Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje wint ruim vs. China
English
PEORIA, Arizona (USA) - Het Nederlands Honkbal Team speelde op zaterdag 16 februari de eerste van drie oefeninterlands tegen de nationale ploeg van China. Oranje won het duel ruim met 16-3.


...De ingang van Peoria Sports Complex...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Eerder speelde de ploeg van Manager Hensley Meulens drie oefenwedstrijden tegen teams van Community Colleges, waarvan er twee werden gewonnen.

Het Nederlands Team is in Arizona ter voorbereiding op de komende World Baseball Classic. Op maandag en dinsdag staan Nederland en China opnieuw tegenover elkaar. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op Peoria Sports Complex, het Spring Training-complex van de Seattle Mariners en San Diego Padres.

Het Nederlands Team besliste het duel al vroeg en kwam tot een rally van zes punten in de eerste inning. Randolph Oduber opende met een driehonkslag en scoorde toen Hainley Statia volgde met een honkslag. Yurendell de Caster en Curt Smith (met één uit) kregen vervolgens vier wijd en Dashenko Ricardo volgde met een 2-run double om er 3-0 van te maken. Een honkslag van Dwayne Kemp en opofferingsslag van Danny Rombley verhoogden de stand even later naar 6-0.

Hierna werd de Nederlandse aanval in de volgende vier innings puntloos gehouden. In deze periode wist alleen Curt Smith de honken te bereiken via vier wijd en een tweehonkslad. Ondertussen scoorde China een punt in hun eerste en derde inning om de achterstand te verkleinen naar 6-2.

In de zesde inning kwam Oranje tot de volgende rally en scoorde dit keer vijf punten met als hoogtepunt een RBI-triple van Hainley Statia. Danny Rombley, Randolph Oduber, Kalian Sams en Danny Arribas lieten in deze slagbeurt een honkslag noteren.

Yurendell de Caster sloeg nog een tweehonkslag met twee uit in de zevende inning, maar strandde, waarna Oranje weer drie punten toevoegde in de achtste slagbeurt. In deze inning werd Phildrick Llewellyn geraakt door een worp, sloegen Michael Duursma en Danny Rombley beiden een honkslag en droeg Randolph Oduber bij met een puntscorende tweehonkslag.

In de negende inning verhoogde de Nederlandse aanval de stand naar 16-2, dankzij hits van Yurendell de Caster, Kalian Sams en Danny Arribas en een opofferingsslag van Phildrick Llewellyn. China scoorde het derde punt in hun negende slagbeurt.

Het Nederlands Team kwam tot 17 honkslagen, waaronder drie van Randolph Oduber.

De volgende spelers kwamen in deze oefeninterland in actie:
Randolph Oduber (3-uit-5, 4 wijd), Hainley Statia (2-uit-6), Yurendell de Caster (2-uit-4, 4 wijd), Kalian Sams (2-uit-6), Curt Smith (1-uit-1, 2x 4 wijd), Phildrick Llewellyn (0-uit-1), Dashenko Ricardo (1-uit-3), Danny Arribas (2-uit-3), Nick Urbanus (0-uit-2, 4 wijd), Michael Duursma (1-uit-3), Dwayne Kemp (1-uit-2), Bas Nooij (0-uit-2, 4 wijd, geraakt werper), Danny Rombley (2-uit-4).

(16 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.