Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Neptunus verplettert Kinheim met enorme shutout
English
HAARLEM - Na de eerste twee wedstrijden van hun Play-Off opening series vs. Curaçao Neptunus te hebben gewonnen werd Corendon Kinheim zondag (16 augustus) op eigen veld verplettert met een ruime 19-0 shutout-nederlaag.

Officials in Wedstrijden, waarin één team 15 of meer runs scoort
Datum & WedstrijdUitslagUmpiresOfficial Scorers
23 april
The Hawks vs. DSS
5-17Henri van Heijningen
René Ras
Edwin Louisa
Rienette Hamers
Francis Speters
3 mei
UVV vs. HCAW
17-7Stenar van Groningen Schinkel
Winfried Berkvens
Fred Oosterling
Alex van den Berg
Huub Nelissen
9 mei
Pioniers vs. Neptunus
2-15Efrem Silvania
René Ras
André Ficken
Fred van der Kade
Harumi Ueda
2 juni
Pioniers vs. Kinheim
5-22Efrem Silvania
Martijn Bosschaart
Henny Jansen
Jeanette van Drunen
Marco Stoovelaar
11 juni
HCAW vs. Neptunus
0-15Stenar van Groningen Schinkel
Martijn Bosschaart
Rob Has
Marco Stoovelaar
Feiko Drost
27 juni
The Hawks vs. Neptunus
6-25Stenar van Groningen Schinkel
Efrem Silvania
Peter Brink
Leo van den Brun
Feiko Drost
4 juli
Pirates vs. The Hawks
22-1Martijn Bosschaart
René Ras
Fred van Groningen Schinkel
Leo van den Brun
Fred van der Kade
4 juli
Neptunus vs. Pioniers
2-19Roy van de Wateringen
John Beltman
Jos van Eijsden
Norbert van Oosterhout
Francis Speters
2 augustus
HCAW vs. Pioniers
0-16Winfried Berkvens
Rutger Druijve
Fred van Groningen Schinkel
Marco Stoovelaar
Rienette Hamers
6 augustus
Pioniers vs. Kinheim
0-17Niek Elshof
Winfried Berkvens
Peter de Haan
Maaike Houtkamp
Marco Stoovelaar
16 augustus
Kinheim vs. Neptunus
(Play-Offs)
0-19Efrem Silvania
Edwin Louisa
Rutger Druijve
Marco Stoovelaar
Ger van Dongen
Neptunus kwam vandaag tot 19 honkslagen, waaronder vijf van lead-off hitter Dwayne Kemp, die vier honkslagen sloeg in de eerste vier innings. Raily Legito sloeg vier honkslagen en had zes binnengeslagen punten. 13 van Neptunus' 19 honkslagen werden overigens geslagen door de eerste vier slagmensen in de line-up. Zij sloegen samen ok 14 punten binnen en scoorden 13 pounten.

Meer feitjes van vandaag.

De 19 punten die Kinheim tegen kreeg zijn de meeste die de ploeg in deze eeuw heeft moeten incasseren en zijn de meeste die het moest toestaan sinds 28 september 1996. Destijds, 19 (!) jaar geleden, kreeg Kinheim 20 punten tegen in een 20-5 nederlaag vs. HCAW in Game 2 van de Holland Series. Tussendoor was het hoogste aantal punten dat Kinheim tegen kreeg 15 en dat gebeurde driemaal.

Er zijn dit seizoen 11 wedstrijden geweest, waarin één team 15 of meer punten scoorde. In slechts twee van deze wedstrijden was het de thuisploeg die 15 of meer punten scoorde.

Voor Home Plate Umpire Efrem Silvania was het zijn vierde wedstrijd dit seizoen waarin een ploeg 15 of meer punten scoorde. Vier andere umpires namen deel aan drie van dergelijke wedstrijden, namelijk Winfried Berkvens, Martijn Bosschaart, Stenar van Groningen Schinkel en René Ras.

Het was de derde opeenvolgende wedstrijd van een team dat 15 punten scoorde, waarbij Marco Stoovelaar één van de twee Official Scorers was. En het was zijn 'league-leading' vijfde van het seizoen. Vijf Official Scorers waren betrokken bij twee van dit soort wedstrijden.

Bij de wedstrijd van vandaag was Stoovelaar in gezelschap van zijn scoring-collega Ger van Dongen, die de play-by-play verzorgde. Het was Van Dongen's laatste wedstrijd, want hij nam na 25 jaar afscheid (hij miste één seizoen). Van Dongen debuteerde als Official Scorer op 7 juni 1990 bij het duel tussen Neptunus en Quick Amersfoort. Tijdens de Seventh Inning Stretch werd Van Dongen geëerd door de scorebox-crew van Kinheim en ontving een kadootje uit handen van Public Address Announcer Yvonne de Vries. Ze hield een leuke speech, waarbij ze niet alleen Ger van Dongen bedankte voor zijn vele jaren als Official Scorer, maar ook zijn vrouw Carolien, die een paar jaar geleden stopte als Official Scorer.

