Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Puerto Rico onttroont Japan en wordt eerste finalist
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - Puerto Rico stuntte zondagavond in de eerste halve finale tegen tweevoudig kampioen Japan. Met een 3-1 overwinning onttroonde Puerto Rico Japan en werd de eerste ploeg die zich kwalificeerde voor de finale van de World Baseball Classic. Bijna 34.000 toeschouwers woonden het duel bij in AT&T Park in San Francisco.

De tweede finalist komt uit het duel tussen Nederland en de Dominicaanse Republiek, die dinsdagavond wordt gespeeld. Dat duel begint om 19:05 uur lokale tijd en dat is 2:05 uur in de nacht van dinsdag op woensdag Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door NOS Studio Sport.

De Finale van de World Baseballl Classic wordt dinsdag gespeeld en begint om 17:05 uur lokale tijd (1:05 uur Ned.tijd).

Puerto Rico sloeg al vroeg toe tegen Japan met het scoren van een punt in de eerste inning. Met één uit kregen Irving Falu en Carlos Beltrán vier wijd. Hierna kreeg Jadier Molina drie slag, maar daarna volgde Mike Aviles met een honkslag die Puerto Rico een snelle voorsprong opleverde.

Puerto Rico hield de minimale voorsprong vast en voegde vervolgens twee belangrijke punten toe in de zevende inning. Mike Aviles begon toen met een nieuwe honkslag en Alex Rios volgde met een 2-run homerun om de stand op 3-0 te brengen.

Japan sloeg slechts drie honkslagen in de eerste zeven innings. De Aziaten voegden daarna drie hits toe in de achtste inning en leken een rally op te zetten, maar daar 'liep' de ploeg zichzelf uit. Met één uit kreeg werper Randy Fontanez een driehonkslag tegen van Takashi Toritani, die vervolgens scoorde op een honkslag van Hirokazu Ibata. Hierna sloeg ook Seiichi Uchikawa een honkslag op lopers op het eerste en tweede honk te plaatsen met nog altijd maar één uit en powerhiter Shinnosuke Abe in het slagperk. Maar even later volgde een cruciale situatie toen Uchikawa vanaf het eerste honk richting tweede honk rende waar Ibata nog altijd stond en dat betekent dat één van de twee een teken miste of juist verkeerd had begrepen. Uchikawa werd uitgetikt, waarna Shinnosuke Abe, uitging op een grounder en er een einde kwam aan wat mogelijk een productieve inning had kunnen worden. Maar in plaats daarvan stond Japan met 3-1 achter toen de negende inning van start ging. En dat werd ook de eindstand. Opnieuw eindigde een wedstrijd van deze WBC in een stunt-uitslag.

(17 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.