Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Starting pitchers komende series
English
AMSTERDAM - De acht Hoofdklasse-ploegen hebben er elk zes wedstrijden opzitten in het nieuwe seizoen. Titelverdediger Corendon Kinheim en DOOR Neptunus voeren de ranglijst momenteel aan. Onderaan de lijst staat Mr. Cocker HCAW, dat nog altijd puntloos is en in de komende series Neptunus treft.

Mampaey The Hawks sloot afgelopen hun eerste 3-game sweep af door driemaal te winnen van ADO Lakers. Met deze overwinningen klom The Hawks naar een gedeelde vierde plaats.

En zo arriveren we bij de derde 3-game series van het seizoen. Laten we de startende rotaties maar weer bekijken, die overigens bij de meeste ploegen intact bleef.L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers
De starters voor Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers zijn dezelfde als in de twee voorgaande series voor beide teams.

Pirates ontmoette ADO Lakers en Corendon Kinheim in de voorgaande reeksen en won drie van de zes gespeelde wedstrijden. Pioniers liet in hun openings-series tegen een sweep aan tegen Kinheim, maar won afgelopen week driemaal tegen Mr. Cocker HCAW.

Pioniers moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde outfielder Jefferson Muzo, terwijl Pirates in de komende dagen werper Ben Grover waarschijnlijk weer aan het roster kan toevoegen.

Starting Pitchers
RHP Rob Cordemans (2-0)
RHP Kevin Heijstek (0-2)
RHP Jos de Jong (1-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Mika de Lincel (1-0)
LHP Josh Rickards (1-1)
RHP Kevin Miner (1-1)
Donderdag (19:30 uur) & Zaterdag (14:00 uur) in Amsterdam; Zondag in Hoofddorp (14:00 uur)
Stand, Programma & UitslagenCorendon Kinheim vs. Mampaey The Hawks
Kinheim en The Hawks hielden hun startende rotatie ook intact.

Kinheim opende met een 3-game sweep tegen Vaessen Pioniers, waarna twee van de drie wedstrijden werden gewonnen tegen L&D Amsterdam Pirates. The Hawks debuteerde in de Hoofdklasse met drie nederlagen tegen DOOR Neptunus, maar won vervolgens driemaal tegen ADO Lakers.

Kinheim zal mogelijk ergens in de loop van volgende week rechtshandige werper Leon Boyd aan het roster kunnen toevoegen.

Starting Pitchers
RHP David Bergman (0-1)
RHP Steven van Groningen (2-0)
LHP Nick Veltkamp (1-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Kevin van Veen (1-1)
RHP Pim Swinkels (0-1)
RHP Elton Koeiman (1-1)
Donderdag (19:30 uur) & Zaterdag (14:00 uur) in Haarlem; Zondag in Dordrecht (14:00 uur)
Stand, Programma & UitslagenADO Lakers vs. UVV
De startende werpers van ADO Lakers werden op woensdag bekend gemaakt, terwijl UVV dinsdagavond bevestigde dat op donderdag en zaterdag met dezelfde starters begint als in de afgelopen series. De rotatie van ADO lakers was afgelopen weekeinde niet dezelfde als in de openingsreeks met uitzondering van Game 2 starter Wimsley van Heijningen. ADO Lakers keert nu weer terug naar de rotatie van de eerste week, maar wel in een andere volgorde.

Afgelopen week wijzigde UVV overigens de rotatie ten opzichte van de eerste reeks. In de eerste series begonnen Jurjen van Zijl en Dennis Burgersdijk de eerste twee wedstrijden. In de volgende reeks was dit duo opnieuw aangekondigd voor de eerste twee wedstrijden, maar in plaats van Burgersdijk startte Ian Delemarre in Game 2 tegen Neptunus.

ADO Lakers opende het seizoen met eenmaal winst in drie wedstrijden tegen L&D Amsterdam Pirates, maar liep vervolgens verrassend tegen een 3-game sweep verlies aan tegen Mampaey The Hawks. UVV had een goede seizoenstart met een sweep tegen Mr. Cocker HCAW, voegde een vierde zege toe tegen DOOR Neptunsu, maar verloor daarna tweemaal in het weekeinde.

Starting Pitchers
RHP Laurens Oele (0-1)
RHP Timo van Ancum (0-2)
LHP Wimsley van Heijningen (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Jurjen van Zijl (2-0)
RHP Ian Delemarre (1-1)
to be announced
Donderdag (19:30 uur) & Zaterdag (14:00 uur) in Den Haag; Zondag in Vleuten (14:00 uur)
Stand, Programma & UitslagenDOOR Neptunus vs. Mr. Cocker HCAW
Neptunus hield de rotatie ook intact, net als tegenstander HCAW.

Neptunus opende het seizoen met drie overwinningen tegen Mampaey The Hawks, maar verloor vervolgens de opener van de 3-game series tegen UVV. De Rotterdammers wonnen daarna de volgende twee wedstrijden. HCAW is op dit moment de enige puntloze ploeg, want het team uit Bussum liep tegen een sweep aan tegen UVV en Vaessen Pioniers in hun eerste twee series.

Starting Pitchers
LHP Diegomar Markwell (1-1)
RHP Orlando Yntema (1-0)
RHP Tim Roodenburg (1-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Sander Helmendach (0-1)
LHP Iván Granados (0-2)
RHP Kaj Timmermans (0-2)
Donderdag (19:30 uur) & Zaterdag (14:00 uur) in Rotterdam; Zondag in Bussum (14:00 uur)
Stand, Programma & Uitslagen

(23 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.