Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Venezuela stunt vs. USA; walk-off win Japan; 2e zege Canada
English
TAOYUAN / TAICHUNG / TAIPEI / DOULIU (Taiwan) - Dag 4 van de Premier12 was de eerste volle dag van het evenement. Vandaag (woensdag 11 november) kwamen alle 12 teams in actie en werden zes wedstrijden gespeeld in vier steden.

Na vandaag zijn Japan en Canada de enige twee ongeslagen ploegen.

Morgen en in het weekeinde staan op beide dagen ook weer zes wedstrijden gespeeld. Vrijdag is een rustdag.

Het Koninkrijksteam Nederland verzuimde een 4-1 voorsprong vast te houden en verloor nipt met 6-5 van Cuba in Taichung.
Verslag van deze wedstrijd

De andere wedstrijden van vandaag staan hieronder.

In Taoyuan Baseball Stadium in Taoyuan begon de dag met een verrassende 'come-from-behind' 7-5 overwinning van Venezuela vs. USA, dat met 13-9 werd 'outhit'.
De Amerikanen namen een snelle 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar met één uit in de openingsbeurt werd het duel onderbroken vanwege hevige regen. Een delay van twee uur volgde, voordat het duel weer kon worden voortgezet. USA voegde een punt toe in de derde inning, maar Venezuela kwam langszij in de vierde en had een rally van drie runs in de eerste helft van de vijfde inning om een 5-2 voorsprong te nemen. Team USA verkleinde de achterstand even later naar 5-4, maar Venezuela voegde twee 'insurance runs' toe in de zevende om er een 7-4 stand van te maken. De Amerikanen wisten nog eenmaal tot scoren te komen in de tweede helft van de zevende inning.
De 'stevige' Venezolaanse designated hitter Luis Antonio Jimenez sloeg 3-uit-5 (waaronder een squeeze-stootslag-honkslag), scoorde tweemal en had vijf binnengeslagen punten, waarvan twee met een homerun die voor de gelijke stand zorgde in de vierde inning. In de vijfde inning bracht hij met een tweehonkslag twee punten binnen om Venezuela op voorsprong te zetten.

's Avonds, in Douliu Baseball Stadium in Douliu won Canada ook hun tweede duel en boekte een 2-0 shutout-winst vs. Puerto Rico.
De wedstrijd bleef zes innings puntloos, waarna Canada beide punten scoorde in de tweede helft van de zevende inning.
In die slagbeurt opende Pete Orr met een honkslag, waarna Tyler O'Neill volgde met een homerun. In deze wedstrijd was Linda Steijger één van de drie Official Scorers.

In Tienmu Stadium in Taipei won Japan nipt met 6-5 van Mexico.
Japan stond na drie innings met 4-1 voor en met 5-2 na vijf beurten, maar daarna scoorde Mexico een punt in de zesde, zevende en negende inning om langszij te komen. In de 2e9 scoorde Japan alsnog het winnende punt.
Mexico, dat dinsdag verraste met winst vs. Venezuela, opende de score in de tweede inning via een lead-off homerun van Robert Lopez. In de tweede helft van de tweede nam Japan een 2-1 voorsprong toen ook Nobuhiro Nakata homerde. Met de stand op 5-5 begon Tetsuto Yamada de 2e9 met een tweehonkslag. Met één uit en na een opzettelijke vrije loop scoorde Yamada het winnende punt op een walk-off single van Nobuhiro Nakata, die vijf van de zes punten in dit duel binnensloeg.


...Winfried Berkvens...
(© F: Henk Seppen)
In Taoyuan leek de 10-1 einduitslag van Zuid-Korea op de Dominicaanse Republiek ruim en overtuigend.
Echter, het waren de Dominicanen die na de zesde inning met 1-0 voorstonden! De Koreanen scoorden daarna hun tien punten in de laatste drie slagbeurten met als hoogtepunt een 5-run rally in de achtste! Zuid-Korea 'outhit' de Domincaanse Republiek met 11-4.
De Koreaanse verdediging maakte in de eerste zes innings drie fouten, maar maakte een aantal fraaie plays in de laatste drie beurten toen de wedstrijd in hun voordeel omdraaide. Dae-Ho Lee sloeg een 2-run homerun in de zevende inning om Zuid-Korea op een 2-1 voorsprong te zetten. Hij droeg bij met drie binnengeslagen punten, net als Keunwoo Jeong en Hyunsoo Kim. In dit duel was Winfried Berkvens de Home Plate Umpire.

In Taichung Intercontinental Baseball Stadium in Taichung won Chinese Taipei met 7-1 vs. Italië, dat de dag ervoor met dezelfde uitslag had verloren.
De Taiwanese ploeg zette de toon gelijk in de eerste inning door tweemaal te scoren.
Italië scoorde het enige punt in de vijfde inning toen Alex Sambucci homerde, maar toen stond de ploeg reeds met 4-0 achter. Sambucci sloeg twee van Italië's drie honkslagen.
Chih-Sheng Lin (derde inning) en Yen-Wen Kuo (negende inning) homerden voor Taiwan, dat Italië met 11-3 'outhitte'.

(11 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.