Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

DSS voegt talent toe aan ploeg
English
HAARLEM - DSS kan terugkijken op een zeer geslaagd debuut dit jaar in de Hoofdklasse. De Haarlemse ploeg eindigde op de zesde plaats.

In de transfer-periode voegde de ploeg een aantal jonge, talentvolle spelers aan het roster toe om te bouwen aan de ploeg voor de komende jaren.

Naar Haarlem komen drie spelers van Tridents, het Rookie League-team van Curaçao Neptunus. Dat zijn rechtshandige werper Gijs Timmer, catcher Ruben Prins en infielder Menno Lenting.

Ook komt outfielder Sven van de Sanden van 'buurman' Corendon Kinheim, terwijl outfielder Koen Halderman aan het roster is toegevoegd vanuit het Rookie League-team van de club.

Bij DSS vertrokken outfielder Mark Smit (Vaessen Pioniers), catcher Levine Gabriëls (terug naar HCAW) en catcher Sven Jongejans (UVV). Pitcher Jorn van Ingen is gestopt, terwijl pitcherKevin Bosch en catcher Shane Boeree beiden gaan spelen in het Rookie League-team van DSS.

De ploeg zal weer onder leiding staan volgend seizoen van Lennart Stut.
...Sven van de Sanden...
(© Foto: Henk Seppen)
Van de vijf nieuwkomers heeft Sven van de Sanden de meeste ervaring. Hij speelde dit seizoen in 33 wedstrijden voor Corendon Knheim en sloeg .255 (25-uit-98). Van de Sanden scoorde 11 punten en sloeg er ook 11 binnen, terwijl hij vijf tweehonkslagen liet noteren. Sven's broer Tommy van de Sanden is een infielder bij DSS.

Koen Halderman speelde dit seizoen al in 13 wedstrijden voor DSS. Hij sloeg .250 (6-uit-24), scoorde viermaal en sloeg drie punten binnen.

Rechtshandige werper Gijs Timmer gooide dit seizoen in drie wedstrijden (één start) voor Neptunus. Hij was 0-0 met een 1.80 ERA en had drie strikeous in 10 gegooide innings.

Ruben Prins en Menno Lenting speelden dit seizoen niet in de Hoofdklasse. Maar ze maakten wel deel uit van Jong Oranje dat dit jaar deelnam aan het Europees Kampioenschap Junioren. Ook Timmer en Halderman speelden in die ploeg.
...Jorn van Ingen...
(© Foto: Henk Seppen)
Outfielder Mark Smit was de tweede beste slagman van DSS dit seizoen. In zijn rookie-seizoen sloeg de midvelder .250 (38-uit-152). Met 22 scoorde Smit de meeste punten voor DSS, dat dit jaar debuteerde in de hoogste afdeling. Smit leidde de ploeg ook met 16 gestolen honken en had op één na de meeste honkslagen (38) en RBI's (10).

Levine Gabriëls keert terug naar HCAW. Dit seizoen sloeg hij .179 (20-uit-112), scoorde negen punten en sloeg er tien binnen. Hij deelde de eerste plek met twee triples.

Sven Jongejans speelde in 38 wedstrijden en sloeg .203 (26-uit-128). Hij scoorde het tweede hoogste aantal punten (16) en sloeg er negen binnen.

Shane Boeree speelde in 22 wedstrijden en sloeg .184 (9-uit-49) met vier gescoorde punten en twee RBI's.

Rechtshander Jorn van Ingen was 1-6 en sloot af met een 3.74 ERA in 16 wedstrijden (acht starts). Hij was tweede beste met 29 strikeouts en gooide 55 1/3 inning.

Rechtshander Kevin Bosch was 0-1 en gooide in acht wedstrijden (één start). Hij kwam tot zes strikeouts en gooide 19 keer vier wijd in 11 2/3 inning.


...Levine Gabriëls...

...Sven Jongejans...

...Mark Smit...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(1 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.