Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Martijn uitgeschakeld in Play-Offs; 4 anderen nog actief
English
MISSOULA, Montana (USA) - Jonathan Martijn en zijn ploeg Billings Mustangs zijn vrijdag (11 september) uitgeschakeld in de North Division Play-Offs van de Pioneer League (Rookie League).

Vier andere Nederlandse spelers zijn nog altijd met hun teams actief in hun 'postseason'.In Missoula (Montana) werden de Billings Mustangs (Cincinnati Reds) en Jonathan Martijn uitgeschakeld in de North Division Play-Offs van de Pioneer League (Rookie League).

De ploeg opende de best-of-three woensdag met een 5-2 wins voor eigen publiek, maar verloor het volgende duel op donderdag met 7-5 bij Missoula Osprey (Arizona Diamondbacks). In Game 3 op vrijdag (11 september) won Missoula opnieuw, dit keer met 6-3, won daarmee de series en plaatste zich voor de kampioensfinale.

Jonathan Martijn speelde niet in de eerste twee wedstrijden. In het derde treffen was de op Curaçao geboren outfielder de designated hitter en sloeg 1-uit-3. Billings stond met 1-0 achter, maar kwam tot een rally van drie runs in de eerste helft van de derde inning. Ed Charlton opende met een honkslag en kreeg het tweede honk na schijn. Hij bereikte het derde honk toen Martijn eveneens een honkslag sloeg. Even later scoorde Charlton de gelijkmaker na een honkslag van Shane Mardirosian. Nadat de twee lopers waren opgeschoven op een opofferingsstootslag scoorde Martijn het leidende punt op een opofferingsslag van Brantley Bell, waarna een volgend punt werd gescoord op een wilde worp.

Echter, Missoula kwam langszij in de 2e4, nam een 4-3 voorsprong in de zesde en voegde nog twee runs toe in de zevende.

In de best-of-three finale ontmoet Missoula Idaho Falls Chukars (Kansas City Royals), dat hun reeks in de South Division won vs. Orem Owlz (Los Angeles Angels of Anaheim), 2-1.Danny Arribas en de West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) opende met winst vs. Williamsport Crosscutters (Philadelphia Phillies) in de Play-Offs van de New York-Penn League (Single-A Short Season). Op vrijdag kwam de best-of-three in balans toen Williamsport met 3-1 won. Arribas, die beide punten binnensloeg in de opener, sloeg ook het enige punt van West Virginia in dit duel binnen.

Na verlies in de opener wonnen Juremi Profar en Hickory Crawdads (Texas Rangers) Game 2 vs. West Virginia Power (Pittsburgh Pirates) in de best-of-three Northern Division Play-Offs van de South Atlantic League (Single-A). Hickory won met 6-3 en Profar sloeg 1-uit-2, kreeg tweemaal vier wijd en scoorde twee punten.

San Jose Giants (San Francisco Giants) won hun best-of-three Round One Play-off vs. Stockton Ports (Oakland A's) met 2-1 in de North Division van de California League (Single-A Advanced). De ploeg won de opener met 7-2, verloor het volgende duel met 4-2, maar won met 5-3 op vrijdag. De van Curaçao afkomstige John Polonius speelt voor San Jose, maar is net herstellende van een blessure en kwam in deze series niet in actie. De ploeg ontmoet nu Visalia Rawhide (Arizona Diamondbacks) in de best-of-five North Division Finale.

In de best-of-five Play-Offs van de International League (Triple-A) hebben de Norfolk Tides (Baltimore Orioles) en Sharlon Schoop hun reeks vs. Columbus Clippers (Cleveland Indians) in evenwicht gebracht. Na 5-2 verlies in de opener werd de tweede wedstrijd donderdag vanwege regen in de tweede inning gestaakt. Het duel stond vrijdag opnieuw op het programma en dit keer wonnen de Tides met 6-1. Schoop sloeg 1-uit-3 met een tweehonkslag, kreeg eenmaal vier wijd en scoorde een punt.

(11 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.