Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV shuts out The Hawks; Van Zijl bijna Perfect
English
DORDRECHT - UVV boekte zondag (16 augustus) een 8-0 shutout tegen Mampaey The Hawks, maar besliste het duel wederom pas laat. Met een 2-0 voorsprong voegde UVV zes punten toe in de laatste drie innings.

Jurjen van Zijl gooide acht sterke innings voor UVV. De rechtshander nam een Perfect Game mee naar de achtste inning, maar kreeg toen twee honkslagen tegen.

UVV kwam tot tien honkslagen. Dennis De Quint droeg bij met drie binnengeslagen punten.

(16 augustus)
De eerste inning begon niet goed voor UVV, maar de ploeg wist wel eenmaal te scoren. Rick Kuipers opende met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna kreeg ook Gilmer Lampe vier wijd, maar werd op het eerste honk uitgeschakeld via een pick-off van startende werper Quinn Tramm. Hoewel beide lopers werden uitgeschakelde gooide Tramm voor de derde keer op rij vier wijd, dit keer voor Dennis De Quint. De Belg schoof daarna op na een doorgeschoten bal en bereikte het derde honk toen Omar Williams een honkslag sloeg. De Quint scoorde daarna het eerste punt voor UVV toen hij de thuisplaat kreeg toegewezen na schijn. Williams schoof hierdoor uiteraard op naar het tweede honk, maar bleef daar achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning voegde UVV een punt toe in de derde slagbeurt. Met twee uit sloeg Gilmer Lampe een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Dennis De Quint.

UVV werd hierna puntloos gehouden door Tramm in de volgende drie slagbeurten. In de zesde verzuimde de ploeg een punt toe te voegen en liet drie lopers achter. Met twee uit gooide Tram vier wijd op Omar Williams, waarna hij Mike Bazuin en Tony Enos beiden met een worp raakte. Een grounder sloot de slagbeurt daarna af.

In de eerste helft van de zevende wist UVV eindelijk wat meer afstand te nemen door viermaal te scoren op zes hits. Thomas Smits begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Jamie Verheyleweghen opschoof na een stootslag-honkslag van pinch-hitter Norbert Jongerius. Dat leidde tot een werperswissel, want Kevin van Veen nam het over van Quinn Tramm. Hierna mislukte een double steal, want Verheyleweghen werd uitgeschakeld bij zijn steelpoging. Maar daarna volgden Rick Kuipers en Gilmer Lampe met puntscorende honkslagen. Met twee uit stond Lampe op het tweede honk en bereikte het derde na een doorgeschoten bal, waarna hij scoorde op een honkslag van Omar Williams. Mike Bazuin volgde ook met een honkslag en dat bracht nieuwe werper Michel Offerman naar de heuvel. Even later schoven Williams en Bazuin op na een doorgeschoten bal, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Tony Enos. Offerman raakte vervolgens Joris van Ballegooy met een worp, resulterend in het volgende punt en een 6-0 voorsprong voor UVV. Drie lopers bleven daarna achter toen een grounder de inning afsloot.

UVV scoorde weer tweemaal in de achtste inning. Met één uit kregen Rick Kuipers en Gilmer Lampe vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Dennis De Quint.

The Hawks moest tot de achtste inning wachten op een kans iets terug te kunnen doen. UVV-starter Jurjen van Zijl schakelde 23 slagmensen op rij uit en was bezig met een Perfect Game in de achtste inning. De rechtshander had nog slechts vier nullen nodig om de prestatie af te kunnen realiseren. Maar toen kwam er een einde aan zijn Perfect Game. Met twee uit in de tweede helft van de achtste inning sloeg Brian Raap een honkslag door het midden om zowel een einde te maken aan de Perfect Game als de No-Hitter. Hierna sloeg ook Tim Roodenburg een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Van Zijl Louie-Jay Sienders met een worp raakte, maar hij stond geen punten toe, want een gedwongen nul sloot de inning daarna af.

Kevin Noordzij gooide de negende inning voor Van Zijl, die precies 100 worpen had afgeleverd. Noordzij kreeg een lead-off single tegen van Jules Peters, maar die ging gedwongen uit. Een nieuwe 'force out' en een vangbal maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd.Mampaey The Hawks - UVV 0-8
RHE
UVV101000420-8100
Mampaey The Hawks000000000-030
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-0)85-2--
Kevin Noordzij1--1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (0-1)6 (*)35532
Kevin van Veen0.2--433
Michel Offerman1.1 (**)-4122
Berend Ruben1-1---
(*) - Tramm gooide op twee slagmensen in de zevende inning
(**) - Offerman gooide op één slagman in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:53 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,9° C, noord-noordwestelijke wind 19 kmu, windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.