Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Neptunus opent Holland Series met comfortabele winst
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus is de best-of-seven Holland Series zaterdagmiddag (12 september) begonnen met een comfortabele 7-1 overwinning vs. Corendon Kinheim.

Twee weken geleden keek Neptunus in de Play-Offs nog tegen uitschakeling aan, maar kwam toen tot een 'sweep' tegen favoriet L&D Amsterdam Pirates om zich te plaatsen voor de finale. En daarmee voorkwam de Rotterdamse ploeg onttroning en heeft nu dus de kans de kampioenstitel te prolongeren.

Voor de opener op eigen veld had Neptunus reliever Loek van Mil weer aan het roster toegevoegd voor de Holland Series. De rechtshander keerde een paardagen eerder terug uit de States, nadat zijn korte terugkeer in het profhonkbal maandag ten einde kwam toen zijn ploeg werd uitgeschakeld. Van Mil had een contract getekend bij de Minnesota Twins en voegde zich op 27 augustus bij het Triple-A team. Hij gooide in drie wedstrijden voor de Rochester Red Wings, maar de ploeg werd uitgeschakeld voor de Play-Offs in de International League.

In de wedstrijd van vandaag waren slechts drie van de zeven Neptunus-punten verdiend, want de Kinheim-verdediging maakte een paar kostbare fouten. Dit weekeinde moet de Haarlemse ploeg het doen zonder werper Tom Stuifbergen, die een schorsing moet uitzitten.

Game Two wordt zondag in Rotterdam gespeeld, aanvang 14:00 uur.

(12 september)
Neptunus nam al vroeg het heft in handen door driemaal te scoren in de derde inning op starter David Bergman. En daardoor had de Rotterdamse ploeg al snel een comfortabele voorsprong en keek geen moment achterom.

Echter, het was Kinheim dat dreigde iets in de maak te hebben in de eerste inning op linkshander Diegomar Markwell. Maar hoewel er vier honklopers waren bereikte slechts één van hen het tweede honk. Met één uit kreeg de ervaren werper een honkslag tegen van Mervin Gario, maar die ging gedwongen uit op een hierna volgende grounder van Bryan Engelhardt. Hij schoof op toen Phil Ortez vier wijd kreeg, maar daarna volgde opnieuw een gedwongen nul op een klap van Dashenko Ricardo, zodat er twee lopers achterbleven.

In de tweede inning, met één uit, kwam Dudley Leonora na een fout op het honk, maar hierna schakelde Markwell Niels van Weert en Jochem Koedijk met drie slag uit. Vanaf dat moment domineerde Markwell in de volgende innings. Vanaf de strikeout op Van Weert schakelde de linkshander de volgende elf slagmensen op rij uit.

Neptunus liet aanvankelijk ook twee lopers achter in de openingsbeurt op Bergman. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en kreeg Raily Legito vier wijd. De twee schoven op na een grounder van Gianison Boekhoudt, maar strandden op het tweede en derde honk toen Bergman de inning afsloot met drie slag voor Christian Diaz.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning sloeg Neptunus toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een tweehonkslag en kreeg Benjamin Dille vier wijd. Hierna leverden Raily Legito en Gianison Boekhoudt beiden een puntscorende honkslag af om de score te openen. Een hierna volgende opofferingsslag van Christian Diaz verhoogde de stand naar 3-0.

De thuisploeg voegde een punt toe in de vierde. Gyenuar Lopez begon met een tweehonkslag. Een poging tot een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji eindigde in een stootslag-honkslag toen Bergman weggleed bij het fielden van de bal. Met Lopez nu op het derde honk werden de gebroeders Kemp hierna uitgeschakeld, maar een fout op een 'force play-grounder' van Benjamin Dille stelde Lopez in de gelegenheid te scoren.

