Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Louisville Bats)

Arubaan Chad Tromp debuteert in Triple-A
English
TOLEDO, Ohio (USA) - De Arubaanse catcher Chad Tromp heeft zijn debuut gemaakt op het Triple-A niveau. De 20-jarige Tromp speelde donderdag (3 september) in zijn eerste wedstrijd in de op één na hoogste Amerikaanse profafdeling toen hij de startende catcher was voor de Louisville Bats, het Triple-A team van de Cincinnati Reds. Tromp werd op dinsdag aan het roster van de Bats toegevoegd.


...Chad Tromp...
(© Louisville Bats)
De Bats speelden bij de Toledo Mud Hens (Triple-A Detroit Tigers) en verloren met 4-3. Tromp, die het hele duel speelde, had aanvankelijk een groot aandeel in een 3-0 voorsprong voor Louisville.

In de eerste helft van de derde inning opende Josciel Veras met vier wijd, waarna Tromp een honkslag sloeg in zijn eerste Triple-A slagbeurt. Veras schoof op naar het tweede honk en scoorde later het eerste punt op een one-out single van Irving Falu.

In de eerste helft van de vierde inning voegde Louisville twee runs toe. Met twee uit sloeg Hernan Iribarren een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Josciel Veras. Even later scoorde Veras het volgende punt toen Tromp een tweehonkslag sloeg en de stand daarmee op 3-0 bracht.

Echter, in de tweede helft van de vijfde inning kwam Toledo tot een rally van drie punten om de stand in evenwicht te brengen. In de 2e9, met twee uit en net na een werperswissel, won Toledo toen Manny Pina een walk-off homerun sloeg.

Chadwick Tromp, geboren in Oranjestad (Aruba), maakte zijn profdebuut in 2013 toen hij in negen wedstrijden uitkwam voor de AZL Reds, het Rookie League-team van de Reds. Vorig seizoen speelde Tromp eveneens op het Rookie League-niveau, maar promoveerde ook naar Single-A, want hij speelde in die afdeling in vijf wedstrijden voor Daytona Dragons. Dit seizoen speelde de Arubaanse catcher in 24 wedstrijden voor Dayton, sloeg .293 (24-uit-82) met acht doubles, scoorde zevenmaal en sloeg zes punten binnen. Voor aanvang van dit seizoen maakte Tromp kort deel uit van het Major League-team van de Cincinnati Reds tijdens Spring Training. Begin maart was hij tijdens een oefenduel een toegevoegde minor league-speler, maar kwam toen niet in actie.

(3 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.