Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Mets openen NLCS thuis met winst vs. Cubs
English
QUEENS, New York City, New York (USA) - De New York Mets zijn de best-of-seven National League Championship Series zaterdagavond (17 oktober) voor eigen publiek begonnen met een 4-2 overwinning tegen de Chicago Cubs.

Game Two wordt zondag gespeeld.

Voor de Mets is het de achtste keer dat de ploeg deelneemt aan een NLCS en de eerste keer sinds 2006. De laatste keer dat een NLCS werd gewonnen was in 2000 vs. St. Louis Cardinals.

De Cubs spelen in hun vierde NLCS en eerste sinds 2003 toen werd verloren van de Florida Marlins. De Cubs verloren ook hun voorgaande twee deelnames aan een NLCS in 1984 en 1989.

Maar dit de allereerste 'postseason' series tussen de Mets en de Cubs.

Eerder vandaag namen de Kansas City Royal een 2-0 voorsprong in de American League Championship Series tegen de Toronto Blue Jays. De Royals stonden met 3-0 achter, maar kwamen tot een rally van vijf punten in de zevende inning om het duel in eigen voordeel om te draaien.
Verslag Game 2, Royals vs. Blue JaysDe startende werpers vanavond waren rechtshander Matt Harvey voor de Mets en linkshander Jon Lester voor de Cubs.

Matt Harvey was 13-8 dit seizoen met een 3.60 ERA. In zijn loopbaan is Harvey 1-0 tegen de Cubs. Harvey maakte zijn eerste 'postseason'-start in Game 3 van de NLDS tegen de Los Angeles Dodgers en was toen de winnende werper, nadat hij vijf innings had gegooid.

Jon Lester was 11-12 dit seizoen met een 3.68 ERA. In zijn loopbaan is Lester 2-0 tegen de Mets. Lester startte Game One van de NLDS tegen de St. Louis Cardinals en was toen de verliezende werper en gooide 7 1/3 inning.Op een bijzonder koude avond kwamen de Mets het eerst op het scorebord en dat deden ze gelijk in de eerste slagbeurt. Nadat Matt Harvey drie nullen op rij had gekregen in de eerste helft van de eerste inning werden even later ook de eerste twee Mets-slagmensen uitgeschakeld door Jon Lester. Maar hierna homerde Daniel Murphy, de held van Game 5 tegen de Dodgers, om er 1-0 van te maken.


...Travis d'Arnaud...
...2-uit-3, homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede inning opende Travis d'Arnaud voor de Mets met een honkslag, maar hij werd even later uitgeschakeld in een dubbelspel.

Matt Harvey schakelde de eerste 12 slagmensen op rij uit, maar kwam in de vijfde inning in de problemen. Hij raakte lead-off hitter Anthony Rizzo, die even later helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een tweehonkslag van Starlin Castro om er een gelijke stand van te maken. Met één uit sloeg Javier Baez een honkslag. Castro probeerde te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een fraaie aangooi van midvelder Yoenis Cespedes naar catcher Travis d'Arnaud, die een prima tik maakte. Even later stal Baez het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Volgende slagman David Ross kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om te kunnen gooien op werper Jon Lester, die drie slag kreeg en daarmee de inning afsloot. Maar de stand was weer in evenwicht.

Dat duurde niet lang, want de Mets braken de gelijke stand in de 2e5. Met één uit sloegen Wilmer Flores en Juan Lagares beiden een honkslag op Lester. Hierna werd Flores gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Matt Harvey, maar Curtis Granderson volgde met een puntscorende honkslag om de Mets weer op voorsprong te zetten, 2-1.

De Mets voegden weer een punt toe in de 2e6 toen Travis d'Arnaud homerde met twee uit.

In de eerste helft van de zevende werd de voorsprong een beetje bedreigd. Matt Harvey begon met vier wijd voor lead-off hitter Anthony Rizzo, waarna een line drive van Starlin Castro werd gevangen. Bij de aangooi richting eerste honk om de loper in een dubbelspel uitgeschakeld werd Rizzo op zijn hand geraakt door de bal, maar kon doorspelen. Een honkslag van Jorge Soler volgde, maar daarna schakelde Harvey de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

De Mets voegden daarna een 'insurance run' toe in de tweede helft van de zevende inning. Juan Lagares opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Matt Harvey, stal daarna het derde honk en scoorde op een opofferingsslag van Curtis Granderson.

De Cubs halveerden de voorsprong van de Mets toen Kyle Schwarber homerde met twee uit in de eerste helft van de achtste inning. Het was Schwarber's vierde homerun in het 'postseason' en leidde ook tot een werperswissel, want closer Jeurys Familia nam het over van Matt Harvey. Familia schakelde alle 18 slagmensen uit die hij in de reeks tegen de Dodgers tegenover zich had gekregen, maar nu begon hij met vier wijd op rookie Kris Bryant, waarna hij de inning afsloot met een grounder.

Met twee uit in de 1e9 kreeg Familia een honkslag tegen van Miguel Montero en dat was de eerste honkslag die de rechtshander tegen kreeg in het 'postseason'. Maar hierna maakte tweede honkman een schitterende play op een harde line drive van Tommy La Stella en schakelde de slagman op het eerste honk uit om de wedstrijd af te sluiten. En daarmee verdiende Familia een save en openden de Mets de NLCS met een overwinning.

(17 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.