Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Dodgers komen langszij in NLDS cs. Mets na 7e inning-rally
English
LOS ANGELES, California (USA) - De Los Angeles Dodgers keken lang tegen een 2-1 achterstand aan in Game 2 van hun best-of-five National League Division Series vs. de New York Mets op zaterdagavond (10 oktober). Maar de Dodgers draaiden het duel om in een wilde zevende inning, waarin zevenmaal werd gescoord. In de inning werd een call teruggedraaid en liep een speler een gebroken kuitbeen op. De Dodgers wonnen met 5-2.

Game Three wordt maandag in New York gespeeld.

De eerste twee wedstrijden werden gespeeld in Dodger Stadium. Dit seizoen voerden de Dodgers de Major League aan met een totaal van 3.764.815 toeschouwers, die de wedstrijden bekeken in het fraaie en immense stadion in downtown Los Angeles. Het was het derde seizoen op rij dat de Dodgers het hoogste toeschouwers-aantal had.

Dit seizoen leidden de Dodgers de Major League ook met het beste veldgemiddelde (.988) en maakte de minste veldfouten, slechts 75. De laatste keer dat de Dodgers verdedigend het beste waren in de Majors was in 2004.

Eerder vandaag wonnen de Chicago Cubs in Game 2 van hun NLDS vs. de St. Louis Cardinals, zodat ook die reeks in balans is.
Verslag Cardinals vs. Cubs

Op zondag worden de derde wedstrijden gespeeld in de American League Division Series.Dodger-Manager Don Mattingly maakte een aantal wijzigingen in zijn startende line-up voor vandaag na het verlies in de opener op vrijdag. Enrique Hernandez startte in het midveld in plaats van Joc Pederson. Hij voerde ook een aantal wijzigingen door in zijn slagvolgorde en plaatste drie spelers op een andere plek ten opzichte van het eerste duel.

In de opener op vrijdag evenaarde Mets-starter Jacob deGrom met 13 strikeouts het club-record voor meeste strikeouts in een 'postseason'-wedstrijd. In 1973 kwam Hall of Fame-pitcher Tom Seaver tot 13 strikeouts voor de Mets in Game 1 van de National League Championship Series vs. Cincinnati Reds. Seaver gooide het hele duel, maar de Mets verloor de wedstrijd met 2-1, dankzij homeruns van Pete Rose en Johnny Bench. De homerun van Rose zorgde voor een gelijke stand in de achtste inning, waarna Bench een walk-off homerun sloeg in de negende om de Reds de winst te bezorgen.

De startende werpers vanavond waren rechtshander Zach Greinke (19-3) voor de Dodgers en rechtshander Noah Syndergaard (9-7) voor de Mets.

Greinke maakte vanavond zijn achtste 'postseason'-optreden. Dit seizoen had hij het beste ERA in de Majors met 1.66 en dat is het laagste sinds Greg Maddux afsloot met een 1.63 ERA in 1995. Greinke maakte dit seizoen twee starts tegen de Mets en was 1-0.

De 23-jarige Syndergaard kwam dit seizoen tot 166 strikeouts en dat is het meeste in de Majors gegooid door rookies. Syndergaard maakte dit seizoen naam met zijn harde fastball, die een gemiddelde snelheid heeft van 96,5 mph. De rechtshander stond dit seizoen eenmaal tegenover de Dodgers en dat was een no-decision op 3 juli.De Mets kwamen gelijk op de honken in de eerste slagbeurt toen Curtis Granderson opende met een honkslag, maar een double play-grounder volgde even later.

De Mets sloegen daarna met twee runs toe in de tweede inning op de 31-jarige Zack Greinke. Eerst opende Cubaan Yoenis Cespedes met een homerun. Greinke herstelde en schakelde de volgende twee slagmensen uit, maar kreeg toen opnieuw een homerun tegen, dit keer geslagen door Michael Conforto in zijn eerste 'postseason'-slagbeurt.

In de 2e3 kregen de Dodgers de kans iets terug te doen op Noah Syndergaard. Enrique Hernandez opende met een honkslag, waarna Howie Kendrick met één uit een honkslag sloeg. Syndergaard volgde beide honkslagen met een strikeout en moest het daarna opnemen tegen powerhitter Adrian Gonzalez. Maar de rookie schakelde ook Gonzalez uit met drie slag, zijn zesde op dat moment. Twee van de worpen op Gonzalez waren 100mph fastballs.


