Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje sluit af met shutout vs. China; Profar zegt af
English
SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Het Nederlands Honkbal Team heeft de reeks oefenwedstrijden in Arizona dinsdagmiddag afgesloten met een 9-0 shutout-zege tegen China. Nederland speelde zes wedstrijden, waarvan er vijf werden gewonnen, ter voorbereiding op de World Baseball Classic.

Woensdag moet het definitieve roster met 28 spelers worden ingediend. Oranje Manager Hensley Meulens moet in elk geval één wijziging maken, want korte stop Jurickson Profar heeft laten weten af te zien van deelname aan het evenement. Profar, die woensdag 20 jaar wordt, wil zich volledig richten op de Spring Training met de Texas Rangers om te proberen een plaats te veroveren in het 25-man Major League-roster voor komend seizoen.

Dinsdag kwam Oranje to acht honkslagen in de slotwedstrijd tegen China, waaronder homeruns van Kalian Sams en Randolph Oduber en twee doubles van Nick Urbanus.

Drie runs werden gescoord in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Nick Urbanus vier wijd en sloeg Hainley Statia een tweehonkslag, waarna Kalian Sams volgde met een homerun om de stand op 3-0 te brengen.

Het vierde punt werd toegevoegd in de derde slagbeurt toen Urbanus opnieuw vier wijd kreeg en dit keer scoorde via een opofferingsslag van Sams.

De volgende twee punten werden gescoord in de vijfde inning. Danny Rombley opende met een honkslag en daarna was het Randolph Oduber die homerde. Urbanus volgde met een tweehonkslag en Sams kreeg vier wijd met één uit, maar hierna eindigde een door Dwayne Kemp geslagen vangbal in een dubbelspel.

In de zesde inning werd de voorsprong opgevoerd naar 8-0. Met één uit kreeg Michael Duursma vier wijd en bereikte Bas Nooij het honk na een fout, waarna beiden scoorden toen Danny Rombley volgde met een tweehonkslag.

Het laatste punt werd gescoord in de negende inning toen Urbanus met twee uit een tweehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Hainley Statia.

China sloeg slechts vier honkslagen op zes Nederlandse werpers.

Pitching Stats
pitcherINNSOBBH
Rob Cordemans3301
David Bergman2100
Wendell Floranus1111
Leon Boyd1101
Mark Pawelek1201
Loek van Mil1100

De volgende spelers kwamen in actie in dit duel:
Randolph Oduber (1-uit-5), Nick Urbanus (2-uit-3, 2x 4 wijd), Hainley Statia (2-uit-5), Kalian Sams (1-uit-1, 4 wijd), Curt Smith (0-uit-2), Dwayne Kemp (0-uit-4), Phildrick Llewellyn (0-uit-1, 4 wijd), Dashenko Ricardo (0-uit-2), Michael Duursma (0-uit-3, 4 wijd), Danny Arribas (0-uit-2), Bas Nooij (0-uit-2), Danny Rombley (2-uit-4).

(19 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.