Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Marco Stoovelaar)

Shutout-winst Koninkrijksteam in eerste oefenduel
English
NEW TAIPEI CITY (Taiwan) - Het team van het Koninkrijk der Nederlanden heeft woensdag (4 november) de eerste oefenwedstrijd afgesloten met een 7-0 shutout-zege tegen een lokale universiteitsploeg. Vorige maand won de ploeg twee eerdere oefenwedstrijden tijdens een trainingskamp op Curaçao ter voorbereiding op de komende Premier12.

Oranje opende de score met één punt in de eerste inning, waarna een rally volgde van drie punten in zowel de vijfde als de zesde slagbeurt.

In Xinzhuang Baseball Stadium kwam de Koninkrijksploeg tot 13 honkslagen, waaronder drie van Yurendell de Caster en een homerun van Kalian Sams.

Zes Oranje-werpers stonden slechts twee honkslagen toe aan de Taiwanese studenten. Het was een bijzonder snel duel, want de zesde inning begon terwijl er net een uur was gespeeld. Uiteindelijk duurde de ontmoeting twee uur en 20 minuten.

Vrijdag oefent de Koninkrijksploeg nog tegen de USA, waarna de voorbereiding zaterdag wordt afgesloten tegen de Dominicaanse Republiek. Maandag opent Oranje de Premier12 tegen gastland Taiwan.

(4 november)
...Yurendell de Caster...
...3-uit-3, double, run, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
In de openingsslagbeurt opende de Nederlandse ploeg de score. Met één uit sloeg Curt Smith een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Yurendell de Caster om de Koninkrijksploeg op een snelle voorsprong te zetten.

Echter, hierna werden achter slagmensen op rij uitgeschakeld. Oranje bereikte vervolgens weer de honken in de eerste helft van de vierde inning. Nadat de Taiwanese ploeg van werper was gewisseld opende Yurendell de Caster met een honkslag, maar hij werd later uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

In de vijfde sloeg het Kingdom-team toe met drie punten op vier honkslagen. Kalian Sams en Sharlon Schoop begonnen met honkslagen, zodat er lopers op het eerste en derde honk kwamen te staan. Een opoferingsslag van Carlton Daal verdubbelde hierna de voorsprong. Een hierna volgende honkslag van Hainley Statia zorgde wederom voor lopers op het eerste en derde honk. Even later kwam ook Statia in scoringspositie na een grounder van Randolph Oduber. Schoop en Daal scoorden daarna beiden op een honkslag van Curt Smith om de stand op te voeren naar 4-0.

Nog eens drie punten volgden in de zesde inning na een nieuwe werperswissel. Opnieuw kwam Nederland tot vier honkslagen in deze slagbeurt, waaronder een 'big one'. Yurendell de Caster begon met een honkslag (hij sloeg 3-uit-3), waarna hij opschoof na een wilde worp. Hierna werd Wladimir Balentien uitgevangen en volgde Shawn Zarraga met vier wijd. Vervolgens dreunde Kalian Sams de bal het linksveld in voor een 3-run homerun die de stand op 7-0 bracht. Met twee uit sloegen Carlton Daal en Hainley Statia beiden nog en honkslag, maar zij bleven achter.

In de laatste drie innings voegde Oranje nog twee honkslagen toe, maar kwam niet meer tot scoren. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zevende sloeg Gianison Boekhoudt een driehonkslag met twee uit in de achtste, maar hij strandde.

In de 1e9, met twee uit sloeg Gilmer Lampe een honkslag, maar ging vervolgens gedwongen uit. Lampe is een 'non-roster player', want hij staat niet op het Premier12-roster voor Oranje. Hij is bij de ploeg als back-up speler.


...De wedstrijd vandaag werd gespeeld in Xinzhuang Stadium...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De Nederlandse pitching stond slechts twee honsklagen toe aan de Taiwanese college-ploeg en kwam geen moment in de problemen. De studenten bereikten zelfs het tweede honk niet in de wedstrijd. Startende en winnende werper Diegomar Markwell gooide de eerste twee innings. De linkshander schakelde de eerste vijf slagmensen op rij uit, waarna de Taiwanese ploeg de eerste honkloper kreeg na een fout, maar die strandde op het eerste honk.

In de derde inning nam Tom Stuifbergen het over en gooide driemaal drie slag. In de vierde kreeg hij een 2-out single tegen, maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning.

De vijfde en zesde inning werden gegooid door Shairon Martis. Hij kreeg een lead-off single tegen in de vijfde, maar die loper werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging. Martis volgde daarna met twee strikeouts. In de zesde kreeg hij drie nullen op rij.

Jim Ploeger gooide daarna de zevende inning en kreeg drie groundouts. Volgende werper Berry van Driel kreeg eveneens drie nullen op rij in de achtste inning van deze wedstrijd, waarin een snel tempo zat.

Bayron Cornelisse sloot de wedstrijd af met het gooien van de negende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen, maar ook die loper strandde op het eerste honk, want drie vangballen sloten daarna de wedstrijd af.

De startende spelers, hun vervangers, posities en slagprestaties in deze wedstrijd waren:
1 - Randolph Oduber (CF, 0-uit-3), vervangen door Gilmer Lampe (CF, 1-uit-2); 2 - Curt Smith (LF, 1B, 2-uit-5); 3 - Yurendell de Caster (1B, 3-uit-3), vervangen door Dwayne Kemp (SS, 0-uit-1); 4 - Wladimir Balentien (DH, 0-uit-4); 5 - Shawn Zarraga (C, 0-uit-2), vervangen door Dashenko Ricardo (C, 0-uit-1); 6 - Kalian Sams (RF, 2-uit-3), vervangen door Gianison Boekhoudt (RF, 1-uit-1); 7 - Sharlon Schoop (3B, 1-uit-4); 8 - Carlton Daal (SS, 1-uit-2), vervangen door Gianfranco Wawoe (LF, 0-uit-1); 9 - Hainley Statia (2B, 2-uit-4); Pitchers - Diegomar Markwell, Tom Stuifbergen, Shairon Martis, Jim Ploeger, Berry van Driel, Bayron Cornelisse.Taipei University - Koninkrijksteam Nederland 0-7
RHE
Koninkrijksteam Nederland100033000-7131
Taipei University000000000-020
pitchers Netherlandsinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (1-0)21----
Tom Stuifbergen, H (1)24-1--
Shairon Martis22----
Jim Ploeger1-----
Berry van Driel1-----
Bayron Cornelisse1--1--
pitchers Taipei Universityinn.SOBBHRER
.........., L (0-1)32-211
..........3-1966
..........21-1--
..........1--1--
Homerun: Nederland: Kalian Sams (2)(6e,3-run).
Umpires: HP-, 1B-, 2B-, 3B-.
Official Scorer-.
Aanvangstijd-12:00 uur.
Speeltijd-2:20 uur.

Game Notes:
Derde Oefenwedstrijd Koninkrijksteam Nederland ter voorbereiding op Premier12.
Wedstrijd gespeeld in Xinzhuang Baseball Stadium, New Taipei City, Taiwan.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.