In de eerste helft van de zesde inning maakte Kinheim een einde aan Markwell's 'ketting' van elf opeenvolgende nullen en kwam ook tot scoren. Kevin Moesquit begon eerst met een honkslag. Hierna kreeg Mervin Gario drie slag, waarna Moesquit in scoringspositie kwam op een grounder van Bryan Engelhardt. Even later scoorde hij toen Phil Ortez een honkslag sloeg.

Neptunus antwoordde met twee eigen runs in de tweede helft van de zesde om meer afstand te nemen. Maar opnieuw was een verdedigende fout de oorzaak van het scoren. Shaldimar Daantji en Urving Kemp begonnen met honkslagen, waarna de eerste het derde honk bereikte, nadat Dwayne Kemp was uitgevangen. Ook Benjamin Dille werd uitgevangen, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Raily Legito vier wijd kreeg. De twee punten werden vervolgens gescoord toen een fout werd gemaakt op een grounder van Gianison Boekhoudt, die het einde van de inning had kunnen betekenen. In plaats daarvan stond Neptunus nu met 6-1 voor.

In de 2e7 nam Pim Walsma de pitching over van Bergman. Hij gooide met één uit vier wijd op Gyenuar Lopez, zag hem het tweede honk stelen, maar kreeg daarna twee nullen.

In de 1e8 kreeg Kinheim de kans iets terug te doen. Jochem Koedijk opende met een tweehonkslag en Kevin Moesquit volgde met een infield-hit, waarop Koedijk overigens niet kon opschuiven. De twee schoven hierna wel op toen Mervin Gario werd uitgevangen. Maar hierna schakelde Markwell Bryan Engelhardt met drie slag uit en maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

Neptunus voegde nog een punt toe in de tweede helft van de achtste op Arshwin Asjes, maar opnieuw dankzij een fout. Met één uit kwam Benjamin Dille op het honk na een foute aangooi en bereikte het derde honk na een honkslag van Raily Legito. De Belg scoorde hierna het zevende Neptuniaanse punt op een grounder van Gianison Boekhoudt.

Markwell, die zeven keer drie slag gooide, had zijn werk in acht innings gedaan en werd in de eerste helft van de negende inning afgelost door Kevin Kelly. Hij kreeg een one-out single tegen van Jeffrey Arends, maar daar bleef het bij, want een vangbal en groundout maakte een einde aan de inning en de wedstrijd.Curaçao Neptunus - Corendon Kinheim 7-1
RHE
Corendon Kinheim000001000-173
Curaçao Neptunus00310201X-7101
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (0-1)623963
Pim Walsma111---
Arshwin Asjes1--11-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (1-0)871611
Kevin Kelly11-1--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Olav Steijger, 2B-Henri van Heijningen, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:37 uur.

Game Notes:
Game One, best-of-seven Holland Series.
Neptunus leidt Series, 1-0.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 19° C, zuid-zuidoostelijke wind 17 kmu, windkracht 3,1 Bft, luchtvochtigheid 68%.
...Neptunus-starter Diegomar Markwell...

...Kinheim-starter David Bergman...

...Christian Diaz lijkt te worden uitgeschakeld bij een pick-off...
...in de 5th inning, maar duikt veilig terug...

...Kevin Moesquit scoort het enige Kinheim-punt in de 6e...
...Catcher Gianison Boekhoudt wacht op de bal...
...Urving Kemp ontwijkt de tik van catcher Dashenko Ricardo in de 6e inning, mist de plaat, maar duikt terug om alsnog te scoren...

...Raily Legito sloeg 2-uit-3, scoorde een punt...
...en sloeg ook een punt binnen...

...Jeffrey Arends gaat gedwongen uit op 2e honk in de 7e...
...2e honkman Benjamin Dille completeert een dubbelspel...

...Gyenuar Lopez steelt het 2e honk in de 7e inning...
...Korte stop Dudley Leonora kan dat niet voorkomen...

...Gianison Boekhoudt wordt in de 8e inning uitgetikt door...
...pitcher Arshwin Asjes, maar zorgt voort het 7e punt...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.