Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV herstelt na ruime nederlaag
English
VLEUTEN - Na een onverwacht grote nederlaag donderdagavond herstelde UVV zich en won zaterdag (15 augustus) met 4-1 vs. Mampaey The Hawks.

UVV besliste het duel pas laat met het scoren van drie punten in de achtste inning.

Timo van Ancum gooide de hele wedstrijd voor UVV, kwam tot vier strikeouts en stond acht honkslagen toe. In de reguliere competitie gooide Van Ancum in 19 wedstrijden, maar startte er daarvan slechts twee. De laatste keer dat Van Ancum een complete wedstrijd gooide was op 28 september 2013 toen hij de winnende werper was in de 2-1 overwinning van ADO Lakers in de vijfde wedstrijd van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Twins. Met die overwinning handhaafde ADO Lakers zich toen in de Hoofdklasse.

(15 augustus)
De wedstrijd bleef puntloos in de eerste drie innings. UVV opende daarna de score met één punt in de tweede helft van de vierde inning.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning kreeg UVV een scoringskans in de volgende slagbeurt. Met één uit sloeg Mike Bazuin een honkslag en kreeg Tony Enos vier wijd. Met twee uit kwam Jordan Illis via een infield-hit op het honk, zodat de lopers opschoven en dat had een volle-honken-situatie kunnen opleveren. Echter, Bazuin rende te ver door over zijn honk en werd uitgeschakeld na een aangooi vanaf het eerste honk, zodat de inning ten einde kwam.

In de derde liet UVV een loper achter op het derde honk, maar scoorde in de vierde. Met één uit kreeg Mike Bazuin vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. José Moreno nam het over van starter Evan Simons, waarna Bazuin opschoof na een wilde worp. Met twee uit bereikte hij ook het derde honk na een wilde worp en scoorde even later op een honkslag van Norbert Jongerius.

UVV-starter Timo van Ancum schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit. Met twee uit in de derde kreeg hij honkslagen tegen van Chris Williams en Jules Peters. Echter, Williams werd uitgeschakeld op het derde honk bij een poging een extra honk te pakken op de klap van Peters.

In de vierde kreeg The Hawks een loper op het derde honk toen Odion Gouverneur begon met een honkslag en opschoof na een mislukte pick-off en een grounder, maar daarna bleef hij achter.

Werd Williams uitgeschakeld op het derde honk in de derde inning, twee andere lopers werden eveneens op de honkpaden uitgeschakeld in de vijfde. Nu met een 1-0 achterstand kreeg lead-off hitter Brian Raap drie slag, maar kwam na een wiled worp op het honk. Met één uit werd Raap uitgeschakeld na een pick-off. Hierna kreeg Louie-Jay Sienders vier wijd, maar werd uitgeschakeld bij een steelpoging, waardoor de inning ten einde kwam.

Nog altijd met slechts een 1-0 voorsprong nam UVV meer afstand door driemaal te scoren met twee uit in de tweede helft van de achtste inning. Met één uit sloeg Joris van Ballegooy een honkslag, waarna Gilmer Lampe het eerste honk kreeg na hinderen-catcher. De twee schoven op na een grounder, waarna de honken vol kwamen te staan toen Omar Williams vier wijd kreeg. Nadat de laatste was vervangen door pinch-runner Rick Kuipers leverde Mike Bazuin een 2-run single af. Even later scoorde ook Kuipers net voordat Bazuin uitging bij een steelpoging.

Nu met een 4-0 achterstand scoorde The Hawks hun enige punt in de eerste helft van de negende. Odion Gouverneur en Julian Goins begonnen de slagbeurt met honkslagen. Goins werd even later gedwongen uitgeschakeld op een grounder van pinch-hitter Kevin van Veen. Kort daarna ging ook Van Veen gedwongen uit op een klap van Stephen Henson, maar daardoor kon Gouverneur wel scoren. Brian Raap volgde met een honkslag, maar hierna maakte de derde gedwongen nul in deze slagbeurt een einde aan de wedstrijd.UVV - Mampaey The Hawks 4-1
RHE
Mampaey The Hawks000000001-181
UVV00010003X-471
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-1)3.133211
José Moreno4.2-1532
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (1-0)941811
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-René Ras.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:06 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21,3° C, west-noordwestelijke wind 21 kmu, windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 75%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.