Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint in negende inning vs. Pioniers
English
HOOFDDORP - L&D Amsterdam Pirates completeerde een 3-game sweep op zondag (16 augustus) door met 8-6 te winnen bij Vaessen Pioniers.

Aanvankelijk had Amsterdam een ogenschijnlijk comfortabele 5-0 voorsprong in de zesde inning, maar tien kwam Pioniers tot een rally van drie punten. Amsterdam voegde een punt toe om er 6-3 van de maken, waarna Pioniers opnieuw een productieve slagbeurt had, driemaal scoorde in de achtste en er een 6-6 van maakte.

In de eerste helft van de negende inning scoorde Amsterdam weer tweemaal om het veld alsnog als winnaar te verlaten.

Amsterdam Pirates kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch. Zes van de zeven punten werden gescoord door de eerste vier slagmensen in de Amsterdamse line-up.

(16 augustus)
Amsterdam Pirates opende de score vandaag met drie punten met twee uit in de derde inning op veteraan-werper Elton Koeiman. De rechtshander raakte eerst lead-off hitter Rashid Gerard met een worp. Met één uit schoof die op na een honkslag van Roelie Henrique. Met twee uit leverde Nick Urbanus een 2-run triple af, waarna hij zelf even later scoorde op een honkslag van Kenny Berkenbosch.

Koeiman hield Pirates puntloos in de volgende twee innings, maar kreeg weer twee punten tegen in de zesde slagbeurt. Kenny Berkenbosch begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan met één uit toen Bas Nooij en Jesse Aussems beiden vier wijd kregen. Hierna zorgde Rashid Gerard met een honkslag door het infield voor een punt. Linoy Croes voegde een opofferingsslag toe om de stand op te voeren naar 5-0.

Amsterdam-starter Kyle Ward hield Pioniers in de eerste vijf innings zonder punten. In de eerste inning kreeg de linkshander een one-out double tegen van Dirk van 't Klooster, maar daarna schakelde hij elf slagmensen op rij uit. In de 2e5 kreeg Ward een lead-off single tegen van Mark-Jan Moorman, maar daarna sloeg volgende slagman Quintin De Cuba met een line drive in een dubbelspel.

In de zesde, met een 5-0 achterstand, scoorde Pioniers driemaal met twee uit. Met één uit sloegen Kevin Weijgertse en Daniel Fernandes beiden een honkslag, maar de laatste ging kort erna gedwongen uit op een grounder van Dirk van 't Klooster. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde Danny Rombley met een honkslag voor een punt. Hierna kreeg Vince Rooi vier wijd, zodat de honken vol kwamen te staan, waarna tweemaal werd gescoord toen Mark-Jan Moorman volgde met een 2-run single. Dat betekende het einde voor Ward, die werd opgevolgd door Robin Schel. Hij kreeg een grounder die de inning afsloot.

In de zevende inning nam Pirates wat meer afstand door een punt toe te voegen op nieuwe werper Dennis Buring. Met één uit sloeg Nick Urbanus een honkslag, schoof op na een honkslag van Kenny Berkenbosch en scoorde daarna op een opofferingsslag van Remco Draijer. Vervolgens nam Sedley Karel het werpen over van Buring en sloot de inning af met een strikeout.

In de 2e7 werd Dennis Burgersdijk de reliever voor Robin Schel. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Kevin Dirksen, maar schakelde daarna de volgende drie slagmensen uit.

Nadat Pirates op rij was uitgeschakeld in de 1e8 door Karel scoorde Pioniers opnieuw drie punten met twee uit om langszij te komen. Met twee uit kregen Vince Rooi en Mark-Jan Moorman beiden vier wijd, gevolgd door een werperswissel. Met nog altijd een 6-3 voorsprong nam Daan Hendrix het over van Burgersdijk, maar hij werd begroet met een RBI-double van Quintin De Cuba. Hierna leverde ook Kevin Dirksen ook een puntscorende honkslag af en omdat daar een outfield-fout op volgde was ook De Cuba in staat te scoren. Met een loper op het tweede honk maakte een grounder van pinch-hitter Milan Lammerts een einde aan de inning.

Met de stand nu op 6-6 hernam Amsterdam Pirates onmiddellijk weer de leiding in de eerste helft van de negende inning. Roelie Henrique opende met een honkslag, waarna closer Bayron Cornelisse werd ingebracht als vervanger voor Sedley Karel. Henrique schoof vervolgens op na een doorgeschoten bal en een honkslag van Michael Duursma. Met lopers op het eerste en derde honk volgden twee nullen, maar daarna bezorgde een wilde worp Pirates een 7-6 voorsprong en kwam er weer een loper in scoringspositie. Remco Draijer volgde met een tweehonkslag om de stand op 8-6 te brengen.

In de 2e9 bezegelde Hendrix de overwinning met drie nullen op rij.Vaessen Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 6-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates003002102-8121
Vaessen Pioniers000003030-681
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward5.221633
Robin Schel, H (1)0.1-----
Dennis Burgersdijk, H (1)1.213-22
Daan Hendrix, BS (1), W (2-0)1.11-21-
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman612755
Dennis Buring0.2--211
Sedley Karel, L (0-1)1.1 (*)3-111
Bayron Cornelisse111211
(*) - Karel gooide op één slagman in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-3:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,7° C, noord-noordwestelijke wind 18 kmu, windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 65%.
...Pioniers-starter Elton Koeiman...

...Amsterdam-reliever Robin Schel...
...Mark-Jan Moorman gaat uit in een dubbelspel in de 5e inning; 1B Kenny Berkenbosch ontvangt de bal op tijd...
...1B Umpire Stenar van Groningen Schinkel maakt luid en duidelijk de call...

...Deze zeer loyale Amsterdam-fan...
...volgt de ploeg bij alle...
...wedstrijden...

...Amsterdam Hoofd Coach Charles Urbanus...
...in discussie met 1B Umpire Stenar...
...van Groningen Schinkel...

...Remco Draijer viert zijn...
...2-honkslag in de 9e inning...
...die Amsterdam op 8-6 zet...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.