Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Amsterdam Pirates neemt eerste plaats over
English
HAARLEM / HOOFDDORP / AMSTERDAM / DORDRECHT - L&D Amsterdam Pirates heeft op zondag alleen bezit genomen van de eerste plaats door met 10-0 te winnen vs. Mr. Cocker HCAW. Met de winst passeerde Amsterdam DOOR Neptunus, dat tegen een 3-0 shutout aanliep bij Corendon Kinheim.

Na 20-2 winst op zaterdag won Vaessen Pioniers vandaag met slechts 1-0 vs. ADO Lakers, terwijl UVV ruim won vs. Mampaey The Hawks, 13-1.Corendon Kinheim vs. DOOR Neptunus
In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot een 3-0 shutout tegen DOOR Neptunus achter sterke pitching van David Bergman. Met het verlies kwam er een einde aan Neptunus' 11-game winning streak, terwijl de ploeg ook de eerste plaats verliet door de winst vandaag van L&D Amsterdam Pirates.

De wedstrijd was een pitchingduel tussen David Bergman en Diegomar Markwell, die beiden acht innings gooiden. Bergman stond slechts drie honkslagen toe en kwam tot zeven strikeouts, terwijl Markwell tien keer drie slag gooide en zes hits toestond aan Kinheim. Maar de linkshander moest ook drie runs incasseren, terwijl Bergman Neptunus puntloos hield.

Neptunus bereikte verschillende keren de honken, maar liet slechts twee lopers achter, één in de achtste en één in de negende slagbeurt. In de eerste inning kreeg Bergman een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de derde gooide de rechtshander vier wijd met één uit, maar Kinheim draaide even later opnieuw een dubbelspel. In de vierde sloeg Raily Legito een tweehonkslag met twee uit, maar hij werd even later uitgeschakeld bij een poging het derde honk te veroveren. Bergman zorgde vervolgens voor drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, waarna Lopez het honk bereikte na een fout in de zevende. Maar met één uit draaide Kinheim hun derde dubbelspel. In de achtste sloeg Benjamin Dille een honkslag met twee uit en werd de eerste Neptunus-loper die achterbleef. Arshwin Asjes gooide de negende inning voor Kinheim, kreeg een one-out single tegen van Shaldimar Daantji, maar schakelde daarna de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Voor Kinheim opende René Cremer met een honkslag in de eerste inning, maar hierna draaide ook Neptunus een dubbelspel. Kinheim strandde daarna twee lopers in de derde inning, ging op rij uit in de vierde en vijfde slagbeurt, maar opende toen de score in de zesde. Remco Draijer begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen een foute aangooi volgde op een opofferingsstootslag van René Cremer, die zelf hierdoor op het tweede honk kwam. Hierna volgden twee nullen, maar even later scoorden Draijer en Cremer toen een fout werd gemaakt op een grounder van Bryan Engelhardt.

Kinheim voegde een 'insurance run' toe in de achtste inning. Met één uit sloeg Cremer een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Dirk van 't Klooster en kreeg de thuisplaat na schijn van Markwell. Dit leidde tot een discussie tussen Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen en Home Plate Umpire Henri van Heijningen, die de rookie coach van het veld stuurde.


...Winnende werper David Bergman...

...Verliezende werper Diegomar Markwell...

...Gyenuar Lopez wordt uitgetikt door 2B Roy Seltenrijch...

...3B Mervin Gario tikt Raily Legito uit...

...Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen in discussie over schijn...

...en wordt werggestuurd door HP Umpire Henri van Heijningen...
(© Foto's: Henk Seppen)

Corendon Kinheim - DOOR Neptunus 3-0
RHE
DOOR Neptunus000000000-042
Corendon Kinheim00000201X-361
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (3-2)810-631
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (4-1)8713--
Arshwin Asjes, SV (3)12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Huub Nelissen.
Umpire Beoordelaar-Willem Broertjes.
Speeltijd-2:08 uur.Vaessen Pioniers vs. ADO Lakers
In Hoofddorp won Vaessen Pioniers met slechts 1-0 vs. ADO Lakers na een 20-2 zege de dag ervoor.

