Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Toronto wint 2e duel op rij en dwingt 5e duel af vs. Texas!
English
ARLINGTON, Texas (USA) - Na de eerste twee wedstrijden voor eigen publiek te hebben verloren wonnen de Toronto Blue Jays de volgende twee wedstrijden 'on the road' om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen in hun best-of-five American League Division Series tegen de Texas Rangers. Maandag (12 oktober) sloegen de Blue Jays vroeg toe en wonnen met 8-4 om de reeks in balans te brengen. En daardoor keert de reeks weer terug naar Canada waar woensdag Game 5 wordt gespeeld.

De Rangers zijn nu 1-9 all-time in thuiswedstrijden in League Division Series. De enige winst kwam in Game 2 van de 2011 ALDS toen Derek Holland (de starter van vandaag) de winnende werper was.

Het was geen goede honkbaldag voor Texas, want eerder vanmiddag in deze staat verzuimde Houston Astros een 6-2 voorsprong vast te houden en verloor met 9-6 van Kansas City Royals in hun vierde duel van de ALDS. En daardoor heeft ook deze reeks een vijfde wedstrijd nodig.
Verslag Astros vs. Royals

In de avond werden de twee NLDS-reeksen voortgezet met de Chicago Cubs als gastheer van de St. Louis Cardinals en zijn de Los Angeles Dodgers op bezoek bij de New York Mets.Startende werpers vanmiddag in Arlington waren linkshander Derek Holland (4-3) voor de Rangers en rechtshander R.A. Dickey (11-11) voor de Blue Jays.

Derek Holland, die afgelopen donderdag 29 jaar werd, gooide in zijn eerste 'postseason'-wedstrijd sinds 2012. Hij kreeg twee wins op zijn naam in vier 'postseason'-starts, waaronder één in de 2011 World Series. Holland gooide ook in relief in negen 'postseason'-wedstrijden. Dit seizoen gooide Holland eenmaal tegen Toronto, in augustus. De linkshander was van april tot begin augustus uitgeschakeld met een schouderblessure.

R.A. Dickey maakte dit seizoen 33 starts voor de Blue Jays. De rechtshander kwam tot 126 strikeouts in 214 1/3 inning, maar gooide dit seizoen niet tegen de Rangers. Dickey gooit in de Major League sinds 2001 en gooide in zijn eerste vijf big league-seizoenen voor de Texas Rangers. Dickey, die op 29 oktober 41 jaar wordt, komt sinds 2013 voor de Blue Jays uit. Hoewel hij al 13 seizoenen in de Majors gooit was dit Dickey's eerste 'postseason'-optreden! En met zijn 40 jaar en 348 dagen werd Dickey de oudste werper in de historie die een 'postseason'-debuut maakte als werper.De Blue Jays sloegen vroeg toe en stonden al met 7-0 voor in de derde inning. De Canadese ploeg scoorde drie punten in de eerste slagbeurt op Derek Holland. Ben Revere begon met een stootslag-honkslag (!), waarna hij scoorde toen Josh Donaldson homerde om Toronto een snelle 2-0 voorsprong te bezorgen. Met twee uit homerde Chris Colabello ook en maakte er een 3-0 stand van.


...Chris Colabello sloeg een 2B en HR voor Toronto...
...Hij scoorde tweemaal en had twee RBI's...
...Op de foto slaat hij voor Italië tijdens het...
...Europees Kampioenschap 2012 in Nederland...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede helft van de eerste inning leek Texas iets terug te kunnen doen op R.A.Dickey, want Shin-Soo Choo en Adrian Beltre (terug in de line-up) sloegen een honkslag met één uit, maar zij strandden.

Toronto voegde daarna een punt toe in de tweede toen Kevin Pillar homerde met één uit.

In de eerte helft van de derde inning kwam Toronto opnieuw tot een rally van drie punten. Josh Donaldson begon met vier wijd en José Bautista volgde met een tweehonkslag en dat zorgde voor een vroeg vertrek van Holland. Colby Lewis nam het over. Een punt werd even later gescoord toen Bautista op het derde honk werd uitgeschakeld na een grounder van Edwin Encarnacion, waarna Chris Colabello een puntscorende honkslag toevoegde. Na een vangbal kreeg Russell Martin vier wijd, waarna Kevin Pillar een honkslag sloeg om het volgende punt binnen te slaan en de voorsprong op te voeren naar 7-0.

Dickey kreeg drie nullen op rij in de tweede, waaronder twee strikeouts. Met twee uit in de derde kreeg de veteraan honkslagen tegen van Shin-Soo Choo en Adrian Belte, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Een wilde worp resulteerde vervolgens in het eerste Texas-punt, maar de inning eindigde na een line drive van Prince Fielder in het midveld. Dickey kreeg vervolgens weer drie opeenvolgende nullen in de vierde.

Toronto werd hierna vanaf de vierde inning puntloos gehouden en liet twee lopers achter in zowel de vierde als de vijfde slagbeurt. In de 2e5, met één uit, kreeg Dickey een honkslag tegen van Robinson Chirinos, waarna een line drive van Delino DeShields werd gevangen in het midveld. Ondanks de voorsprong van 7-1 werd R.A. Dickey hierna vervangen, waardoor hij éénderde inning tekort kwam om winnende werper te worden. De veteraan, die zijn 'postseason'-debuut maakte, werd vervangen door David Price, die ook een line drive moest incasseren, maar ook die werd in het outfield gevangen en zorgde voor het einde van de inning.

Price kreeg drie nullen op rij in de zesde, waarna de Blue Jays weer een punt scoorden in de zevende. Met één uit sloeg Russell Martin een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Kevin Pillar om er een 8-1 stand van te maken.

In de 2e7 draaiden de Blue Jays een dubbelspel, maar daarna kreeg David Price een tweehonkslag tegen van Rougned Odor. Even later scoorde Odor het tweede Texaanse punt na een honkslag van Robinson Chirinos. In de eerste twee wedstrijden van deze reeks had Odor al vijf punten gescoord en werd daarmee de eerste speler in de historie die dat presteerde in de eerste twee 'postseason'-wedstrijden in zijn carrière. In totaal zijn er nog zeven andere spelers geweest die vijf (of meer) punten scoorden in de eerste twee wedstrijden van een reeks, waaronder de legendarische Lou Gehrig, die het presteerde in de 1932 World Series als speler van de New York Yankees. Na Gehrig's prestatie duurde het 52 jaar voordat de volgende speler hetzelfde deed.

In de 2e8 zag David Price de Rangers weer een paar punten terugpakken. Shin-Soo Choo opende met een honkslag, waarna Prince Fielder met één uit een honkslag sloeg. Met lopers op het eerste en derde honk ging Mitch Moreland uit op een grounder, maar bracht daar wel Choo mee over de plaat. Volgende slagman Elvis Andrus sloeg een honkslag door het midden en dat stelde Fielder in de gelegenheid vanaf het tweede honk te scoren en de achterstand te verkleinen naar 8-4. Dat leidde tot een werperswissel, want Aaron Sanchez nam het over van Price, maar sloot de inning af met een strikeout.

Reliever Roberto Osuna gooide de deur definitief in het slot voor de Rangers met drie nullen op rij in de negende.

En daarmee brachten de Blue Jays de reeks weer in balans en die keert nu terug naar Toronto waar woensdag de vijfde wedstrijd wordt gespeeld.

(12 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.