Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Italië wint twee van drie oefenwedstrijden voor Premier12
English
TAICHUNG (Taiwan) - In hun voorbereidingen op de komende Premier 12 heeft de nationale ploeg van Italië tot nu toe drie oefenwedstrijden gespeeld tegen universiteits-teams. Italië won er daarvan twee. Op vrijdag sluit Team Italië de voorbereidingen af met een wedstrijd tegen Venezuela.


...Mario Chiarini...
...3 hits, double in Game 3...
(© Foto: Henk Seppen)
De Italiaanse ploeg, die weer onder leiding staat van Manager Marco Mazzieri, begon de reeks oefenwedstrijden op zondag (1 november) met een 7-2 nederlaag in acht innings tegen een team van de University of Taichung. De Italianen kwamen tot tien honkslagen, maar maakten ook drie fouten met verschillende punten tot gevolg.

Op maandag (2 november) speelde Italië een veel betere wedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Dit keer won Italië met 3-0 en had verdedigend een aantal goede acties. De ploeg kwam tot zes honkslagen, waaronder een tweehonkslag van Erick Epifano.

Op dinsdag (3 november) won Italië met 9-5 tegen het team van Kianan University. In dit duel sloeg Juan Carlos Infante 3-uit-3, sloeg Mario Chiarini 3-uit-5 met een tweehonkslag en sloeg Alex Sambucci een 2-run homerun.

In de Premier12 speelt Italië in Poule A. De ploeg opent het toernooi dinsdag tegen Puerto Rico. Aanstaande donderdag staat Italië tegenover Nederland.

Op het Italiaanse roster staan vier spelers die actief zijn in de Minor League, eentje die in Japan speelt en een speler die in de Duitse competitie uitkomt. Alle overige spelers zijn afkomstig van teams die spelen in de Italian Baseball League. De profspelers zijn pitchers Luis Lugo (Single-A Advanced, Cleveland Indians), Alessandro Maestri (Onyx Buffaloes, Japan) en Trey Nielsen (Single-A Advanced, St. Louis Cardinals), catcher Alberto Mineo (Single-A Short Season, Chicago Cubs) en outfielder Federico Celli (Single-A Los Angeles Dodgers). In Duitsland speelt pitcher Gianny Fracchiolla (Regensburg Legionäre).

(4 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.