Het enige punt werd gescoord in de vierde inning. Pioniers liet drie loper achter in de eerste drie slagbeurten, waarna Vince Rooi de vierde inning opende met vier wijd. Hij schoof op naar het derde honk via een honkslag van Mark Duursma en scoorde op een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman.

ADO Lakers, dat Pioniers met 5-4 'outhit', liet de honken vol achter in de derde inning. Pionier-starter Kevin Miner schakelde de eerste zes slagmensen die hij zag op rij uit, waarna hij een lead-off single tegen kreeg van Martijn Riphagen, een werper, die vandaag in de slagvolgorde stond als designated hitter. Volgende slagman Jurriaan Dijk werd uitgevangen, waarna een foute aangooi volgde bij een poging Riphagen uit te schakelen en die kon daardoor opschuiven naar het tweede honk. Hij bereikte het derde honk na een grounder van Timo van Ancum, ook een werper, die vandaag de linksvelder was. De honken kwamen vol te staan toen Nurison Leonora en Odion Gouverneur vier wijd kregen, maar de drie lopers bleven achter toen een groundout volgde.

ADO Lakers liet nog eens twee lopers achter in de vijfde inning en kreeg de honken opnieuw vol in de zesde slagbeurt. Met één uit kreeg Dayron Puriel vier wijd en sloeg Glennton Poulo een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Jurriaan Dijk vier wijd kreeg met twee uit. Hierna werd Swen Huijer ingebracht als opvolger van Miner en sloot de beurt af toen Van Ancum een grounder sloeg.


...Winnende werper Kevin Miner...

...Nurison Leonora aan slag voor ADO Lakers...

...Danny Rombley steelt het 2e honk langs 2B Jurriaan Dijk...

...Vince Rooi scoort het enige punt...

...19 mei: toeschouwers dragen beschermende kleding tegen de kou en regen...
(© Foto's: www.reni-foto.nl)

Vaessen Pioniers - ADO Lakers 1-0
RHE
ADO Lakers000000000-052
Vaessen Pioniers00010000X-141
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ricky Voorn, L (0-4)7.243411
Martijn Riphagen0.1-1---
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, W (3-3)5.2454--
Swen Huijer, H (1)2.12-1--
Bayron Cornelissen, SV (2)12----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play-Dennis Duin.
Speeltijd-2:42 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW
In Amsterdam kwam L&D Amsterdam Pirates voor de derde keer op rij tot een shutout tegen Mr. Cocker HCAW. Vandaag won Amsterdam met 10-0 op 15 honkslagen, waaronder vier van Bas de Jong en drie van Roelie Henrique. Met de winst nam Amsterdam bezit van de eerste plaats, omdat DOOR Neptunus aan het kortste einde trok bij Corendon Kinheim.

Amsterdam opende score in de tweede inning toen Bas de Jong begon met een honkslag en ging scoren op een honkslag van Wesley Connor. Twee runs werden toegevoegd in de derde inning. Michael Duursma opende met vier wijd, waarna Jesse Aussems volgde met een stootslag-honkslag. De twee schoven op na een grounder van Percy Isenia, waarna geen nullen werden gemaakt op een velderskeus-grounder van Bas de Jong, resulterend in een punt. Een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch maakte er daarna 3-0 van.

Punten in de vijfde en zesde inning verhoogde de stand naar 5-0. In de vijfde kreeg Amsterdam de honken vol toen Percy Isenia, Bas de Jong en Kenny Berkenbosch allen een honkslag sloegen. HCAW-starter Kaj Timmermans volgde met drie slag voor Wesley Connor en Bas Nooij, maar gooide toen vier wijd op Björn Hato zodat werd gescoord, maar er bleven ook drie lopers achter. In de zesde, op nieuwe werper Gijs van Els, werd een punt toegevoegd na een honkslag van De Jong.