(16 augustus)
15 of meer Gescoorde Punten tegen Kinheim, één wedstrijd
PDatumTegenstanderUitslag
2028 sep. 1996HCAW5-20 (HS)
1916 aug. 2015Neptunus0-19 L (PO)
159 aug. 2003HCAW15-1 L (KP)
19 mei 2012Amsterdam Pirates2-15 L
7 sep. 2013Neptunus2-15 L (PO)
HS = Holland Series; PO = Play-Offs; KP = Kampioenspoule
Neptunus scoorde de eerste twee punten in de eerste slagbeurt op starter Nick Veltkamp. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Dwayne Kemp, die vervolgens het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Raily Legito. Een hierna volgende honkslag van Gianison Boekhoudt maakte er 2-0 van.

Een 6-run rally in de tweede inning verhoogde niet alleen Neptunus' voorsprong naar 8-0, het bracht de wedstrijd ook al vroeg vrijwel buiten bereik voor Kinheim. In deze slagbeurt kwam Neptunus tot vier honkslagen. De ploeg kreeg de honken vol nadat Rien Vernooij opende met een tweehonkslag. Nadat hij was opgeschoven op een grounder zorgde vier wijd voor Urving Kemp en een infield-hit van Dwayne Kemp voor volle honken. Veltkamp raakte hierna Benjamin Dille met een worp, zodat werd gescoord. Een 2-run single van Raily Legito volgde, waardoor het 5-0 werd. Hierna verving Glenn Wassink Veltkamp, maar op zijn tweede worp kreeg hij een 3-run homerun tegen van Gianison Boekhoudt die er 8-0 van maakte.

Nog twee rallies volgden, want Neptunus scoorde vijfmaal in de derde en viermaal in de vierde inning.

In de derde kreeg Neptunus de honken vol met één uit. Shaldimar Daantji sloeg toen een tweehonkslag, Urving Kemp kreeg vier wijd, gevolgd door een honkslag van Dwayne Kemp. Honkslagen van Benjamin Dille en Raily Legito (2-run) leverden vervolgens drie punten op, waarna een fout op een grounder van Christian Diaz met twee uit de volgende twee runs binnenbracht in deze slagbeurt.

In de vierde werden vier punten gescoord met twee uit. Met één uit sloeg Daantji een honkslag. Met twee uit leverde Dwayne Kemp zijn vierde honkslag in zijn vierde slagbeurt af, elk in één van de eerste vier innings, en dat is een zeldzame prestatie. Een honkslag van Dille en tweehonkslag van Legito produceerden elk een punt en leidde tot een nieuwe werperswissel. Scott Ronnenbergh nam het over, maar hij begon met een puntscorende wilde worp, waarna hij een puntscorende honkslag moest toestaan aan pinch-hitter Gyenuar Lopez die de stand opvoerde naar 17-0.


...De afscheid nemende Official Scorer Ger van Dongen...
...wordt geëerd door Kinheim's Public Address...
...Announcer Yvonne de Vries...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De vijfde inning was de enige waarin Neptunus niet tot scoren kwam, want toen werd de ploeg op rij uitgeschakeld door Ronnenbergh. De linkshander kreeg daarna weer een punt tegen in de zesde. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Benjamin Dille, die ging scoren op een grounder van Gyenuar Lopez.

Sander Paap, die een back-up catcher is, gooide vervolgens de zevende inning voor Kinheim en stond het laatste punt van Neptunus toe. Shaldimar Daantji begon met een honkslag en scoorde op een opofferingsslag van Benjamin Dille.

Kenny Van Den Branden gooide de eerste vijf innings voor Neptunus. De Belgische rechtshander zag Kinheim in elk van deze innings de honken bereiken. In de openingsbeurt kreeg hij een one-out double tegen van Mervin Gario, die op het derde honk strandde. In de tweede kreeg hij honkslagen tegen van Dashenko Ricardo (lead-off) en Sven van de Sanden (2 outs), maar zij bleven achter op het eerste en tweede honk. In de derde sloeg Gario een honkslag voor Kinheim met één uit, maar ging later gedwongen uit. In de vierde raakte Van Den Branden lead-off hitter Ricardo met een worp, maar daarna draaide Neptunus een dubbelspel. Een pinch-hit single volgde van Niels van Weert, de vervanger van Dudley Leonora, die zichzelf blesseerde in de eerste helft van de inning. Maar Van Weert zou op het tweede honk achterblijven. In de vijfde kreeg de Belgische werper een 2-out double tegen van Bryan Engelhardt, maar ook hij strandde op het tweede honk.

Jorian van Acker nam de pitching over in de zesde en kreeg toen drie nullen op rij. In de zevende kreeg Van Acker een 2-out single tegen van Kevin Moesquit, waarna hij de wedstrijd afsloot met een strikeout.Corendon Kinheim - Curaçao Neptunus 0-19 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus2654011-19190
Corendon Kinheim0000000-071
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (1-0)5316--
Jorian van Acker22-1--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, L (0-1)1.1-1677
Glenn Wassink2.1219108
Scott Ronnenbergh2.124211
Sander Paap1--211
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (2)(2e,3-run,op Wassink).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Edwin Louisa, 3B-Rutger Druijve.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:16 uur.

Game Notes:
Official Scorer Ger van Dongen neemt na 25 jaar afscheid.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18° C, noordwestelijke wind 16 kmu, windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.