Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Sport Awards Rotterdam-Rijnmond)

Neptunus Sportploeg van het Jaar in Rotterdam
English
ROTTERDAM - Het honkbalteam van Curaçao Neptunus is gekozen tot Sportploeg van het Jaar 2015 tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Het jaarlijkse sportgala vond maandagavond (7 december) plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Dit jaar veroverde Neptunus twee titels. Na op de tweede plaats te zijn geëindigd in zowel de eerste als de tweede helft van het seizoen (en dus ook in de totaalstand) leek Neptunus tijdens de Play-Offs te worden uitgeschakeld. Echter, de ploeg plaatste zich voor de Holand Series en won daarin met 4-1 van Corendon Kinheim om wederom landskampioen te worden. De ploeg pakte ook een jaar geleden de titel. Daarnaast won Neptunus ook de European Champions Cup door de best-of-three tegen Fortitudo Bologna (Italië) met 2-1 te winnen.

Het was de zevende keer dat Neptunus de prijs won van Sportploeg van het Jaar in de Rotterdamse regio en de eerste keer sinds 2009. Neptunus won ook in 1991, 1994, 2000, 2001 en 2003. Vanavond waren ook genomineerd voor deze prijs de Papendrechtse Korfbal Club (PKC) en Victoria Squash. Dit jaar won PKC de indoor competitie-titel voor de negende keer, terwijl Victoria landskampioen squash werd.


...Raily Legito is blij als Neptunus de prijs wint voor...
...Sportploeg van het Jaar in Rotterdam...
(© Foto: Sport Awards Rotterdam-Rijnmond)
Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen was voor het derde jaar op rij genomineerd voor Coach van het Jaar. 't Hoen won in de voorgaande twee jaar, maar dit keer ging de prijs naar Arno Havenga, die het Nederlands Vrouwen Waterpolo Team naar het zilver leidde op het Wereldkampioenschap in Kazan (Russia). De waterpolo-ploeg veroverde ook het brons in de FINA World League in Shanghai (China).

Neptunus-speler Dwayne Kemp was genomineerd voor Sportman van het Jaar, maar won ook niet. De prijs ging naar Rutger van Schaardenburg (zeilen), die in juni de titel veroverde op het Europees Kampioenschap in Denemarken.

Genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar was Coach Annie voor haar vele werk bij honkbal-vereniging Portland Poema's. Ze toont een enorme passie voor de kinderen die zij coacht bij de Poema's. Maar de prijs ging naar de 80-jarige Alie Kooren (roeien), die al ruim 34 jaar vrijwilligster is bij de Stichting Roeivalidatie.

Andere winnaars vanavond waren:
Sportvrouw van het Jaar - Marhinde Verkerk (judo), goud op het Europees Kampioenschap in Baku (Azerbeidzjan)
Sporttalent van het Jaar - Marieke Keijser (roeien, skiff), goud op het Europees en Wereldkampioenschap voor Junioren
Gehandicaptensportprijs - Atomium '61, G-handbal, Goalbal en KombiFit

(7 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.