Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


UVV als enige ongeslagen na shutout tegen Neptunus
English
VLEUTEN / DORDRECHT / AMSTERDAM / HOOFDDORP - Op een stormachtige donderdagavond werd UVV de ongeslagen koploper na een 6-0 shutout-winst tegen DOOR Neptunus, dat de eerste nederlaag van het seizoen leed. Mampaey The Hawks, dat vorige week in de Hoofdklasse debuteerde, boekte de eerste overwinning in de hoogste afdeling. Na een aanvankelijke ruime voorsprong won The Hawks uiteindelijk nipt met 9-8 van ADO Lakers. L&D Amsterdam Pirates won met 6-3 om landskampioen Corendon Kinheim de eerste nederlaag toe te dienen. In dit duel bereikte werper Rob Cordemans weer een mijlpaal, want hij klom naar de tweede plaats op de All-time Strikeout-lijst. Vaessen Pioniers won de eerste wedstrijd van het seizoen, een ruime 13-4 zege tegen Mr. Cocker HCAW, dat de vierde nederlaag op rij leed en nu de enige puntloze ploeg is.UVV vs. DOOR Neptunus
In UVV had UVV's startende werper Jurjen van Zijl vanavond een prima optreden en stond slechts één honkslag toe aan Neptunus in de 6 2/3 inning dat hij op de heuvel stond, terwijl hij zevenmaal drie slag gooide. Reliever Jerremyh Angela sloot de zevende inning af en voegde een hitloze achtste beurt toe. In de negende kreeg closer Duko Jansen twee hits tegen van Neptunus, maar hield de Rotterdammers puntloos. Sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2011 won UVV slechts één van de 12 wedstrijden tegen Neptunus in de 2011 en 2012 seizoenen.

Aanvallend kwam UVV tot zeven honkslagen en zes punten op Neptunus-troef Diegomar Markwell. UVV besliste het duel al vroeg en stond met 6-0 voor na drie innings.

Na een puntloze eerste slagbeurt kwam UVV tot een rally van vier runs met twee uit in de tweede inning. Met één uit sloeg Daan Cornelissen een honkslag en kreeg het tweede honk na vier wijd. Markwell gooide hierna vier wijd op Joris van Ballegooy en Andy Raaf om voor volle honken te zorgen. Een tweehonkslag van Norbert Jongerius veegde de honken vervolgens schoon en bezorgde UVV een 3-0 voorsprong. Even later scoorde Jongerius het vierde punt na een honkslag van Dennis Ribbens.

Twee runs werden toegevoegd in de derde inning. Ricky Daal opende met een tweehonkslag en Giovanni Samboe kreeg vier wijd. Met één uit zorgde een tweehonkslag van Brennan Nijhof voor het volgende punt, net als een 2-out single van Andy Raaff.

Vanaf de vierde inning hield de Neptunus-pitching UVV puntloos en stond nog maar twee honkslagen toe, maar de schade was reeds toegebracht. Neptunus bereikte het honk in zeven van de negen innings, maar wist niet tot scoren te komen.

Na vier lopers te hebben achtergelaten in de eerste drie innings opende Rafaël Jozefa de vierde inning met een honkslag en dat was de enige hit in acht innings voor de Rotterdammers. Van Zijl begon met vier wijd voor Adrian Anthony in de zevende inning, waarna hij de volgende twee slagmensen uitschakelde. Hierna nam Jerremyh Angela het over en sloot de inning af met een vangbal. Vervolgens zorgde hij voor drie nullen in de achtste. In de negende kreeg Duko Jansen one-out singles tegen van Benjamin Dille en Adrian Anthony, maar hierna maakten een gedwongen nul en een uitgemaakt bij stelen een einde aan de wedstrijd.

UVV - DOOR Neptunus 6-0
RHE
DOOR Neptunus000000000-034
UVV04200000X-693
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (1-1)544766
José Moreno1--1--
Diornick Sanchez1-----
Jorian van Acker1--1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (2-0)6.2741--
Jerremyh Angela1.11----
Duko Jansen1--2--
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Edwin Louisa.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Harry Wedemeijer.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-2:43 uur.Mampaey The Hawks vs. ADO Lakers
In Dordrecht kwam The Hawks tot een rally van vijf runs in de eerste inning tegen ADO Lakers en stond met 7-0 voor na vier innings. Vanaf de vijfde inning kwam de voorsprong in gevaar, want ADO Lakers kwam terug in de wedstrijd en stond nog slechts met 7-5 voor halverwege de achtste inning. The Hawks scoorde hierna twee 'insurance runs' en die waren nodig, want ADO Lakers scoorde driemaal in de 1e9, maar stond uiteindelijk met lege handen.

