Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Openingswedstrijd Hudson John Toernooi uitgesteld
English
DEN HAAG - De organisatie van het jaarlijkse Hudson John Toernooi maakte donderdag bekend dat de eerste wedstrijd van het toernooi is uitgesteld. Vrijdagavond 29 maart was het de bedoeling dat gastheer ADO Lakers het toernooi om 19:30 uur zou openen tegen DOOR Neptunus. Echter, vanwege de aanhoudende lage temperaturen en koude vrieswind is besloten 's avonds niet te spelen. Het duel is nu doorgeschoven naar zondagmiddag of maandag, de reservedag van het evenement.

Dit jaar is het de eerste keer dat het evenement wordt georganiseerd door het Haagse ADO Lakers. De voorgaande veertien edities werd georganiseerd door Sparta-Feyenoord in Rotterdam, maar die club werd in oktober vorig jaar vanwege financiŽle problemen opgeheven. Hudson John speelde het grootste deel van zijn loopbaan voor Sparta en het toernooi werd naar hem vernoemd toen het in 1999 voor het eerst werd georganiseerd. Gelukkig betekende de opheffing van Sparta-Feyenoord niet het einde van het toernooi. Het werd overgenomen door ADO Lakers, waar John ook enige tijd speelde en coach is geweest. De legendarische slagman is ook tijdens het komende toernooi weer de eregast.

Het toernooi zal nu zaterdagochtend om 10:30 uur van start gaan met het duel tussen UVV en Mampaey The Hawks. Deze wedstrijd wordt om 13:00 uur gevolgd door de ontmoeting tussen DOOR Neptunus en UVV. Om 15:30 uur zal Mampaey The Hawks spelen tegen ADO Lakers.

Op zondag gaat het evenement om 11:00 uur verder met het treffen tussen Neptunus en The Hawks. In de middag, vanaf 14:00 uur, speelt ADO Lakers tegen UVV.

Het uitgestelde duel tussen ADO Lakers en Neptunus zal dan mogelijk zondag na de 14:00 uur wedstrijd volgen of worden vastgesteld voor maandagmiddag.

Het is voor het eerst sinds 2005 dat het evenement niet in hetzelfde weekend wordt georganiseerd als het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum. Van 2006 tot en met vorig jaar vonden beide evenementen plaats in het laatste weekeinde van het oefenseizoen voor aanvang van de reguliere competitie een week later. Het Hudson John wordt nu twee weken voor Opening Day georganiseerd, waarna volgende week het Urbanus Toernooi volgt.

(28 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.