Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Evert-Jan 't Hoen toegevoegd aan coachingstaf Oranje
English
ROTTERDAM - Evert-Jan 't Hoen is toegevoegd aan de coachingstaf van het Nederlands Honkbal Team door Technisch Directeur Robert Eenhoorn, zo maakte de KNBSB op donderdag 18 april bekend. Later deze maand begint de ploeg aan de voorbereidingen voor de World Port Tournament in Rotterdam, die dit jaar zal plaatsvinden van 30 juni tot en met 7 juli. Als coach van de Oranje-ploeg zal de 37-jarige 't Hoen de infielders begeleiden.


...Evert-Jan 't Hoen...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerder deze maand, op 12 april, werd bekend gemaakt dat Manager Brian Farley zich om persoonlijke redenen had teruggetrokken. Een officiŽle opvolger zal waarschijnlijk niet voor aanvang van de World Port Tournament worden benoemd, omdat voor het toernooi aan een interne oplossing wordt gedacht.

Terwijl hij studeerde aan het Indian River Community College in Florida werd Evert-Jan 't Hoen gedraft in de 1995 MLB Amateur Draft door de toenmalige California Angels, bij wie hij een profcontract tekende. De 'middle infielder' bleef zijn hele profloopbaan bij de Angels, die in 1997 werd omgedoopt in de Anaheim Angels en tegenwoordig bekend zijn als de Los Angeles Angels of Anaheim.

't Hoen maakte zijn profdebuut in 1996 toen hij in 18 wedstrijden speelde voor het Single-A Short Season team van de Angels. Hij speelde vervolgens op Single-A niveau in 1997 en 1998, waarna hij in 1999 promoveerde naar Double-A. In hetzelfde jaar speelde 't Hoen ook in negen wedstrijden voor de Edmonton Trappers in Triple-A.

In 2000 en 2001 speelde Evert-Jan 't Hoen opnieuw in zowel Double-A als Triple-A, maar kreeg nooit het telefoontje dat hij was opgeroepen naar het Major League-team. Na het seizoen 2001 werd hij released en keerde terug naar Nederland. In zes profseizoenen speelde hij in 485 minor league-wedstrijden, waaronder 66 in Triple-A.

Na terugkomst in Nederland ging 't Hoen spelen voor Neptunus, voor wie hij uitkwam tot en met 2007. Hierna moest hij noodgedwongen vanwege een blessire stoppen. Na zijn loopbaan te hebben begonnen bij Alphians debuteerde 't Hoen in 1994 in de Hoofdklasse als speler van Twins, voor wie hij ook uitkwam in 1995 en 1996, voordat hij zijn profloopbaan begon.

In 1994 debuteerde 't Hoen in het Nederlands Team en nam in dat jaar deel aan de Haarlemse Honkbal Week en het Wereldkampioenschap in Nicaragua. 't Hoen speelde ook voor Oranje in 1995 en 1996 en nam toen deel aan de Olympische Spelen in Atlanta (USA). Vervolgens was hij in 1997 en 1998 niet gerechtigd uit te komen voor het Nederlands Team vanwege zijn profstatus. Maar toen actieve en voormalige profspelers beschikbaar kwamen voor nationale teams, keerde hij in 1999 terug. 't Hoen bleef deel uitmaken van het Nederlands Team tot en met 2005 en nam deel aan de Olympische Spelen van 2000 (Sydney, AustraliŽ) en 2004 (Athene, Griekenland). Hij nam ook deel aan nog eens drie Wereldkampioenschappen. 't Hoen maakte ook deel uit van het team tijdens vier Europese Kampioenschappen, drie Intercontinental Cups, vier Haarlemse Honkbal Weken en twee World Port Tournaments. 't Hoen sloot zijn interlandloopbaan af in 2005 tijdens het Wereldkampioenschap in eigen land. In totaal kwam hij uit in 123 interlandwedstrijden.

Nadat hij zijn spelersloopbaan had afgesloten richtte 't Hoen zich op coaching. Sinds 2008 was hij de uitvoerend coŲrdinator van Unicorns en sinds 2009 was hij ťťn van de coaches van DOOR Tridents, het Rookie League-team van Neptunus. Op 30 augustus vorig jaar maakte DOOR Neptunus bekend dat 't Hoen de Hoofd Coach zou worden in de nieuwe coachingstaf in 2013.

(18 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.