Nadat ADO Lakers twee lopers had achtergelaten in de eerste inning sloeg The Hawks toe met vijf onverdiende punten in de tweede helft op starter Ricky Voorn. Shurendell Borgschot bereikte het honk na een fout, schoof op na een OSS van Urving Kemp en scoorde op een honkslag van Steven Wharwood. Een tweehonkslag van Bob de Bruijn, opofferingsslag van Berry van Donselaar, 2-run double van Berend Ruben en RBI-single van Niels McCartan verhoogden de voorsprong naar 5-0.

Een volgend punt werd gescoord in de tweede inning op nieuwe werper Rick van der Post toen Borgschot vier wijd kreeg en scoorde op een wilde worp. The Hawks maakte er 7-0 van in de vierde inning toen Borgschot een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 'fielder's choice-grounder' van Wharwood.

In de vijfde inning begon ADO Lakers terug te komen toen Gino Hersilia vier wijd kreeg met één uit en Rodney Michel homerde met twee uit. Twee runs werden toegevoegd in de zesde inning om de achterstand te verkleinen naar 7-4. In deze beurt kreeg Tim Schaareman vier wijd en scoorde na een doorgeschoten bal, waarna Wamaer Bordewijk het honk bereikte op een fout en scoorde na een andere fout.

Nadat The Hawks twee lopers achterliet in de zevende inning scoorde ADO Lakers weer een punt in de achtste op een RBI-single van Bordewijk. Nu met slechts een voorsprong van 7-5 nam The Hawks meer afstand in de 2e8 toen tweemaal werd gescoord op een foute aangooi.

Met een 9-5 voorsprong bracht The Hawks de ervaren werper Elton Koeiman in om het wedstrijd af te sluiten in de negende inning. Maar Koeiman, de aangekondigde starter voor komende zondag, zag ADO Lakers tot op één punt naderen via drie runs op vier hits. Met één uit sloegen Ludwin Obispo en Rodney Michel een honkslag, waarna een double-steal met twee uit werd gevolgd door een foute aangooi, resulterend in een punt. Een infield-hit hield Michel op het derde honk, maar bracht Quensley Bazoer op het eerste honk. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen volgde Tim Schaareman met een honkslag om beide lopers binnen te brengen en de stand op 9-8 te brengen. De wedstrijd kwam even later ten einde toen een line drive van Wamaer Bordewijk werd gevangen.

Mampaey The Hawks - ADO Lakers 9-8
RHE
ADO Lakers000022013-8104
Mampaey The Hawks51010002X-9115
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ricky Voorn, L (0-1)1-145-
Rick van der Post323222
Diornick Sanchez2.2313--
Ludwin Obispo1.12-22-
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, W (1-1)5 (*)43533
Rick van Dijck2.121-21
Tim Sloots, H (1)0.2--1--
Elton Koeiman12-433
(*) - Van Veen gooide op één slagman in de zesde inning
Homerun: ADO Lakers: Rodney Michel (1)(2-run,5th,op Van Veen).
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-René Ras.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:11 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim
In Amsterdam kwam Pirates tot een rally van vijf punten in de derde inning en daarmee zorgde de thuisploeg voor een beslissende voorsprong in een 6-3 winst tegen regerend landskampioen Kinheim. Winnende werper Rob Cordemans kwam tot zeven keer drie slag en nam bezit van de tweede plaats op de All-time lijst. Cordemans heeft nu 1639 strikeouts in zijn loopbaan en passeerde Peter Callenbach, die er 1636 heeft. Cordemans heeft nu alleen recordhouder Bart Volkerijk voor zich.

Na twee puntloze innings sloeg Amsterdam Pirates met vijf runs toe in de derde inning op starter David Bergman. De honken kwamen vol toen Michael Duursma en Jesse Aussems een honkslag sloegen en Percy Isenia vier wijd kreeg. Een 'force play-grounder' van Wesley Connor zorgde hierna voor het eerste punt, gevolgd door een RBI-single van Bas de Jong. Een fout op een klap van Kenny Berkenbosch maakte er 3-0 van en met één uit zorgde een honkslag van Rashid Gerard voor nog eens twee runs en een 5-0 stand.

Kinheim pakte twee runs terug in de vierde inning op Rob Cordemans. Een fout op een grounder van Ramiro Balentina en honkslagen van Jeffrey Arends en Mervin Gario zorgden voor volle honken, waarna een grounder van Quintin de Cuba en een OS van Roy Seltenrijch de stand op 5-2 brachten.

In de vijfde inning voegde Cordemans weer een hoofdstuk toe aan zijn recordboek. Nadat Remco Draijer was begonnen met een honkslag en opschoof na schijn gooide Cordemans drie slag op René Cremer die goed was voor de 1636e strikeout in zijn loopbaan en hem op gelijke hoogte bracht met Peter Callenbach. Cordemans gooide hierna ook drie slag op volgende slagman Dirk van 't Klooster om alleen bezit te nemen van de tweede plaats op de All-time lijst.

