Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


DOOR Neptunus wint Hudson John Toernooi
English
DEN HAAG - DOOR Neptunus heeft de 15e editie van het jaarlijkse Hudson John Toernooi gewonnen, dat voor het eerst plaatsvond in Den Haag en werd georganiseerd door ADO Lakers. Het was de negende keer dat de Rotterdammers het evenement wonnen. De laatste keer was in 2011. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Sparta-Feyenoord, dat het evenement in de voorgaande veertien jaar organiseerde, maar in oktober vorig jaar werd opgeheven.

Op zondag speelde Neptunus een 1-1 gelijkspel tegen Mampaey The Hawks in een duel dat werd gestaakt in de derde inning vanwege sneeuw!
In de middag werd het toernooi hervat. Neptunus speelde toen tegen ADO Lakers in de wedstrijd, die oorspronkelijk voor vrijdadg op de agenda stond, maar toen werd afgelast vanwege de koude temperaturen. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dit keer 5-5. Hierna won UVV, dat de voorgaande twee wedstrijden had verloren, met 3-1 van ADO Lakers.

Volgende week ontmoet Neptunus UVV in hun laatste twee oefenwedstrijden voor de start van het seizoen. The Hawks en ADO Lakers nemen deel aan een nieuw toernooi. ADO Lakers organiseert dan het drie dagen durende In Memoriam Leen Volkerijk Toernooi.Game Four: DOOR Neptunus vs. Mampaey The Hawks, 1-1
Deze wedstrijd werd halverwege de derde inning gestaakt, vanwege sneeuw. Besloten werd het duel niet te hervatten na een onderbreking, omdat de spelers dan teveel zouden zijn afgekoeld om zich weer opnieuw op te warmen. En zo werd de 1-1 stand ook de eindstand.

Van deze wedstrijd zijn nog geen details beschikbaar, maar die komen later.

DOOR Neptunus - Mampaey The Hawks 1-1
RHE
Mampaey The Hawks -1
DOOR Neptunus -1Game Five: ADO Lakers vs. DOOR Neptunus, 5-5
In de tweede wedstrijd vandaag kregen ADO Lakers en DOOR Neptunus beide lopers in scoringspositie in de eerste slagbeurt. Voor ADO Lakers sloeg Ludwin Obispo een tweehonkslag met twee uit, maar strandde. In de 2e1 kreeg Neptunus twee lopers op de honken met één uit toen Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp vier wijd kregen, maar daarna sloeg Rafaël Jozefa in een dubbelspel.

ADO Lakers leek hierna een beslissende voorsprong te nemen toen het tot een rally van vijf punten kwam in de tweede inning op starter Tim Roodenburg. Het begon allemaal toen er een foute aangooi werd gemaakt op een lead-off grounder van Gino Hersilia. Tim Schaareman volgde met een tweehonkslag, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Het eerste punt werd daarna gescoord toen Chully Rafaela uitging op een grounder, waarna het volgende punt werd toegevoegd toen opnieuw een fout werd gemaakt, dit keer op een grounder van Odion Gouverneur. Dit had de derde nul kunnen zijn en dat betekent dat alle punten van ADO Lakers onverdiend waren. Gouverneur ging vervolgens gedwongen uit op een grounder van Quensley Bazoer, die zelf opschoof via een honkslag van Nurison Leonora. Wamaer Bordewijk volgde ook met een honkslag die Bazoer binnen bracht en een wilde worp was even later goed voor het vierde punt. Met Bordewijk op het derde honk kreeg Ludwin Obispo vier wijd, waarna het volgende punt werd gescoord toen de Neptuniaanse verdediging voor de derde maal in de fout ging, dit keer op een grounder van DJ Cleofa. De inning werd afgesloten toen Obispo probeerde te scoren op een honkslag van Gino Hersilia, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld.

Roodenburg zorgde voor drie nullen in de derde, waarna rookie Sanchez Diornick een hitloze vierde inning gooide voor Neptunus.

In de 2e2, met twee uit, pakte Neptunus drie punten terug op Ricky Voorn. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met twee uit kreeg Stephen Henson vier wijd, waarna Shaldimar Daantji volgde met een tweehonkslag, waarop beide lopers scoorden. Even later schoof ook Daantji op na een wilde worp en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Gyenuar Lopez, die zelf op het tweede honk achterbleef.

Neptunus voegde een punt toe in de vierde op nieuwe werper Laurens Oele. Lead-off hitter Dwayne Kemp kwam op het honk na een fout, stal het tweede en derde honk en scoorde op een OS met één uit van Kevin Loos.

