Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oefenwinst voor Pirates en Kinheim
English
AMSTERDAM / HAARLEM - Ondanks de huidige kou in het land en op sommige plekken nog altijd natte sneeuw konden vandaag toch twee oefenwedstrijden worden gespeeld. L&D Amsterdam Pirates kwam tot een 6-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW en regerend landskampioen Corendon Kinheim versloeg Vaessen Pioniers met 14-5. Verder werden vandaag drie wedstrijden gespeeld tijdens de 15e editie van het Hudson John Toernooi in Den Haag.

Dit betekent dat voor het eerst tijdens het oefenseizoen alle acht Hoofdklasse-ploegen op dezelfde dag in actie kwamen! In voorgaande weken werden de meeste oefenwedstrijden afgelast vanwege de koude en ongunstige weersomstandigheden.

Komend weekeinde is het laatste van het oefenseizoen en dan staat ondermeer het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi on de agenda. Een paar dagen later, op donderdag 11 april, gaat de reguliere competitie van start met vier avondwedstrijden.L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW, 6-0
L&D Amsterdam Pirates, dat op 17 maart met 10-1 won vs. UVV, werd op vijf honkslagen en twee runs gehouden in acht innings, waarna de ploeg tot een rally van vier runs kwam in de negende inning om met 6-0 te winnen. Drie Pirates-werpers hielden Mr. Cocker HCAW op slechts vier honkslagen in het duel van vandaag, dat negen innings duurde, bijna twee-en-een-half uur duurde en soms werd geplaagd door natte sneeuw.

Amsterdam opende de score in de eerste inning. Roelie Henrique begon de slagbeurt met een honkslag op starter Kaj Timmermans en stal daarna het tweede honk. Met n uit schoof Henrique op naar het derde honk toen Percy Isenia uitging en hij scoorde even later het eerste punt van de wedstrijd na een honkslag van Wesley Connor.

In de tweede inning opende Kenny Berkenbosch met een honkslag, maar die strandde op het derde honk. De thuisploeg verdubbelde de voorspromng in de derde beurt op nieuwe werper Sander Helmendach. Na een dubbelspel kreeg Percy Isenia vier wijd en sloeg Wesley Connor een tweehonkslag. Toen daar een fout in het outfield op volgde kon Isenia het tweede punt scoren.

In de volgende vijf innings werd Amsterdam puntloos gehouden, hoewel men wel regelmatig het honk bereikte. In de vierde kregen Bas Nooij en Bjrn Hato beiden vier wijd, maar bleven achter. In de zesde strandden nog eens twee lopers. In de zevende en achtste slagbeurt liet Amsterdam een loper op het eerste honk achter.

HCAW bereikte slechts viermaal het honk in de eerste acht innings. In de eerste inning kreeg Amsterdam-starter Jos de Jong een one-out double tegen van Jim Froberg, maar die werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel toen volgende slagman Jorin van Amstel een line drive sloeg naar korte stop Jesse Aussems. Deze line-out was voor De Jong het begin van het uitschakelen van elf slagmensen op rij. Met n uit in de vijfde inning kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Jasper Keijzer, die opschoof na een wilde worp, maar toen achterbleef. In de zesde inning begon nieuwe werper Kyle Ward met twee strikeouts, waarna hij vier wijd gooide op Arjan Elshof, maar een grounder sloot de beurt af. Na vijf slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide de linkshander (die een voormalige HCAW-werper is) vier wijd op Sergino Martis met n uit in de achtste inning. Een grounder van Max Clarijs (die in de Pirates Rookies speelde) bracht Martis daarna naar het tweede honk en die was de tweede en laatste speler die het tweede honk bereikte. En ook de laatste HCAW-slagman die het honk bereikte, want rookie Daan Hendrix gooide de negende inning voor Amsterdam en zorgde voor drie nullen op rij.

Omdat er negen complete innings werden gespeeld keerde Amsterdam weeer terug aan slag in de 2e9 en kwam toen tot een rally van vier runs op slechts n honkslag om de stand op te voeren naar 6-0. Sedley Karel, die vorig seizoen op de heuvel stond van UVV, werd de nieuwe werper en begon met vier wijd voor Bjrn Hato. Een fout volgde hierna op een 'force play-grounder' van Raoell Kortstam. De twee lopers schoven op na een grounder van Jesse Aussems en de honken kwamen vol te staan toen ook Percy Isenia vier wijd kreeg. Een wilde worp stelde vervolgens Hato in staat te scoren en alle honken raakten opnieuw bezet toen Karel opnieuw een vrije loop weggaf, dit keer voor Wesley Connor. Een tweehonkslag van Bas de Jong leverde toen twee runs op en een grounder van Kenny Berkenbosch zorgde voor het volgende punt, zodat het 6-0 werd, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.

L&D Amsterdam Pirates - Mr. Cocker HCAW 6-0
RHE
Mr. Cocker HCAW000000000-025
L&D Amsterdam Pirates101000004-660
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L21-311
Sander Helmendach3.11411-
Gijs van Els1.21----
Leon Elshof1--1--
Sedley Karel1-3142
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W56-2--
Kyle Ward, H342---
Daan Hendrix, SV1-----
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Winfried Bervens, 3B-Peter Brink.
Scorer-Rob Schuurman (HCAW).
Speeltijd-2:29 hr.Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers
Vaessen Pioniers, dat een week geleden het Jan van de Vegte Memorial Toernooi in Nijmegen won stond vandaag aanvankelijk vroeg in het duel met 5-0 voor. Maar tegenstander Corendon Kinheim, dat voor het eerst in actie kwam, draaide het duel vervolgens om, scoorde halverwege de wedstrijd veel punten en won uiteindelijk met 14-5.

Verdere details zijn nog niet bekend.

(30 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.