In de achtste inning kreeg Kinheim de kans het duel in eigen voordeel om te draaien toen het de honken vol kreeg op rookie Daan Hendrix, die de pitching de vorige inning had overgenomen. Met één uit bereikte Jeffrey Arends het honk na een fout en kreeg Mervin Gario vier wijd. Een strikeout volgde, waarna Roy seltenrijch met een tweehonkslag voor een punt zorgde. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg pinch-hitter Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Jurrian Koks werd ingebracht als nieuwe werper en sloot de dreiging af toen Remco Draijer een grounder sloeg.

Amsterdam voegde onmiddellijk een 'insurance run' toe in de 2e8 na een honkslag van Percy Isenia. Uiteindelijk was dit 'insurance run' niet nodig, want dit was de laatste inning van het duel, omdat de 22:30 uur curfew-regel voor avondwedstrijden was bereikt.

L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 6-3
RHE
Corendon Kinheim00020001-364
L&D Amsterdam Pirates00500001-692
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (0-1)5.232852
Jean-Paul Gulinck1.1-----
Pim Walsma11111-
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (2-0)67152-
Daan Hendrix, H (1)1.22211-
Jurrian Koks, SV (1)0.1-----
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Mario Blaauw.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Fred Haak.
Speeltijd-2:48 uur.Vaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW

...Skip Visser wordt uitgetikt...
...door Max Clarijs...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Hoofddorp won Pioniers ruim met 13-4 van HCAW om de eerste zege van het seizoen te boeken, terwijl HCAW's losing streak werd verlengd naar vier wedstrijden. Op het winderige complex in Hoofddorp kwam Pioniers tot 20 honkslagen, waaronder zeven 'extra basehits', waarvan twee homeruns. HCAW kwam tot zeven honkslagen, waaronder één homerun.

Pioniers opende de score in de eerste inning toen Danny Rombley een driehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Vince Rooi. Twee runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt na tweehonkslagen van Kevin Dirksen en Zerzinho Croes.

Met een 3-0 achterstand verkleinde HCAW de achterstand in de derde inning naar 3-2. Max Clarijs kreeg toen vier wijd en Arjan Elshof sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een one-out triple van Jorin van Amstel.

Maar in de tweede helft van de derde inning besliste Pioniers de wedstrijd met een 6-run rally om de stand op te voeren naar 9-2. Vince Rooi opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Djewi Appelman, waarna Kevin Dirksen volgde met een 2-run homerun. Met twee uit kreeg Michael Pluijmers vier wijd en sloeg Zerzinho Croes een honkslag, resulterend in een werperswissel. Rookie Tony Kreisel nam het over van Sander Helmendach, maar zijn tweede worp op Phil Ortez eindigde in een 3-run homerun en een 9-2 stand.

Pioniers voegde nog eens twee runs toe in de vierde inning na een honkslag met volle honken van Skip Visser en een 'force play-grounder' van Michael Pluijmers, zodat de stand op 11-2 kwam. Maar Visser werd op de plaat uitgegooid toen hij probeerde te scoren op een volgende honkslag van Croes, waardoor twee lopers achterbleven. Pioniers verzuimde nog een punt toen te voegen om het verschil op 10 te brengen, zodat de wedstrijd uiteindelijk negen innings duurde.

De tweede driehonkslag in het duel van Jorin van Amstel en een 2-out homerun van Linoy Croes in de zesde inning bezorgden HCAW twee runs, maar daar bleef het bij voor de Bussumers.

Pioniers scoorde nog eens twee punten in de zevende slagbeurt via een wilde worp en een honkslag van Dè Flanegin, die maar net een 3-run, walk-off homerun miste.


...Jorin van Amstel wordt thuis uitgetikt...

...Tony Kreisel krijgt de 3-run homerun tegen van Phil Ortez...
(© Beide foto's: Alfred Cop Fotografie)

Vaessen Pioniers - Mr. Cocker HCAW 13-4
RHE
Mr. Cocker HCAW002011000-472
Vaessen Pioniers12620020X-13201
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, (0-1)2.2211087
Tony Kreisel2.121733
Marco Schel3-1322
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Mika de Lincel, W (1-0)541533
Joran Klarenbeek2-1111
Bayron Cornelissen12-1--
Swen Huijer12----
Homerun: HCAW: Linoy Croes (1)(solo,6th,op Klarenbeek); Pioniers: Kevin Dirksen (1)(2-run,3rd,op Helmendach),
Phil Ortez (1)(3-run,3rd,op Kreisel).
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Rob Has, 3B-Martijn Bosschaart.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play-Marco Stoovelaar.
Speeltijd-2:48 uur.

(18 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.