In de 2e4 kwam Neptunus langszij, maar verzuimde het duel te winnen. Met één uit kreeg Gyenuar Lopez vier wijd en sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag. Een volgende honkslag van Dwayne Kemp bracht de stand in evenwicht en bracht Mourik Huijser, de pinch-runner voor Boekhoudt, naar het derde honk. Een 'force play-grounder' van Rafaël Jozefa schakelde Kemp uit, waarna de honken vol kwamen te staan toen Rudy Van Heydoorn vier wijd kreeg. Maar Neptunus liet de honken vol achter toen Kevin Loos met een grounder voor het einde van de wedstrijd zorgde.

DOOR Neptunus - ADO Lakers 5-5
RHE
ADO Lakers0500 -552
DOOR Neptunus0311 -544
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Rick Voorn213232
Laurens Oele, BS (1)223221
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg33145-
Sanchez Diornick12----
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Olav Steijger, 3B-Efran Silvania.
Scorer-Marten Buschman (ADO Lakers).
Speeltijd-0:00 hr.Game Six: ADO Lakers vs. UVV, 1-3
Het toernooi eindigde met een 3-1 zege voor UVV tegen ADO Lakers en dat was de eerste winst voor de ploeg tijdens het toernooi.

UVV had een goede start en scoorde tweemaal in de eerste inning op starter Wimsley van Heijningen. Norbert Jongerius begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna volgende slagman Brennan Nijhof via een fout op het honk kwam. Een honkslag van Ferd van Stekelenburg zorgde hierna voor het eerste punt, terwijl de lopers opschoven naar het tweede en derde honk na de aangooi vanuit het outfield. Een wilde worp stelde Nijhof in staat het tweede punt te scoren. Hierna kreeg Dennis De Quint vier wijd en stal het tweede honk. Met één uit werd Van Stekelenburg op de plaat uitgeschakeld op een grounder richting kort van Ricky Daal, waarna de honken volkwamen toen Daan Cornelissen vier wijd kreeg. Maar UVV liet de honken vol achter, want er volgde een 'force play-grounder'.

ADO Lakers pakte een punt terug in de 2e1 op Ian Delemarre. Met één uit kreeg de voormalige werper van L&D Amsterdam Pirates een honkslag tegen van Wamaer Bordewijk, gevolgd door een tweehonkslag van Ludwin Obispo. Een doorgeschoten bal leverde hierna het punt op.

In de tweede inning zag beide ploegen een loper worden uitgeschakeld op de plaat. Joris van Ballegooy begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp, maar probeerde toen te scoren op een 'one-out comebacker' naar werper Wimsley van Heijningen en werd uitgeschakeld. In de 2e2 stond ADO Lakers tegenover Oscar Meuris, die vorig seizoen gooide voor de Amsterdam Pirates Rookies. Met twee uit gooide die vier wijd op Jurriaan Dijk, die vervolgens werd uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren op een honkslag van Nurison Leonora.

UVV voegde een punt toe in de derde inning toen Dennis De Quint opende met een tweehonkslag, opschoof na een grounder van Ricky Daal en scoorde op een honkslag van Daan Cornelissen. In de vierde inning werd UVV op rij uitgeschakeld door nieuwe werper Rick van der Post.

ADO Lakers bereikte het honk weer met twee uit in de derde inning op Jeroen de Haas. Ludwin Obispo sloeg toen een honkslag en DJ Cleofa bereikte het honk na een fout, maar beiden strandden. Duko Jansen zorgde hierna voor drie nullen (twee strikeouts) in de vierde inning.

Met een overwinning zou ADO Lakers het toernooi hebben gewonnen, maar nu eindigde de ploeg op de tweede plaats achter Neptunus. Het team deelde de plek met Mampaey the Hawks, maar won het onderlinge duel en dat leverde hen de tweede plaats op. UVV eindidgde op de vierde plaats.

,,Ondanks de kou was dit een goede afsluiter van het toernooi'', stelde UVV's rookie Hoofd Coach Ferenc Jongejan na afloop.

Er werden drie individuele prijzen uitgereikt. Diegomar Markwell (Neptunus) werd uitgeroepen tot Beste Werper, terwijl Ludwin Obispo (ADO Lakers) de Beste Slagman was met een .800 (4-uit-5) gemiddelde en een 1.000 (8-uit-8) on-base percentage. Neptunus-rookie Gianison Boekhoudt werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler. Hij sloeg .600, scoorde tweemaal en speelde verdedigend een goed toernooi.

ADO Lakers - UVV 1-3
RHE
UVV2010 -351
ADO Lakers1000 -141
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, W (1-0)11-21-
Oscar Meuris, H (1)1-11--
Jeroen de Haas, H (1)1--1--
Duko Jansen, SV (1)12----
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Wimsley van Heijningen, L (0-1)3-2532
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Efran Silvania, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Scorer-Marten Buschman (ADO Lakers).
Speeltijd-0:00 hr.

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.