...Kenley Jansen verdiende vanavond een save...
...Op de foto gooit Jansen voor het Nederlands...
...Team tijdens het Wereldkampioenschap 2009...
(© Photo: Henk Seppen)
In de volgende inning halveerden de Dodgers de Mets-voorsprong. Justin Turner en Andre Ethier begonnen de inning met back-to-back doubles om er een 2-1 stand van te maken. Hierna volgde een honkloop-fout, want Ethier werd op het derde honk uitgeschakeld toen hij probeerde op te schuiven op een 'comeback-grounder' naar de werper van Carl Crawford. Terwijl een strikeout de tweede nul opleverde stal Crawford het tweede honk. Hierna kreeg Enrique Hernandez opzettelijk vier wijd, want werper Zack Greinke was de volgende slagman, maar uiteraard ook om een gedwongen loop op te zetten. Echter, Greinke is ook een goede slagman, want hij sloeg dit seizoen twee homeruns. Greinke sloeg de bal het rechts-midveld in, maar werd daar gevangen door rechtsvelder Curtis Granderson om de inning af te sluiten.

De Dodgers maakten er een geheel nieuwe wedstrijd van in een wilde tweede helft van de zevende inning. Met één uit gooide Syndergaard vier wijd op Enrique Hernandez, die vervolgens het tweede honk stal. Hierna sloeg pinch-hitter Chase Utley een honkslag in rechts-midveld. Omdat Hernandez halverwege moest wachten of de bal wel of niet gevangen kon worden was hij niet in staat te scoren en werd gestopt op het derde honk. Dat leidde tot een werperswissel, want de 42-jarige veteraan Bartolo Colón nam het over van de 23-jarige rookie Noah Syndergaard. Colón nam het op tegen Howie Kendrick, die bal door het midden sloeg waar tweede honkman Daniel Murphy de bal fielde en gooide naar korte stop Ruben Tejada voor de gedwongen nul op het tweede honk, terwijl Hernandez de gelijkmaker scoorde. Terwijl Utley naderde was de aangooi ietwat 'off-the-base', maar Tejada leek het tweede honk net te raken, sprong vervolgens en draaide om een een dubbelspel te maken. Op dat moment zette Utley een late sliding in en volgde een harde botsing. Tejada blesseerde zijn rechterbeen, terwijl Utley op zijn hoofd werd geraakt door Tejada's been. Utley, die nooit het tweede honk had aangeraakt, werd uitgegeven op de gedwongen actie en verliet daarom het veld om terug te keren naar de dug-out. Tejada werd verzorgd en verliet het veld met een blessure.

Intussen vroeg Dodger-Manager Don Mattingly een challenge op de actie op het tweede honk en stelde dat Tejada niet in contact was geweest met het honk. Nadat de beelden waren bekeken werd inderdaad geconstateerd dat Tejada net geen contact had met het honk. En zodoende werd Utley safe gegeven en keerde terug naar het honk, hoewel hij dat nooit had aangeraakt in de play. De (replay) regel stelt dat een umpire-call kan worden gecorrigeerd en de loper het honk kan worden toegewezen waaop hij recht heeft zonder dat daadwerkelijk te hebben aangeraakt. Simpelweg omdat een beslissing wordt teruggedraaid en de speler het honk niet hoeft aan te raken (na de call), omdat hij is uitgegeven.

Toen het duel weer werd hervat nam Wilmer Flores de positie van korte stop over van Tejada, terwijl Addison Reed Colón verving. Een vangbal volgde, maar daarna volgden back-to-back doubles. Eerst dreunde Adrian Gonzalez de bal het rechts-midveld in voor een 2-run double, waarna hij zelf scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Justin Turner om de stand op 5-2 te brengen. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Jon Niese nam het over van Reed en hij sloot de inning af met drie slag voor pinch-hitter Justin Ruggiano.

Enige tijd later werd bekend gemaakt dat Röntgenfoto's in het stadion hadden aangetoond dat Tejada zijn rechter-kuitbeen had gebroken en dat betekent dat zijn seizoen ten einde is.

Nadat beide ploegen op rij waren uitgegaan in de achtste inning gooide closer Kenley Jansen de eerste helft van de negende inning voor de Dodgers. De Nederlands Team-international van Curaçao kreeg dit seizoen 36 saves op zijn naam en gooide 80 strikeouts in 52 1/3 inning. In de negende begon Jansen met een strikeout, maar gooide daarna vier wijd op Curtis Granderson. Maar hierna volgden een vangbal en pop-fly om de wedstrijd af te sluiten. Jansen had weer een save verdiend en de Dodgers hadden de reeks in evenwicht gebracht.

(10 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.