Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Franco Bagattini, Marco Stoovelaar & Terrasvogels Softbal)

Olympisch Goud-winnares, oud-speelster Terrasvogels Jessica Mendoza schrijft geschiedenis
English
THE BRONX, New York City, New York (USA) - Voormalig All-American softbalster Jessica Mendoza, die de Gouden Medaille won op de Olympische Spelen van 2004 (Athene, Griekenland) en in de Nederlandse Hoofdklasse uitkwam voor Terrasvogels, schreef dinsdagavond (6 oktober) televisie-geschiedenis. Op die avond was ze één van de drie TV-commentatoren voor ESPN, dat verslag deed van de American League Wild Card Game tussen de New York Yankees en Houston Astros in Yankee Stadium in The Bronx, New York. Ze was op de commentaarpositie in gezelschap van Dan Shulman en voormalig Major Leaguer John Kruk en werd de eerste vrouwelijke analist die verslag deed tijdens een landelijk uitgezonden Major League Baseball 'postseason'-wedstrijd.


...Jessica Mendoza aan slag voor...
...Terrasvogels tijdens het Europa...
...Cup Toernooi 2005 in Italië...
(© Foto: Franco Bagattini)
Jessica Mendoza softbalde in het team van Stanford University in 1999-2002, waarna ze outfielder was voor Team USA in 2001-2010.


...Jessica Mendoza (pijl) loop langs de...
...Oranje-coaches na afloop van het...
...duel Nederland-USA tijdens de...
...Olympische Spelen 2008 in Peking (China)...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met het Nationale Softbal Team van de USA won Jessica Mendoza de Gouden Medaille tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene (Griekenland), waarna ze vier jaar later de Zilveren Medaille won in Peking (China). Ze was één van de beste slagvrouwen en speelsters ooit en won ook het goud met Team USA op de Pan American Games in 2003 en 2007 en veroverde de titel op het Wereldkampioenschap in 2002, 2006 en 2010. In 2006 werd ze door USA Softball gekozen tot Female Athlete of the Year.

Jessica Mendoza speelde professioneel in de National Pro Fastpitch (NPF) in 2005 voor Arizona Heat en sloeg toen .491. Na in de volgende jaren weer te zijn uitgekomen voor Team USA keerde ze terug naar de NPF en speelde voor USSSA Pride in 2010-2012.

Ook in 2005 speelde Jessica voor Terrasvogels in de Nederlandse Hoofdklasse. Tijdens de reguliere competitie speelde ze in zes wedstrijden, sloeg 7-uit-13 (.538) met een driehonkslag, scoorde drie punten en sloeg er ook drie binnen. Destijds moest een speelster/speler minimaal 10 wedstrijden voor een club hebben gespeeld om gerechtigd te zijn deel te nemen aan een Europa Cup Toernooi. Naast de zes Hoofdklasse-wedstrijden voor Terrasvogels nam ze ook deel aan vier wedstrijden van Onze Gezellen, met wie Terrasvogels toen een samenwerkingsverband had. Vervolgens nam Jessica met Terrasvogels deel aan de strijd om de Europa Cup in Macerata (Italië).


...Jessica Mendoza bij Terrasvogels in het seizoen 2005...
...Achter: Michel Croes (Hoofd Coach), Olga Kleinlooh,...
...Jessica Mendoza, Marije Bakker, Sandra Gouverneur,...
...Judith van Kampen, Linda Hoenderdos, Maaike Zijlstra,...
...Evert vd Werff (Team Manager) en Renée vd Berg (Coach)...
...Voor: Marissa Wienholds, Nina van Huissteden,...
...Dana Horeman, Petra van Heijst, Nathalie Gosewehr,...
...Lyanne Horeman en Marieke Jansen...
(© Foto: Terrasvogels Softbal)
Sinds 2007 werkt Jessica Mendoza als analist voor ESPN en doet ondermeer verslag van de Women's Softball College World Series. Voor haar komst naar ESPN werkte ze voor FOX Sports als college softbal analist. Op 30 juni 2014 werd ze een analist voor ESPN's Baseball Tonight. Op 16 juni van dit jaar werd ze de eerste vrouwelijke commentator tijdens de verslaggeving van de Baseball College World Series door ESPN. Op 24 augustus van dit jaar werd Jessica de eerste vrouwelijke analist in de historie die een Major League-wedstrijd versloeg van ESPN tijdens Monday Night Baseball. Zes dagen later was ze de 'color commentator' voor ESPN's Sunday Night Baseball en debuteerde in dit programma bij de wedstrijd tussen de Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers. In dat duel gooide Jake Arrieta van de Cubs een No-Hitter. Overigens nam Arrieta, net als Mendoza, deel aan de Spelen van 2008.

De charismatische Jessica Mendoza bleef deel uitmaken van de commentator-ploeg van Sunday Night Baseball voor de rest van het seizoen.

Op dinsdag 6 oktober werd Jessica de eerste vrouwelijke analist die verslag deed van een landelijk uitgezonden Major League Baseball 'postseason'-wedstrijd toen ze één van de commentatoren was tijdens de American League Wild Card Game, de enige 'postseason'-wedstrijd die wordt verslagen door ESPN. En daarmee schreef ze honkbal- en televisie-geschiedenis. Omdat ze zelf op hoog niveau heeft gespeeld weet ze waar ze over praat, pakt dingen snel op en is altijd uitstekend voorbereid.

(6 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.