Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Gregorius, Yankees uitgeschakeld in AL Play-Offs
English
THE BRONX, New York City, New York (USA) - De New York Yankees, en dus de in Amsterdam geboren Didi Gregorius, zijn uitgeschakeld in de American League Play-Offs van dit jaar. Spelend op eigen veld in Yankee Stadium verloren de Yankees dinsdagavond (6 oktober) met 3-0 van de Houston Astros in de American League Wild Card Game presented by Budweiser. Hierdoor werden de Yankees uitgeschakeld, terwijl de Astros de Wild Card wonnen en het nu moeten opnemen tegen de Kansas City Royals in de best-of-five American League Division Series. Het was niet verwacht dat de Astros het 'postseason' zouden halen, maar nu boekte de ploeg de eerste 'postseason'-zege sinds 2005 en opent men donderdag de ALDS in Kansas City.


...Het laatste duel van het seizoen is gespeeld in Yankee Stadium...
...Volgende wedstrijd, 4 april, Opening Day 2016 vs. Houston Astros...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Voor de Yankees was het het eerste 'postseason'-optreden in drie jaar. En dat was kort, want de ploeg werd het zwijgen opgelegd door Dallas Keuchel, die slechts drie honkslagen toestond, tot zeven keer drie slag kwam en zes sterke innings gooide op slechts drie dagen rust. Keuchel kreeg driemaal drie nullen op rij. Drie relievers maakten het karwei voor de Astros af. In de tweede helft van de negende inning schakelde Luke Gregerson Carlos Beltran en Alex Rodriguez met drie slag uit, waarna een grounder van Brian McCann het einde van de wedstrijd betekende. In de competitie was Keuchel 20-8 en hij is een serieuze kandidaat voor de Cy Young Award.

Houston nam een vroege voorsprong toen Colby Rasmus uithaalde op de eerste worp die hij zag in de tweede inning en homerde op de Japanse starter Masahiro Tanaka. In de vierde homerde ook Carlos Gomez en zette Houston op een 2-0 voorsprong. Sinds 12 september was Gomez maar één wedstrijd begonnen vanwege een blessure. In de zevende inning scoorden de Astros nog een 'insurance run' toen Jonathan Villar scoorde dankzij een honkslag van Jose Altuve op reliever Dellin Betances.

Tanaka, die in januari 2014 een contract voor zeven jaar ter waarde van 155 miljoen dollar tekende bij de Yankees, gaf driemaal vier wijd weg, kreeg vier hits tegen en gooide slechts vijf inning, waarin hij tot twee keer drie slag kwam. Linkshander Justin Wilson nam het over en gooide een puntloze zesde inning.

De Yankees kregen een kans iets terug te kunnen doen in de tweede helft van de zesde inning op Keuchel, die zestien puntloze innings tegen de Yankees had gegooid in het reguliere seizoen. Nadat Keuchel tien slagmensen op rij had uitgeschakeld opende Didi Gregorius met een honkslag. Brett Gardner kreeg hierna voor de derde keer drie slag. Even later ging Gregorius gedwongen uit op een grounder van Chris Young. Hierna sloeg Carlos Beltran een honkslag. Met twee lopers op de honken was Alex Rodriguez de slagman, maar hij sloeg een vangbal die een einde aan de inning maakte.

Er was ook een historisch moment tijdens deze wedstrijd, want Jessica Mendoza werd de eerste vrouwelijke analyst die verslag deed bij een landelijk uitgezonden Major League-'postseason'wedstrijd als één van de commentatoren voor ESPN. Jessica Mendoza won het Goud met de nationale softbalploeg van de USA tijdens de Olympische Spelen van 2004 en speelde in de Nederlandse Hoofdklasse voor Terrasvogels.
Meer over de achtergrond van Jessica Mendoza

(6 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.