Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Zuid-Korea houdt Cuba puntloos in openingswedstrijd overdekt stadion
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Zuid-Korea boekte woensdag (4 november) een 6-0 shutout-overwinning tegen Cuba in een oefenwedstrijd, die voor beide ploegen onderdeel is van de voorbereidingen op de komende Premier12. Dit was het eerste duel tussen de twee landen sinds ze tegenover elkaar stonden in de honkbalfinale van de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). De Koreanen wonnen toen met 3-2 om het goud te pakken.

De wedstrijd was de eerste van twee wedstrijden tussen de twee landen die worden gespeeld in het gloednieuwe Gocheok Sky Dome in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. De wedstrijden, de Seoul Super Series, maken deel uit van de grote opening van het eerste overdekte honkbalstadion in Zuid-Korea. De constructie van het stadion begon in 2008 en de opening volgde op 16 september van dit jaar. Er is een zitcapaciteit van 25.000 en het stadion wordt volgend seizoen de nieuwe thuishaven van de professionele Nexen Heroes.

In het duel van vandaag moest de Cubaanse startende werper Yoanni Yera drie honkslagen en drie punten toestaan. De linkshander gooide slechts 2/3 inning en gaf ook vier vrije lopen weg. De Koreanen voegden een punt toe in de vijfde Danny Betancourt, waarna er nog twee volgden in de volgende slagbeurt.

De Zuid-Koreaanse ploeg kwam tot 12 honkslagen, terwijl Cuba er slechts vier liet noteren op vijf werpers. Hyun-soo Kim sloeg 2-uit-3, beide tweehonkslagen.

Yulieski Gourriel, Rudy Reyes, Yorbis Borroto en Yordan Manduley waren de enige Cubanen die een honkslag wisten te slaan voor de ploeg van manager Victor Mesa.

Cuba en Zuid-Korea ontmoeten elkaar donderdag opnieuw.

Cuba speelt in de voorronde van de Premier12 in Poule A en dat is de 'Nederlandse' groep. Cuba ontmoet Oranje aanstaande woensdag. Cuba opent dinsdag tegen Canada.

Zuid-Korea speelt in de voorronde in Poule B. De ploeg opent het evenement aanstaande zondag tegen Japan in Sapporo (Japan). Beide ploegen reizen hierna naar Taiwan voor het restant van de voorronde.

(4 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.