Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Homeruns Sams, Jones in oefenwinst Oranje
English

...Een overzicht van Intercontinental Stadium...
(© Foto: Duco Abspoel)
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team speelde dinsdag de negende oefenwedstrijd ter voorbereiding op de World Baseball Classic. Het duel was het derde in Taiwan sinds de aankomst daar vorige week. In Intercontinental Stadium in Taichung kwam Oranje tot een 6-0 shutout tegen de CPBL Industrial All Stars met als hoogtepunten homeruns van Kalian Sams en Andruw Jones.

Het Nederlands Team opende de score in de tweede inning. Wladimir Balentien kreeg vier wijd, waarna Xander Bogaerts (die in zijn eerste wedstrijd speelde) een honkslag sloeg. De twee schoven hierna op na een wilde worp en scoorden beiden toen Curt Smith volgde met een tweehonkslag.

Drie runs werden toegevoegd in de vierde inning. Andruw Jones kreeg vier wijd en ging een honk verder na een wilde worp, waarna hij het derde honk bereikte toen Xander Bogaerts werd utgeschakeld. Hierna sloeg Curt Smith een RBI-single en volgde Kalian Sams met een 2-run homerun om de stand op 5-0 te brengen.

In de zesde inning homerde ook Andruw Jones en verhoogde de stand zo naar 6-0.

Naast Bogaerts speelden ook Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Roger Bernadina in hun eerste wedstrijd voor het Nederlands Team tijdens deze oefenreeks. Simmons debuteerde in de nationale ploeg. Met uitzondering van Cordemans bestond de startende line-up vandaag geheel uit actieve profspelers:
Simmons (SS), Schoop (2B), Bernadina (CF), Balentien (RF), Jones (DH), Bogaerts (3B), Smith (1B), Sams (LF), Dashenko Ricardo (C).

De scoringskansen in de tweede, vierde en zesde inning waren de enige voor de Nederlandse ploeg. In de eerste, derde, vijfde en zevende inning gingen drie Nederlandse slagmensen op rij uit. In de achtste slagbeurt kreeg Balentien vier wijd met ťťn uit, maar daarna sloeg Jones in een dubbelspel.

De wedstrijd van vandaag werd bestempeld als de eerste van twee WBC-oefenwedstrijden. De tweede staat op de agenda voor donderdag in Douliou. Dat zal dan de tiende en laatste oefenwedstrijd van Nederland zijn tijdens de voorbereidingen.

Het Nederlands Team opent de World Baseball Classic aanstaande zaterdag 2 maart in Poule B tegen Zuid-Korea om 19:30 uur lokale tijd (12:30 uur Nederlandse tijd). Alle wedstrijden van de World Baseball Classic worden rechtstreeks (of 'tape-delayed') uitgezonden door ESPN America. De wedstrijd tussen Nederland en de Koreanen wordt zaterdagavond (dus niet rechtstreeks) uitgezonden vanaf 22:00 uur (Ned.tijd).

Eerder op de dag (zaterdag), vanaf 5 uur 's morgens, is de openingswedstrijd in Poule B tussen AustraliŽ en Taiwan live te zien. Ook live te zien, vanaf 11 uur, is de openingswedstrijd in Poule A in Fukuoka (Japan) tussen Japan en BraziliŽ.

Pitching Stats
pitcherINNSOBBH
Rob Cordemans, W4202
Tom Stuifbergen3103
David Bergman0.2100
Mark Pawelek0.1000
Loek van Mil1101

De volgende spelers kwamen in actie:
Andrelton Simmons (SS, 0-uit-3), Hainley Statia (SS-2B, 0-uit-1), Jonathan Schoop (2B, 0-uit-4), Michael Duursma (SS, niet aan slag geweest), Roger Bernadina (CF, 0-uit-3), Randolph Oduber (LF, 0-uit-1), Wladimir Balentien (RF, 0-uit-2, 2x vier wijd), Andruw Jones (DH, 1-uit-3, 4 wijd), Xander Bogaerts (3B, 2-uit-3), Yurendell de Caster (3B, niet aan slag geweest), Curt Smith (1B, 1-uit-3), Kalian Sams (LF-CF, 1-uit-3), Dashenko Ricardo (C, 0-uit-2), Quintin de Cuba (C, 0-uit-1).


...Andruw Jones aan slag voor het Nederlands Team...
...In de dug-out staan rechts Manager Hensley Meulens en Bench Coach Robert Eenhoorn...
(© Foto: Duco Abspoel)

(26 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.