Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Kinheim ziet één speler komen, maar verliest er vijf
English
HAARLEM - Corendon Kinheim, dat dit jaar de Holland Series verloor tegen Curaçao Neptunus, zag vijf spelers vertrekken in de transfer-periode.

Eén speler kwam naar de Haarlemse ploeg, die volgend seizoen onder leiding staat van Mike Crouwel. Hij neemt de positie van Hoofd Coach over van Wim Martinus.

De enige nieuwkomer is rechtshandige werper Reggie Bomberg, die dit seizoen gooide voor Vaessen Pioniers.

Een groot verlies is de ervaren catcher en powerhitter Dashenko Ricardo, die volgend seizoen zal spelen voor Neptunus. Ook vertrokken 1B Jeffrey Arends (Twins), 3B Mervin Gario (Pioniers), outfielder Sven van de Sanden (DSS) en RHP Pim Walsma, die gaat spelen voor Mokum Hawks, het derde team van Amsterdam Pirates.
...Reggie Bomberg...
(© Foto: Henk Seppen)
Rechtshander Reggie Bomberg was 2-2 dit seizoen voor Pioniers met een 7.00 ERA. Hij gooide in 17 wedstrijden, waarvan hij er drie startte. Bomberg gooide 13 keer drie slag, gaf 15 vrije lopen weg en kreeg 37 honkslagen tegen in de 27 innings die hij gooide.

Voor zijn komst naar Pioniers gooide Bomberg voor ADO Lakers.
...Dashenko Ricardo...
(© Foto: Henk Seppen)
Catcher Dashenko Ricardo was dit seizoen de beste slagman van Kinheim. Ricardo sloeg .420 (71-uit-169) en leidde bij de Haarlemers ook in honkslagen (71) en binnengeslagen punten (40). Hij scoorde 27 punten en sloeg vier homeruns. Ricardo's slaggemiddelde was slechts .011 lager dan dat van Hoofdklasse-beste slagman Christian Diaz, die .431 sloeg en nu een teamgenoot van hem zal worden bij Neptunus. Zijn 71 honkslagen waren de meeste in de Hoofdklasse, tewijl 40 RBI's het op één na hoogste aantal was.

Infielder Mervin Gario keert terug naar Pioniers. Dit seizoen was hij de tweede beste slagman van Kinheim en sloeg .395 (58-uit-147). Gario, die voornamelijk als derde honkman speelde, scoorde 27 punten, sloeg er 28 binnen en voerde de ploeg aan met 13 doubles. Hij sloeg drie homeruns en stal zes honken. Gario speelde voor Kinheim sinds 2012 en kwam voor zijn komst naar Haarlem voor Pioniers uit.


...Sven van de Sanden...
(© Foto: Henk Seppen)
Jeffrey Arends sloeg dit seizoen .279 (39-uit-140) en scoorde 19 punten, terwijl hij er 25 binnensloeg. Voor zijn komst naar Kinheim speelde de eerste honkman verschillende seizoenen voor Neptunus.

Sven van de Sanden sloeg dit seizoen .255 (25-uit-98), scoorde 11 punten en sloeg er ook 11 binnen.

Reliever Pim Walsma voerde de Kinheim-staff aan met een 1.30 ERA. Hij was 3-0, gooide in 26 wedstrijden en had 36 strikeouts in 34 2/3 inning, terwijl hij tien vrije lopen weggaf en slechts zeven punten toestond. Walsma's ERA was het derde beste in de Hoofdklasse dit seizoen achter Rob Cordemans (Amsterdam Pirates, 0.84) en Kenny Van Den Branden (Neptunus, 1.26).


...Mervin Gario...

...Pim Walsma...

...Jeffrey Arends...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(1 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.