout op een grounder van Boekhoudt en een wilde worp zorgden hierna voor twee runs, gevolgd door een 3-run triple van Dwayne Kemp. De laatste scoorde het zes punt in deze beurt na een honkslag van Jozefa.

Mampaey The Hawks - DOOR Neptunus 2-11
RHE
DOOR Neptunus004001060-11151
Mampaey The Hawks100000100-291
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg, W (1-0)6.12161-
Jorian van Acker1.1--311
Berry van Driel1.121---
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (0-1)6121155
Henk van Heijningen1.21436-
Kevin Noordzij1.11-1--
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Rutger Druijve, 3B-Mario Blaauw.
Box Score
Standings
Schedule
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play-Fred Haak.
Speeltijd-2:45 uur.UVV vs. Mr. Cocker HCAW
In Vleuten, in hun eerste thuisduel van het seizoen, completeerde UVV een 3-game sweep door met 11-0 te winnen vs. Mr. Cocker HCAW. Voor het duel gooide UVV's trouwe Equipment Manager Frans van Elst de ceremoniŽle eerste bal om het seizoen te openen.

HCAW sloeg slechts vier honkslagen op drie werpers, waaronder twee op Jurjen van Zijl. Aanvankelijk was die de starende werpers in de opener van donderdag in Bussum, maar dat duel werd gestaakt na twee innings vanwege problemen met de lichtinstallatie. De wedstrijd werd de volgende avond hervat. En zo startte Van Zijl zijn tweede wedstrijd in vier dagen. HCAW bereikt in dit 7-inning duel slechts tweemaal het derde honk.

UVV opende de score met drie runs in de eerste inning op starter Kaj Timmermans. Hij begon aanvankelijk met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Dennis Ribbens, die het tweede honk stal en opschoof na een grounder. Met twee uit kreeg Dennis De Quint vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Ricky Daal, die later zelf scoorde na een honkslag van Daan Cornelissen.

Een 7-run rally volgde in de tweede inning. Vijf honkslagen droegen bij, maar de HCAW-verdediging maakte ook vier fouten. In deze beurt sloeg Ricky Daal opnieuw een 2-run double, terwijl Daan Cornelissen een RBI-double toevoegde.

In de derde inning werd het elfde punt gescoord via een wilde worp. Maar in de volgende drie inning werd UVV hitloos en puntloos gehouden door relievers Jasper de Heus en Leon Elshof.


...Frans van Elst gooit de 1e bal...

...HCAW's starter Kaj Timmermans levert een worp af...
(© Beide foto's: Alfred Cop Fotografie)

UVV - Mr. Cocker HCAW 11-0
RHE
Mr. Cocker HCAW0000000-044
UVV371000X-11102
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-1)1.111687
Marco Schel0.2--221
Gijs van Els13-211
Jasper de Heus2.111---
Leon Elshof0.2-----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-0)54-2--
Jerremyh Angela11-1--
Oscar Meuris11-1--
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Box Score
Standings
Schedule
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-2:07 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. ADO Lakers
In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates met 8-1 vs. ADO Lakers om zich te herstellen van de 3-1 nederlaag een dag eerder in Den Haag. Charles Urbanus, de voormalige Hoofd Coach van de Amsterdammers, gooide de ceremoniŽle eerste bal om het seizoen te openen. Urbanus, die in de beginjaren van zijn loopbaan een zeer getalenteerde werper was, toonde aan dat hij nog altijd over pitchingkwaliteiten beschikt, want hij gooide een perfecte slagbal in de handschoen van catcher Bas Nooij. Voor de openingsceremonie was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden echtgenote van voorzitter en sponsor John Witte.


...Charles Urbanus gooit de eerst bal; naast hem staat voorzitter John Witte...
(© Foto: Henk Seppen)
Piartes kwam tot 16 honkslagen, waaronder vier van Bas Nooij en drie van Bas de Jong.

Amsterdam-starter Jos de Jong schakelde de eerste 13 slagmensen op rij uit, maar de Perfect Game eindigde met ťťn uit in de vijfde inning toen Dayron Puriel een line drive single sloeg langs de linksveldlijn. Het was de enige hit die De Jong zou toestaan. Kyle Ward, Daan Hendrix en Jurrian Koks sloten het duel af.

Pirates opende de score met drie runs in de tweede inning op starter Laurens Oele. Bas de Jong begon met een tweehonkslag en Kenny Berkenbosch sloeg een honkslag, waarna de eerste van drie wilde worpen deze inning van Oele tot het eerste punt leidde. Even later zorgde een honkslag van Bas Nooij voor 2-0 en volgde Rashid Gerard met een tweehonkslag. Nooij werd even later op de plaat uitgegooid na een grounder richting tweede honk van Roelie Henrique. Met twee uit scoorde Gerard het volgende punt na een nieuwe wilde worp.

