Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Opnieuw twee afgelastingen, maar 'play ball' in Den Haag
English
ROTTERDAM / VLEUTEN / DEN HAAG - Dinsdagmiddag resulteerde de voortdurende regen in twee nieuwe afgelastingen, maar 's avonds kon één inhaalduel wel worden afgewerkt.

In Rotterdam verregende voor de vijfde keer sinds donderdag een duel tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim. Door de afgelastingen ontstonden ook verschuivingen in de werpersrotaties en daardoor stonden Orlando Yntema (Neptunus) en Leon Boyd (Kinheim) vanavond voor de vierde keer sinds zaterdag als startende werper op de lijst, maar opnieuw kwamen ze niet in actie. Een nieuwe datum voor deze wedstrijd is nog niet bekend. Aanstaande donderdag beginnen beide ploegen aan een nieuwe 3-game series, waarna ze op dinsdag 28 mei de wedstrijd moeten inhalen die verregende op zaterdag en maandag. In de eerste week van juni is er geen ruimte, want Kinheim neemt dan van 4-9 deel aan het Europa Cup Kwalificatie Toernooi in Barcelona (Spanje). Hierdoor lijkt dinsdag 11 juni de eerstmogelijke dag op deze wedstrijd in te halen.

In Vleuten werd ook het duel tussen UVV en Mampaey The Hawks in de middag geschrapt vanwege de regen. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 28 mei ingehaald.

De wedstrijd tussen ADO Lakers en Vaessen Pioniers was hierdoor de enige wedstrijd, die wel gespeeld kon worden, ondanks de regen eerder op de dag.ADO Lakers vs. Vaessen Pioniers
In Den Haag stond Vaessen Pioniers met 4-3 achter na vijf innings vs. ADO Lakers, maar scoorde toen driemaal op weg naar een 6-5 overwinning. Vanwege de 22:30 uur 'curfew-regel' werd het duel na zeven complete innings afgesloten, omdat er geen tijd meer was voor de resterende twee innings. ADO Lakers heeft nu 16 wedstrijden op rij verloren.

Beide ploegen scoorden een punt in de eerste inning. Voor Pioniers sloeg Danny Rombley een honkslag met twee uit, schoof op na een tweehonkslag van Vince Rooi en scoorde na een honkslag van Mark Duursma, maar twee lopers strandden. ADO Lakers kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt toen Nurison Leonora opende met een tweehonkslag en scoorde toen een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van volgende slagman Odion Gouverneur.

In de tweede inning hernam Pioniers de leiding. Eerst begon Kevin Dirksen met vier wijd. Hij schoof op na een stootslag-honkslag van Chris Williams, die werd gevolgd door een foute aangooi. Dat bracht Dirksen naar het derde honk en hij scoorde toen werper Rick van der Post een wilde worp gooide. Met één uit kreeg Jefferson Muzo nog vier wijd voor Pioniers, maar een dubbelspel sloot de beurt even later af.

ADO Lakers liet twee lopers achter in de 2e2, net als Pioniers dat deed in de 1e3. Even later bracht ADO Lakers de stand weer in balans. Rodney Michel kwam via een fout op het honk en Edison Bito sloeg een honkslag, maar daarna ging de eerste gedwongen uit na een grounder van Dayron Puriel. Echter, bij een poging ook Bito uit te schakelen op het tweede honk werd een foute aangooi gemaakt, waardoor de loper de gelijkmaker kon scoren.

Pioniers liet opnieuw twee lopers achter in de 1e4, waarna ADO Lakers tweemaal scoorde in de 2e4. Martijn Riphagen begon met vier wijd en schoof op na een grounder van Julian Goins. Hierna nam Shane Gnade de pitching over van starter starter Dennis Buring, maar daarna ging het even later mis voor Pioniers. Gnade zorgde voor volle honken toen hij Leonora met een worp raakte en vier wijd gooide op Gouverneur. Een double play-grounder van Rodney Michel resulteerde hierna in een gedwongen nul op het tweede honk, maar een fout op het eerste honk, waardoor Leonora het leidende punt kon scoren. Een hierna volgende honkslag van Bito bracht de stand op 4-2 in ADO's voordeel.

In de 1e5 pakte Pioniers een punt terug. Met één uit stond Mark Duursma (velderskeus) op het honk en die schoof op na een honkslag van Mark-Jan Moorman plus een fout in het outfield. Kevin Dirksen volgde met een RBI-single, maar Moorman werd uitgeschakeld bij een poging hierop het derde honk te bereiken. Chris Williams sloeg hierna ook een honkslag en een wilde worp zorgde voor lopers op het tweede en derde honk, maar Pioniers liet opnieuw twee lopers achter, omdat een strikeout de slagbeurt afsloot.

Met een 4-3 achterstand draaide Pioniers het duel weer eigen voordeel om in de zesde inning. De Hoofddopers scoorden toen drie punten op nieuwe werper Sylvester Martina, die het overnam voor starter Rick van der Post. Martina begon met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Phil Ortez, gevolgd door een tweehonkslag van Danny Rombley. Volgende slagman Vince Rooi kreeg opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren, maar Mark Duursma volgde met een honkslag die twee runs opleverde en Pioniers een 5-4 voorsprong bezorgde. Even later scoorde Duursma zelf het volgende punt na een honkslag van Mark-Jan Moorman, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

ADO Lakers verkleinde de stand tot één punt in hun zesde slagbeurt op Swen Huijer, die de inning ervoor was ingebracht. Nurison Leonora begon met een honkslag en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Odion Gouverneur. Huijer volgde met een strikeout, maar Gouverneur stal vervolgens het tweede honk, terwijl Leonora scoorde. Hierna kreeg Edison Bito vier wijd, waarna Bayron Cornelissen de nieuwe werper werd. Die schakelde Gouverneur uit met een pick-off en gooide drie slag op de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg om de inning af te sluiten.

Pioniers liet wederom twee lopers achter in de eerste helft van de zevende inning, waarna Cornelissen voor drie nullen zorgde in de tweede helft, waaronder twee strikeouts. Hierna werd het duel afgesloten vanwege de 22:30 uur regel en stond ADO Lakers opnieuw met lege handen.

ADO Lakers - Vaessen Pioniers 5-6 (7)
RHE
Vaessen Pioniers1100130-6133
ADO Lakers1012010-592
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dennis Buring3.11243-
Shane Gnade0.2 (*)-211-
Swen Huijer, W (1-0)1.121311
Bayron Cornelissen, SV (3)1.13----
(*) - Gnade gooide op één slagman in de vijfde inning
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Rick van der Post516832
Sylvester Marina, BS (1), L (0-1)121433
Martijn Riphagen1-11--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-René Ras, 1B-Efrem Silvania, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Huub Nelissen.
Speeltijd-3:06 uur.

(21 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.