Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Top-4 completeert 3-game sweep
English
HOOFDDORP / DORDRECHT / VLEUTEN / BUSSUM - De huidige top-4 van de Hoofdklasse completeerde op zondag een 3-game sweep. In recente jaren is het niet vaak voorgekomen dat de beste ploegen op een bepaald moment tegelijkertijd tot een 3-game sweep kwamen.

DOOR Neptunus stond eerst achter tegen Mr. Cocker HCAW, net zoals in de voorgaande twee wedstrijden, maar draaide het duel uiteindelijk om en won met 7-2. Door dit resultaat heeft HCAW nu alle negen wedstrijden tot nu toe verloren en bleef de enige puntloze ploeg in de Hoofdklasse. Vandaag werd in Bussum hun gerenoveerde complex officiëel heropend.

L&D Amsterdam Pirates registreerde eveneens drie 'come-from-behind' overwinningen tegen Vaessen Pioniers en completeerde een sweep met een 4-2 winst.

Corendon Kinheim shutout Mampaey The Hawks met 7-0, terwijl UVV met 3-1 won vs. ADO Lakers.Vaessen Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates
L&D Amsterdam Pirates boekte vandaag de derde 'come-from-behind' overwinning tegen Vaessen Pioniers met een 4-2 winst om een 3-game sweep te completeren. Closer Jurrian Koks had een beslissing in alle drie de wedstrijden. Vandaag verdiende hij een save, net zoals in de opener van donderdag en zaterdag was hij de winnende werper.

In het duel van vandaag nam Pioniers een 1-0 voorsprong in de eerste inning op Jos de Jong. Met twee uit sloegen Danny Rombley en vince Rooi een honkslag, waarna een honkslag van Mark Duursma Pioniers op voorsprong zette, die drie slagbeurten in stand bleef.

In de vierde inning begon Pionier-starter Kevin Miner met vier wijd voor lead-off hitter Percy Isenia, waarna een honkslag volgde van Bas de Jong. Een wilde worp bracht de lopers een honk verder, waarna de eerste op de plaat werd uitgeschakeld na een grounder van Bas Nooij. De honken kwamen even later vol te staan toen Kevin Weijgertse vier wijd kreeg. Rashid Gerard veegde vervolgens de honken vol met een 3-run double die Pirates een 3-1 voorsprong opleverde.

In de 2e5 dreigde Pioniers langszij te komen. Met twee uit sloeg Phil Ortez een driehonkslag en scoorde op een honklslag van Danny Rombley, die even later opschoof na een mislukte pick-off. De honken kwamen vol te staan toen Vince Rooi vier wijd kreeg en Mark Duursma werd geraakt door een worp. Het betekende het einde voor Jos de Jong, die daardoor één uit te kort kwam om winnende werper te worden. Kyle Ward nam het over en sloot de beurt af toen Mark-Jan Moorman werd uitgevangen.

Pirates voegde vervolgens een 'insurance run' toe in de zesde inning toen Bas Nooij opende met een tweehonkslag en scoorde na een opofferingsslag van Roelie Henrique.


...Winnende werper Kyle Ward...

...Rashid Gerard sloeg een 3-run double...

...Broers Mark (catcher) en Michael Duursma (slagman)...
...Peter Brink is de home plate umpire...

...Danny Rombley breek zijn knuppel...

(© Alle foto's: Henk Seppen)

Vaessen Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 2-4
RHE
L&D Amsterdam Pirates000301000-461
Vaessen Pioniers100010000-290
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong4.222622
Kyle Ward, W (1-1)2.11-1--
Daan Hendrix, H (3)11-1--
Jurrian Koks, SV (3)1--1--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, L (1-2)5 (*)44544
Dennis Buring2-11--
Joran Klarenbeek11----
Swen Huijer11----
(*) - Miner gooide op één slagman in de zesde inning
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Winfied Berkvens, 3B-Henri van Heijningen.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Umpire Beoordelaar-Arnold Verbrugge.
Speeltijd-2:55 uur.Mampaey The Hawks vs. Corendon Kinheim
In Dordrecht kwam Kinheim tot een 7-0 shutout tegen The Hawks op negen honkslagen.

De eerste drie innings bleven puntloos, maar The Hawks liet in deze periode vijf lopers achter op starter Nick Veltkamp. Kinheim opende de score daarna in de vierde slagbeurt op veteraan Elton Koeiman. Met één uit en Jeffrey Arends (velderskeus) op het eerste honk zorgde Quintin de Cuba met een tweehonkslag voor een voorsprong voor Kinheim.

Drie runs werden toegevoegd in de vierde. Remco Draijer begon met vier wijd, waarna René Cremer het honk bereikte na een stootslag-honkslag. De eerste ging vervolgens gedwongen uit na een grounder van Dirk van 't Klooster, gevolgd door een OS van Mervin Gario en 2-run homerun van Bryan Engelhardt.

Kinheim liet hierna drie lopers achter in de zesde inning, maar voegde weer een punt toe in de achtste. Met Björn Henrichs op het tweede en Quintin de Cuba op het derde honk eindigde een uithaal van Bryan Engelhardt in een opofferingsslag en een dubbelspel, want De Cuba scoorde en Henrichs werd uitgeschakeld.

