Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Opener HCAW vs. UVV gestaakt wegens lichtproblemen
English
BUSSUM - Een kwartier nadat de opener tussen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers werd gestaakt wegens mist, eindigde ook de openingswedstrijd tussen Mr. Cocker HCAW en UVV voortijdig. Na twee complete innings werd de ontmoeting gestaakt vanwege problemen met twee van de lichtmasten op het complex in Bussum. Op dat moment stond HCAW met 1-0 voor. Uiteindelijk werd het duel definitief gestaakt en opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond om 19:30 uur.

Op het moment dat het duel in Bussum van start ging werden ook de lichtmasten ontstoken, maar zo'n half uur later werd duidelijk dat niet alle lampen goed functioneerden in de masten achter de twee dug-outs. De lampen waren woensdag nog getest en 's avonds vond er nog een training onder licht plaats. Eerder vandaag werd een aantal lampen vervangen. Echter, die functioneerden niet toen de lampen op volle sterkte waren en dat leidde uiteindelijk tot opmerkingen van coaches en spelers. Het enige wat de umpire-crew op dat moment kon doen was het duel te onderbreken. Omdat duidelijk werd dat een monteur niet binnen afzienbare tijd beschikbaar zou zijn werd de wedstrijd uiteindelijk gestaakt en doorgeschoven naar vrijdagavond.

Het was nog niet duidelijk of het duel vanaf het begin wordt overgespeeld of dat het een 'opgeschorte status' heeft, wat betekent dat er vanaf de derde inning wordt verder gespeeld als het duel vrijdag wordt hervat.

En zo verdwijnt er mogelijk nog een 'eerste honkslag van het seizoen 2013' uit de boeken. Aanvankelijk opende Zerzinho Croes de wedstrijd in Haarlem met een tweehonkslag voor Pioniers en dat was op dat moment de eerste honkslag van het nieuwe seizoen. Maar even later werd die ontmoeting gestaakt vanwege mist. Hierdoor werd een 2-out single van Ferd van Stekelenburg in de eerste inning voor UVV in Bussum de eerste honkslag van 2013. Maar omdat ook het duel in Bussum werd onderbroken is ook deze honkslag 'nooit geslagen', tenzij de wedstrijd vrijdag wordt hervat in de derde inning. Is dat niet geval dat komt de eerste honkslag van het seizoen 2013 op naam van rookie Gianison Boekhoudt van DOOR Neptunus, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte met het slaan van een driehonkslag in zijn allereerste slagbeurt.

Nadat Van Stekelenburg zijn honkslag had geslagen in de eerste inning opende HCAW even later de score. Jim Froberg begon met een honkslag en schoof op na grounders van Jasper Keijzer en Jorin van Amstel. Linoy Croes kreeg vervolgens vier wijd en Froberg scoorde in een double-steal situatie.

UVV werd op rij uitgeschakeld in de eerste helft van de tweede inning, terwijl HCAW nog twee honklopers kreeg. Sergino Martis begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Arjan Elshof, waarna Dillon True met twee uit vier wijd kreeg. Een grounder sloot de inning af en uiteindelijk ook de wedstrijd, want hierna werd het duel onderbroken vanwege de problemen met de lichtinstallatie.

De startende werpers van vanavond, Jurjen van Zijl (UVV) en Sander Helmendach (HCAW), zullen vrijwel zeker vrijdagavond niet terugkeren op de heuvel.

(11 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.