Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS shuts out HCAW
English
HAARLEM - DSS kwam zaterdag (15 augustus) tot een 6-0 shutout tegen HCAW om een nieuwe stap te zetten richting prolongatie van een plek in de Hoofdklasse. Met de winst klom DSS naar de eerste plaats in de Play-Downs.

DSS kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Sven Jongejans en Ryan Miner. HCAW sloeg slechts drie honkslagen op Mike Groen, die het hele duel gooide voor de Haarlemmers.

(15 augustus)
Mike Groen gooide het hele duel voor DSS, had daarvoor 104 pitches nodig en stond slechts drie honkslagen toe in zijn eerste complete wedstrijd op Hoofdklasse-niveau. De rechtshander kwam tot twee strikeouts.

DSS strandde twee lopers in de eerste inning op HCAW-starter Sander Helmendach, maar opende de score in de volgende slagbeurt. Met één uit werd Joffrey Heus geraakt door een worp, schoof op na een honkslag van Ryan Miner en scoorde op een 2-out single van Mark Smit. Met lopers op het tweede en derde honk sloot Helmendach de inning af met een strikeout.

DSS ging op rij uit in de derde inning, maar voegde weer punten toe in de vierde en vijfde. In de vierde opende Levine Gabriëls met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Heus en scoorde op een honkslag van Miner. In de vijfde was het Sven Jongejans die begon met een honkslag. Met één uit kwam hij in scoringspositie na een grounder van Tino van Erk en scoorde op een honkslag van Seb Visser om de stand op 3-0 te brengen.

Mike Groen kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna hij werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning. In de derde slagbeurt volgde weer een dubbelspel. Raoell Kortstam opende met een honkslag. Hierna schoof hij aanvankelijk op na een opofferingsstootslag van Max Clarijs, maar werd vervolgens alsnog uitgeschakeld in een dubbelspel.

HCAW liet een loper achter op het eerste honk in de vierde en zesde inning, waarna de ploeg op rij werd uitgeschakeld door Groen in de vijfde slagbeurt.

In de eerste helft van de zevende inning gooide Groen vier wijd op lead-off hitter Roy Seltenrijch, gevolgd door een honkslag van Rossini Frolijk. Maar hierna zorgde Kevin Nieveld met een vangbal voor een dubelspel en liet HCAW weer een loper achter toen een foul-out de slagbeurt afsloot.

In de 2e7 voegde DSS weer een punt toe. Mark Smit opende met een driehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Steven van Groningen nam het over van Helmendach, maar werd begroet met een RBI-single van Sven Jongejans.

Nadat Mike Groen voor de derde keer in dit duel drie nullen op rij kreeg in de 1e8 verhoogde DSS de voorsprong naar 6-0 door tweemaal te scoren in de tweede helft van de inning. Seb Visser begon met een honkslag, waarna Levine Gabriëls werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Joffrey Heus en scoorden daarna respectievelijk op honkslagen van Ryan Miner en Mitchel Dautzenberg. Hierna werd Gijs van Els HCAW's nieuwe werper en schakelde de volgende twee slagmensen uit, maar DSS had nu een stevige voorsprong.

In de eerste helft van de negende inning kreeg Groen twee snelle nullen, waarna Roy Seltenrijch na een fout op het honk kwam, maar vervolgens sloot een vangbal de wedstrijd af.DSS - HCAW 6-0
RHE
HCAW000000000-030
DSS01011012X-6131
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-1)6 (*)31944
Steven van Groningen1.1--422
Gijs van Els0.21----
(*) - Helmendach gooide op één slagman in de zevende inning
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, W (1-0)9233--
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:12 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,7° C, west-noordwestelijke wind 16 kmu, windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 84%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.