Twee runs volgden in de derde inning. Wesley Connor begon met een honkslag en scoorde op een one-out single van Kenny Berkenbosch. Bas Nooij volgde met een tweehonkslag en toen er een fout in het midveld werd gemaakt kon Berkenbosch scoren en bracht de stand op 5-0.

Hoewel er in de eerste drie innings vijfmaal werd gescoord wist Pirates de stand niet op te voeren naar een verschil van 10 punten, want de ploeg werd in de volgende drie beurten puntloos gehouden.

Drie runs werden toegevoegd in de zevende inning. Bas de Jong begon met een homerun, waarna Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg en Bas Nooij en Rashid Gerard met honkslagen voor volle honken zorgden. Een honkslag van pinch-hitter Raoell Kortstam zorgde voor het volgende punt en de stand werd opgevoerd naar 8-0 op een double play-grounder van Michael Duursma. Gerard bereikte hierop het derde honk, maar liep een beenblessure op en moest het duel verlaten voor een pinch-runner.

ADO Lakers scoorde het enige punt in de achtste inning op rookie Daan Hendrix. Dayron Puriel begon met een tweehonkslag en zijn pinch-runner Martijn Riphagen scoorde op een grounder van Edison Bito.


...Opening Day in Amsterdam...


...Bas de Jong begroet Hoofd Coach Sidney de Jong en...
...Michael Duursma tijdens de introducties...

...Winnende werper Jos de Jong...

...Bas de Jong wordt begroet na zijn homerun...
(© Alle foto's: Henk Seppen)

L&D Amsterdam Pirates - ADO Lakers 8-1
RHE
ADO Lakers000000010-141
L&D Amsterdam Pirates03200030X-8160
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Laurens Oele, L (0-1)2.112754
Ricky Voorn4.212833
Rick van der Post1--1--
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (1-0)68-1--
Kyle Ward1--1--
Daan Hendrix11-111
Jurrian Koks1211--
Homerun: Pirates: Bas de Jong (1)(solo,7th,op Voorn).
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Olav Steijger, 3B-Henny Jansen.
Box Score
Standings
Schedule
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play-Linda Steijger.
Speeltijd-2:34 uur.Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim
In Hoofddorp won Corendon Kinheim met 4-1 vs. Vaessen Pioniers om de tweede zege van het seizoen te boeken. Voor aanvang van hun eerste thuisduel eerde Pioniers de in januari overleden Co Pikee, die vele jaren Team Manager van de ploeg was. Dit seizoen speelt de ploeg met zijn initialen op hun pet. Zijn zoon Roy en dochter Linda gooiden de ceremoniŽle eerste ballen.

Beide ploegen scoorden een punt in de derde inning. Voor Kinheim opende Remco Draijer met een honkslag op de Amerikaanse starter Josh Rickards, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Draijer schoof op na een OSS van Renť Cremer en een grounder van Dirk van 't Klooster, waarna hij scoorde op een honkslag van Ramiro Balentina.

In de 2e3 kreeg Michael Pluijmers vier wijd van Steven van Groningen, maar werd uitgeschakeld toen Zerzinho Croes met een line drive in een dubbelspel sloeg. Mark Duursma kreeg daarna ook vier wijd en scoorde de gelijkmaker even later na een honkslag van Danny Rombley.

In de vijfde inning nam Kinheim een beslissende 4-1 voorsprong door driemaal te scoren. Met ťťn uit kreeg Remco Draijer vier wijd en sloeg Renť Cremer een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Dirk van 't Klooster. Een volgende driehonkslag van Ramiro Balentina bracht de twee lopers binnen en zorgde voor een 3-1 stand. Een wilde worp stelde Balentina in staat het volgende punt te scoren.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 1-4
RHE
Corendon Kinheim001030000-461
Vaessen Pioniers001000000-140
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Steven van Groningen, W (1-0)735311
Jean-Paul Gulinck, H (1)1--1--
Arshwin Asjes, SV (1)1-----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Josh Rickards, L (0-1)643644
Shane Gnade1-1---
Swen Huijer1-----
Bayron Cornelissen12----
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Coen van Lierop.
Box Score
Standings
Schedule
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Umpire Beoordelaar-Arnold Verbrugge.
Speelstijd-2:23 uur.

(14 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.