Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Peoria Chiefs)

Seferina in Halve Finale Play-Offs; Arribas homert in Play-Off opener
English
PEORIA, Illinois / GRANVILLE, West Virginia (USA) - De op Curaçao geboren infielder Darren Seferina heeft zich donderdag (10 september) geplaatst voor de Halve Finale van de Midwest League (Single-A) met zijn team Peoria Chiefs (St. Louis Cardinals).

Voormalig Nederlands Team-speler Danny Arribas homerde donderdag voor West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) in de opener van hun best-of-three Play-Off vs. Williamsport Crosscutters (Philadelphia Phillies) in de New York-Penn League (Single-A Short Season). De wedstrijd stond aanvankelijk op het programma voor woensdag, maar verregende toen.
...Darren Seferina...
(© Peoria Chiefs)
De op Curaçao geboren Darren Seferina heeft de Halve Finale bereikt van de Midwest League (Single-A) met de Peoria Chiefs (St. Louis Cardinals). In de opener op woensdag sloeg Seferina 0-uit-4 in een 2-1 thuis-overwinning. De Chiefs wonnen daarna ook op donderdag (10 september) in een uitwedstrijd in Geneva (Illinois) om een 'sweep' te completeren in de best-of-three Play-Off vs. Kane County Cougars (Arizona Diamondbacks).

In het tweede duel was Seferina opnieuw de lead-off hitter en tweede honkman voor de Chiefs. Dit keer sloeg hij 2-uit-5. Met een 1-0 achterstand in de eerste helft van de tweede inning scoorden de Chiefs tweemaal, dankzij een 2-run homerun van Nick Thompson. In de derde inning sloeg Seferina een honkslag met één uit, maar werd later uitgeschakeld in een dubbelspel. Peoria voegde daarna een punt toe in de zesde om er een 3-1 voorsprong van te maken. In de zevende sloeg Seferina zijn tweede honkslag in het duel, dit keer met twee uit. Even later kreeg hij het tweede honk via schijn, maar strandde daar. Kane County pakte een punt terug in de zevende, maar verloor met 3-2 om te worden uitgeschakeld.

In de komende Halve FInale ontmoet Peoria Chiefs nu Cedar Rapids Kernels (Minnesota Twins), dat tot een 'sweep' kwam vs. Quad Cities River Bandits (Houston Astros). Voor de andere Halve Finale plaatsten Lansing Lugnuts (Toronto Blue Jays) en West Michigan Whitecaps (Detroit Tigers) zich. Zij sloten de eerste ronde van de Play-Offs eveneens af met een 'sweep' en wonnen respectievelijk van Great Lakes Loons (Los Angeles Dodgers) en Fort Wayne TinCaps (San Diego Padres).
...Danny Arribas...
(© Foto: Henk Seppen)
In Granville (West Virginia), op eigen veld, opende Danny Arribas de tweede helft van de tweede inning met een homerun om de West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) donderdag een vroege 1-0 voorsprong te bezorgen in de openingwedstrijd. In de vijfde inning sloeg Arribas ook het tweede punt binnen. Met één uit kregen de Black Bears de honken vol toen Mitchell Tolman en Christian Kelley een honkslag sloeg en Ty Moore na een fout op het honk kwam. Hierna werd Arribas uitgevangen in het rechtsveld. Tolman scoorde hierop, maar Arribas' vangbal eindigde ook in een dubbelspel, want Kelley werd uitgeschakeld op het derde honk. Maar hierdoor kreeg Arribas opnieuw een binnengeslagen punt, want zijn vangbal was natuurlijk een opofferingsslag. Echter, in de box score van de wedstrijd wordt Arribas' opofferingsslag ten onrechte niet genoemd, hoewel hij wel een RBI op zijn naam heeft gekregen.

Beide punten waren belangrijk voor de ploeg, want de Black Bears wonnen met slechts 2-1. In de zevende inning scoorde Williamsport het enige punt.

De winnaar van deze reeks ontmoet Staten Island Yankees (New York Yankees), dat hun series heeft gewonnen vs. Tri-City ValleyCats (Houston Astros) door de eerste twee wedstrijden te winnen.

In 2012 speelde Arribas voor het Nederlands Honkbal Team tijdens het Europees Kampioenschap. In maart van dat jaar nam hij met Oranje deel aan een invitatie-toernooi in Florida.

(10 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.