Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Eerste speeldag Hudson John Toernooi gespeeld
English
DEN HAAG - De eerste speeldag van het 15e Hudson John Toernooi staat in de boeken. Ondanks de huidige kou in ons land werden de eerste drie wedstrijden van het evenement op zaterdag 30 maart gespeeld, maar waren wel ingekort dor slechts vijf innings. De openingswedstrijd op vrijdagavond werd uitgesteld vanwege de kou en wordt zondag of maandag gespeeld. Het is voor het eerst dat het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door het Haagse ADO Lakers. De voorgaande veertien edities werden georganiseerd door Sparta-Feyenoord in Rotterdam, maar die vereniging werd in oktober vorig jaar opgeheven.

Op zaterdag opende Mampaey The Hawks, dat dit seizoen zal debuteren in de Hoofdklasse, met een 2-0 shutout-winst tegen UVV. In Game 2 verloor UVV ook de volgende wedstrijd, dit keer met 3-1 tegen DOOR Neptunus. De eerste dag werd afgesloten met een 3-1 overwinning van gastheer ADO Lakers tegen The Hawks. Het toernooi wordt zondagochtend om 11 uur voortgezet.Game One: UVV vs. Mampaey The Hawks, 0-2
In de eerste wedstrijd op zaterdag, wat nu de openingswedstrijd van het evenement werd na het uitstel op vrijdag, won The Hawks met 2-0 vs. UVV.

The Hawks scoorde beide punten in de tweede inning op startende werper Dennis Burgersdijk. Nadat een loper was achtergebleven op het derde honk in de eerste slagbeurt was The Hawks succesvoller in de tweede inning. Gregory Trinidad begon met vier wijd en bereikte het derde honk toen Berend Ruben met één uit een honkslag sloeg. Een tweehonkslag van Coen Merkx stelde hierna beide lopers in de gelegenheid te scoren en bezorgde de ploeg uit Dordrecht een 2-0 voorsprong.

In de derde inning bereikte The Hawks opnieuw het derde honk. Urving Kemp begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Bob de Bruin. Maar hierna volgden een dubbelspel en een vangbal, zodat Kemp op het derde honk achterbleef. De UVV-verdediging draaide ook nog een dubbelspel in de vierde inning.

Drie werpers van The Hawks hielden UVV op slechts één honkslag. Starter Henk van Heijingen schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit, waarna Tim Sloots het overnam in de derde inning met een 2-0 voorsprong voor The Hawks. Hij kreeg een lead-off single tegen van Dennis Ribbens, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Hierna werd Joris van Ballegooy geraakt door een worp en zorgde een fout op een klap van Andy Raaff voor lopers op het eerste en derde honk. Norbert Jongerius werd hierna uitgevangen en Van Ballegooy ging scoren, maar die werd vervolgens uitgegeven, nadat The Hawks appelleerde, omdat hij het derde honk te vroeg had verlaten. In de resterende twee innings bereikte UVV nog maar eenmaal het honk en dat gebeurde toen Ribbens vier wijd kreeg met twee uit in de vijfde inning.

UVV - Mampaey The Hawks 0-2
RHE
Mampaey The Hawks02000 -241
UVV00000 -011
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Henk van Heijningen, W22----
Tim Sloots, H22-1--
Kevin van Veen, SV11----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L331422
Jerremyh Angela221---
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Speeltijd-1:25 uur.Game Two: DOOR Neptunus vs. UVV, 3-1
In de middag diende Neptunus UVV de tweede nederlaag van de dag toe door met 3-1 te winnen.

Neptunus opende de score in de eerste slagbeurt op startende werper Jurjen van Zijl. Met één uit sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag, waarna hij helemaal vanaf het eerste honk scoorde toen Dwayne Kemp volgde met een tweehonkslag. Maar die strandde vervolgens op het tweede honk, omdat er twee grounders volgden.

Neptunus voegde twee runs toe in de tweede inning. Benjamin Dille begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Gyenuar Lopez, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van rookie Stephen Henson. Vervolgens sloeg Shaldimar Daantji en honkslag en die scoorde toen Adrian Anthony een tweehonkslag sloeg. In hun resterende twee slagbeurten in deze wedstrijd werd Neptunus hitloos gehouden door Hylke van Viersen, die alleen vier wijd gooide op Lopez in de vierde inning.

Neptunus-starter Diegomar Markwell stond twee hits toe in de vier innings die hij gooide. In de tweede inning moest hij een lead-off single toestaan aan Giovanni Samboe, die vervolgens opschoof toen een pick-off mislukte bij een steelpoging. Na een vrije loop met één uit voor Brennan Nijhof bereikte Samboe het derde honk na een 'force play-grounder' van Dennis Ribbens, maar de inning kwam ten einde toen de laatste uitging bij een steelpoging. In de derde inning kreeg Markwell een 2-out single tegen van Norbert Jongerius, die het tweede honk stal, maar daar strandde.

UVV scoorde het enige punt in de vijfde inning nadat nieuwe werper Floris Timmer een lead-off single tegen kreeg van Brennan Nijhof. Die schoof op na vier wijd voor Ribbens en een OSS van Thomas Smits, waarna hij scoorde op een grounder van Rossini Frolijk.

DOOR Neptunus - UVV 3-1
RHE
UVV00001 -131
DOOR Neptunus1200x -351
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L21-533
Hylke van Viersen211---
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W4312--
Floris Timmer, SV1-11--
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Speeltijd-1:25 uur.Game Three: Mampay The Hawks vs. ADO Lakers, 1-3
De eerste speeldag werd afgesloten met een 3-1 zege van gastheer ADO Lakers tegen The Hawks.

De organiserende club opende de score in de eerste inning toen Hugo van der Kooij, de startende werper van The Hawks, drie opeenvolgende honkslagen moest toestaan, nadat het duel van start was gegaan. Gino Hersilia begon met een honkslag en schoof op naar het derde honk toen Wamaer Bordewijk ook een honkslag sloeg. Een tweehonkslag van Ludwin Obispo zorgde hierna voor het eerste punt. Met lopers op het tweede en derde honk volgde een strikeout, waarna een dubbelspel de inning afsloot.

Na een puntloze tweede slagbeurt voegde ADO Lakers het volgende punt toe in de derde inning op nieuwe werper Rick van Dyck. Met één uit kreeg Ludwin Obispo vier wijd. Een fout volgde op een 2-out single van Glennton Poulo en dat bracht Obispo op het derde honk, waarna hij scoorde toen Tim Schaareman volgde met een honkslag.

ADO Lakers verhoogde de stand naar 3-1 in de eerste helft van de vierde inning. Met één uit werd Kevin Noordzij ingebracht als nieuwe weprer, maar die werd begroet met honkslagen van Nurison Leonora en Gino Hersilia. Een fout zorgde hierna voor het derde punt. In de 2e4 scoorde The Hawks hun enige punt op Sylvester Martina. Die begon met vier wijd voor lead-off hitter en pinch-hitter Coen Merkx, die opschoof na een honkslag van Steven Wharwood en een vangbal van Erwin Bonis, waarna hij scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van pinch-hitter Gregory Trinidad.

Mampaey The Hawks - ADO Lakers 1-3
RHE
ADO Lakers1011 -371
Mampaey The Hawks0001 -134
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W32-2--
Sylvester Martina, SV1-1111
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Hugo van der Kooij, L221311
Rick van Dyck1.11121-
Kevin Noordzij0.2--21-
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Speeltijd-1:31 hr.

(30 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.