Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Bogaerts, Schoop openen MLB-seizoen met honkslag
English
BALTIMORE, Maryland (USA) - De Nederlandse internationals Xander Bogaerts en Jonathan Schoop zijn het nieuwe Major League-seizoen begonnen met een honkslag in hun eerste wedstrijd. De twee stonden tegenover elkaar in het duel tussen de Baltimore Orioles en Boston Red Sox op maandag en dat was Opening Night in Major League Baseball. Op zondag speelden de Los Angeles Dodgers al tegen de San Diego Padres. Dit was de derde competitie-wedstrijd voor de Dodgers, die het seizoen een week eerder al waren begonnen met twee overwinningen tegen de Arizona Diamondbacks in Sydney (AustraliŽ).

In het weekeinde maakten de teams hun 25-man rosters bekend voor het nieuwe seizoen.

De Orioles namen Jonathan Schoop in de selectie op en hij startte maandag als tweede honkman. Schoop werd op het roster geplaatst samen met drie andere spelers. Begin september vorig jaar werd Schoop opgeroepen naar het Major League-team van Baltimore en moest toen drie weken wachten om zijn debuut te maken op het hoogste niveau. In zijn eerste wedstrijd sloeg Schoop een honkslag in zijn eerste slagbeurt en later voegde hij nog een homerun toe in zijn derde beurt.

Xander Bogaerts werd ook laat in het seizoen toegevoegd aan het roster van Boston en ging een indrukwekkend 'postseason' spelen, waarin hij de World Series won met de Red Sox.

Ook in het weekeinde namen de Cincinnati Reds de Nederlandse outfielder Roger Bernadina op in hun Opening Day-roster. Bernadina was een 'non-roster player' tijdens Spring Training, maar sloeg .413 in 22 oefenwedstrijden en werd geselecteerd voor de hoofdploeg. In augustus vorig jaar werd Bernadina released door de Washington Nationals en tekende twee dagen later bij de Philadelphia Phillies. Na het seizoen werd hij Free Agent en op 31 januari tekende hij bij de Reds.

Op zaterdag stuurden de Arizona Diamondbacks de in Amsterdam geboren korte stop Mariekson (Didi) Gregorius naar de Reno Aces, hun Triple-A team. Echter, Gregorius startte het Major League-seizoen wel met de Diamondbacks, want hij speelde in de eerste twee wedstrijden die in AustraliŽ werden gespeeld tegen de Dodgers. Daar was hij 0-uit-4 met een vrije loop en twee strikeouts. Chris Owings won de plek als startende korte stop bij de Diamondbacks nadat de club was teruggekeerd en Spring Training hervatte.

Vorige week werd Oranje-outfielder Kalian Sams released door de Texas Rangers.

Op maandag wonnen de Orioles met 2-1 vs. de Red Sox. Voor eigen publiek namen de O's een 1-0 voorsprong in de tweede inning, maar de BoSox kwamen langszij in de vierde slagbeurt. De Orioles hernamen de leiding in de 2e7 toen Nelson Cruz opende met een homerun.

Schoop, die negende sloeg voor de Orioles, begon de derde inning met een honkslag in zijn eerste slagbeurt, maar werd daarna uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

Bogaerts sloeg zevende voor de Red Sox en sloeg een vangbal met twee lopers op de honken in de eerste helft van de 2e inning. In de zevende inning sloeg hij een tweehonkslag in zijn derde slagbeurt.

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.