Een 5-run rally in de achtste inning voerde de stand op naar 10-0 om het duel via de 'mercy-rule' af te sluiten met één uit. Nieuwe werper Bob Klaarenbeek gooide vier wijd op Kevin Weijgertse met één uit, waarna de honken vol kwamen toen Bas de Jong een honkslag sloeg en Kenny Berkenbosch eveneens een vrije loop kreeg. Honkslagen van Wesley Connor en Bas Nooij leverden toen twee runs op en brachten nieuwe werper Leon Elshof op de heuvel. Een 2-run single van Björn Hato maakte er 9-0 van, waarna een puntscorende honkslag van Roelie Henrique het duel afsloot.

Amsterdam-starter Jos de Jong stond slechts twee honkslagen toen in 5 2/3 inning, waarna HCAW nog maar één honkslag toevoegde in het restant van het duel. De Jong gooide vijf hitloze inningsm, waarin hij maar twee slagmensen tot de honken toestond, beiden via vier wijd. De No-Hitter eindigde toen De Jong een lead-off single tegen kreeg van Barry Mastenbroek in de zesde inning, maar die ging vervolgens uit bij een steelpoging. Dylan de Mello sloeg hierna een honkslag en Jasper Keijzer werd geraakt met een worp, maar De Jong volgde met een strikeout. Hierna nam linkshander Kyle Ward het over en zag de honken vol komen toen Kevin Nieveld het honk bereikte na een fout. Maar de honken bleven vol achter toen een grounder van Jesus Latte onschadelijk werd gemaakt.

L&D Amsterdam Pirates - Mr. Cocker HCAW 10-0 (8)
RHE
Mr. Cocker HCAW00000000-031
L&D Amsterdam Pirates01201105-10151
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 8e inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-4)533744
Gijs van Els1-1211
Sedley Karel11-1--
Bob Klaarenbeek0.1-2355
Leon Elshof- (*)--2--
(*) - Elshof gooide op twee slagmensen in de achtste inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (4-0)5.2522--
Kyle Ward, H (2)1.121---
Ben Grover1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Olav steijger, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play-Francis Speters.
Speeltijd-2:45 uur.Mampaey The Hawks vs. UVV
In Dordrecht won UVV met 13-1 vs. Mampaey The Hawks en 'outhit' de tegenstander met 18-3. Dennis Ribbens kwam tot drie honkslagen en was één van de tien spelers die minimaal één honkslag sloegen. The Hawks kwam tot slechts drie honkslagen, één op elk van de drie werpers die UVV inzette.

UVV opende de score met twee runs in de tweede inning. Giovanni Samboe en Joris van Ballegooy begonnen met back-to-back doubles, waardoor het 1-0 werd. Een one-out single van Ribbens maakte er 2-0 van. Een opofferingsslag van Samboe verhoogde de stand naar 3-0 in de derde slagbeurt.

Een 4-run rally volgde in de vierde inning. Met één uit zorgden Daan Cornelissen, Dennis Ribbens en Brennan Nijhof met honkslagen voor volle honken. Een vrije loop voor Norbert Jongerius zorgde daarna voor een punt, gevolgd door een 2-run single van Dennis De Quint en een OS van Stijn van der Meer.

In de vijfde bracht een honkslag van Ferd van Stekelenburg de stand op 8-0, waarna twee runs werden toegevoegd in de zesde. Honkslagen van Van Stekelenburg en Van Ballegooy zorgden voor deze punten.

UVV verhoogde de stand naar 13-0 in de eerste helft van de zevende inning door driemaal te scoren. De runs kwamen tot stand na een 2-run double van Van der Meer en een honkslag van Van Stekelenburg.

The Hawks scoorde hun enige punt in de tweede helft van de zevende via een fout.

Mampaey The Hawks - UVV 1-13 (7)
RHE
UVV0214123-13181
Mampaey The Hawks0000001-131
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chris Mezger, W (3-2)5411--
Oscar Meuris11-1--
Hylke van Viersen1-111-
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (2-4)4-11077
Rick van Dijck1.21-333
Tim Sloots- (*)-11--
Ronald de Bont1.1-1433
(*) - Sloots gooide op twee slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play-Dieks Bannink.
Umpire Beoordelaar-Paul Bokern.
Speeltijd-2:10 uur

(19 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.