De voorsprong werd verhoogd naar 7-0 via nog eens twee runs in de negende inning, dankzij een OS van Engelhardt en een honkslag van Jeffrey Arends.

Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 0-7
RHE
Corendon Kinheim000130012-790
Mampaey The Hawks000000000-071
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (2-0)6516--
Pim Walsma111---
Jean-Paul Gulinck1-1---
Dion Steijl1-11--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (1-2)742844
Tim Sloots1-1-2-
Ronald de Bont1--11-
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (1)(2-run,5e,op Koeiman).
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Olav Steijger.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play-Dennis Duis.
Speeltijd-2:33 hr.UVV vs. ADO Lakers
In Vleuten on UVV met 3-1 van ADO Lakers om hun 3-game sweep te completeren.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning scoorde UVV tweemaal in de volgende slagbeurt. Joris van Ballegooy werd geraakt door een worp van Wimsley van Heijningen, schoof op na schijn, waarna volgende slagman Jirka Bliek vier wijd kreeg. De twee scoorden toen Brennan Nijhof volgde met een tweehonkslag.

Het derde punt werd toegevoegd in de vijfde inning toen Ferd van Stekelenburg begon met vier wijd, eveneens opschoof na schijn en scoorde na een tweehonkslag van Daan Cornelissen.

ADO Lakers kwam tot slechts drie honkslagen, allen op de jong starter Ian Delemarre, die 6 1/3 inning gooide. Het enige punt was een lead-off homerun van Rodney Michel in de zevende inning op Delemarre.

UVV - ADO Lakers 3-1
RHE
ADO Lakers000000100-130
UVV02001000X-380
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Wimsley van Heijningen, L (0-1)639533
Martijn Riphagen2--3--
(*) - Van Heijningen gooide op één slagman in de zevende inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, W (2-1)6.142311
Dennis Burgersdijk, H (1)121---
Jerremyh Angela, H (1)0.1-----
Duko Jansen, SV (2)1.13----
Homerun: ADO Lakers: Rodney Michel (2)(solo,7e,op Delemarre).
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Mario Blaauw.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-2:35 uur.
...HCAW's voorzitter Wil Kitslaar (rechts) met genodigden...
...nadat het veld officiëel was heropend...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Mr. Cocker HCAW vs. DOOR Neptunus
In Bussum stond DOOR Neptunus eerst achter tegen Mr. Cocker HCAW, net zoals in de voorgaande twee wedstrijden, maar draaide het duel uiteindelijk om en won met 7-2. Door dit resultaat heeft HCAW nu alle negen wedstrijden tot nu toe verloren en bleef de enige puntloze ploeg in de Hoofdklasse. Vandaag werd in Bussum hun gerenoveerde complex officiëel heropend.

In de tweede inning opende HCAW de score en hield die voor de derde keer vast in de 3-game series. Maar uiteindelijk was het eindresultaat weer hetzelfde: verlies.

In de tweede slagbeurt nam HCAW een 1-0 voorsprong toen de honken vol kwamen te staan op Tim Roodenburg toen Linoy Croes, Jesus Latte en Kevin Nieveld allen een honkslag sloegen. Met één uit sloeg Max Clarijs een opofferingsslag, maar HCAW liet ook twee lopers achter.

Neptunus kwam langszij in de vijfde inning toen Shaldimar Daantji met één uit vier wijd kreeg en later scoorde op een opofferingsslag van Raily Legito.

In de zesde brak Neptunus het duel open door viermaal te scoren met twee uit. Tegenover nieuwe werper Gijs van Els sloeg Rafaël Jozefa een honkslag. Met twee uit sloeg ook Benjamin Dille een honkslag. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een fout kwamen de honken vol te staan toen Mourik Huijser vier wijd kreeg. Sedley Karel werd toen de nieuwe werper en die kreeg een RBI-single tegen van Shaldimar Daantji en gooide vier wijd op Gyenuar Lopez met de honken vol. Een fout op een 'force play-grounder' van Gianison Boekhoudt bracht hierna nog eens twee runs binnen en verhoogde de stand naar 5-1.

HCAW liet een loper achter in de zesde en drie in de zevende slagbeurt, waarna Neptunus nog een punt toevoegde in de achtste na een honkslag van Lopez, maar toen ook de honken vol achterliet. Het laatste punt volgde in de negende na een honkslag van Adrian Anthony.


...Linoy Croes scoort voor HCAW...

...Jorin van Amstel schakelt een slagman uit...
(© Beide foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - DOOR Neptunus 2-7
RHE
DOOR Neptunus000014011-7120
Mr. Cocker HCAW010000100-295
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg, W (2-0)661611
Jorian van Acker112211
Berry van Driel2111--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans54341-
Gijs van Els, L (0-2)0.1-1233
Sedley Karel2.11232-
Tony Kreisel0.1--1--
Leon Elshof1--211
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Jos van Eijsden.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-3:03 uur.

(28 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.