Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus, 't Hoen, Kemp, Coach Annie genomineerd voor Rijnmond Awards
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus, dat dit jaar de nationale honkbaltitel prolongeerde en ook de European Champions Cup (eerste Europa Cup-winst sinds 2004) won, is genomineerd voor Sportploeg van het Jaar bij de jaarlijkse Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.

Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen en speler Dwayne Kemp zijn genomineerd voor respectievelijk Coach van het Jaar en Sportman van het Jaar. Coach Annie van de Portland Poema's is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar.

Ook genomineerd voor Sportploeg van het Jaar zijn Papendrechtse Korfbal Club (PKC) en Victoria Squash. Dit jaar won PKC voor de negende keer de titel in de zaalcompetitie, terwijl Victoria landskampioen squad werd.

Dwayne Kemp werd genomineerd als speler van het succesvolle team van Neptunus met wie hij landskampioen werd en de European Champions Cup won.
Ook genomineerd is Jeroen Hertzberger (hockey), die Europees kampioen werd met het Nederlands Hockey Team en in de finale tegen Duitsland één van de doelpunten maakte. De derde genomineerde is Rutger van Schaardenburg (zeilen), dit dit jaar voor het eerst Europees kampioen werd.


...Evert-Jan 't Hoen krijgt een douche na het winnen...
...van de kampioenstitel met Neptunus...
(© Foto: Henk Seppen)
Evert-Jan 't Hoen is in gezelschap van Mark van der Ham (judo), die dit jaar zeer succesvol was, want hij won het brons op het WK, goud en brons op het EK, zeven medailles (driemaal goud) op de Grand Slam, brons op de Masters en vier nationale kampioenstitels. De derde genomineerde is Arno Havenga (waterpolo), die dit jaar het zilver won met de Nederlandse Vrouwen Ploeg op het WK in Kazachstan. 't Hoen won de Award in de voorgaande twee jaar.

De vierde genomineerde uit het honkbal staat simpelweg bekend als Coach Annie. Zij toont een enorme passie in de begeleiding van de kinderen die zij coacht bij de Poema's. De Antilliaanse coach is ook betrokken bij Bean Bag Baseball en G-baseball. Ook genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar zijn Philip Scheffer en Leon van Pul (Spartaan '20, voetbal) en de 80-jarige Alie Kooren (Stichting Roeivalidatie, roeien).

Genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar zijn Marhinde Verkerk (judo), Maud Megens (waterpolo) en Lisette Teunissen (aangepast zwemmen).

Genomineerd voor Sporttalent van het Jaar zijn Bo Bendsneyder (motorrace), Marieke Keijser (roeien) en Rick Karsdorp (voetbal).

Genomineerd voor de Gehandicaptensportprijs zijn TTV Alexandria '66 (tafeltennis), Rotterdam Basketbal (G-basketbal) en Atomium '61 (G-handball, goalball).

Iedereen kan tot 30 november zijn/haar stem uitbrengen op Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.

De winnaars worden bekend gemaakt op 7 december tijdens een gala in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

(12 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.